عصر کرد
بخشدار اورامان:
ثبت جهانی اورامان دغدغه و مطالبه مردم و مدیران منطقه است
شنبه 22 مهر 1396 - 10:25:29 AM
خبرگزاری مهر
کرد آنلاین - سنندج- بخشدارشهر اورامان تخت یکی از دغدغه های مردم و مدیران این منطقه را ثبت جهانی شهر اورامان خواند و گفت: ما همواره پیگیر این مسئله مهم بوده و هستیم.

به گزارش خبرنگارمهر، صباح محمدی امروز شنبه در نشستی با تعدادی از خبرنگاران استان کردستان که در شهر اورامان تخت برگزارشد، به معرفی، بیان پتانسیل ها، پروژه های اجرا شده و در حال اجرای این شهر پرداخت و گفت:براساس آخرین سرشماری انجام شده این شهر دارای 10 هزار نفر جمعیت است.
وی با بیان اینکه وجود جاذبه های طبیعی منطقه همواره از موارد مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی است، عنوان کرد: پیوند انسان با طبیعت را در اورامان می توان به اقتصاد مقاومتی تعریف کرد و به واقع نمود تحقق شعار رهبری در این منطقه بارزتر است.
وی ادامه داد: 6 ماه از سال مردم اورامان بدون اینکه وسیله ای را همراه خود ببرند به هه وار(ییلاق) می روند و علاوه براینکه تمام مایحتاج خود را در این مدت تامین می کنند مایحتاج 6 ماه دیگر سال را هم تولید و با خود به شهر و روستاهای محل سکونت خود می آورند.
بخشدار اورامان با اشاره به اینکه بخشی از پتانسیل های گردشگری اورامان مختص این منطقه است، بیان کرد: برگزاری مراسم های عروسی پیرشالیار در 15 بهمن ماه و کومسای در اواسط اردیبهشت ماه از جمله برنامه های مختص این منطقه است که همه ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی در آن شرکت می کنند.
وی با بیان اینکه اورامان مهد عرفان و تصوف است، اظهارداشت: براساس برآوردهای انجام شده در مراسم کومسای امسال 10 هزار نفر شرکت کرده بودند و این نشان از معرفی این مراسم و استقبال مردم برای شرکت در آن است.
محمدی از تولید 70 نوع از محصولات صنایع دستی در اورامان خبرداد و اظهارداشت: تولید این تعداد نوع از تولیدات صنایع دستی نماد بارزی از وجود ظرفیت در این شهر برای ثبت جهانی است.
وی در پاسخ سوال خبرنگار مهر مبنی براینکه مسئولان میراث فرهنگی استان از خروج شهر اورامان از فهرست معرفی شدگان برای ثبت جهانی خبردادند، پاسخ مدیران اورامان نسبت به این اقدام چه بوده است، گفت: ثبت جهانی شهر اورامان همواره یکی از دغدغه های ما بوده و هست و در این راستا هم اقدامات زیادی انجام داده ایم.
وی ادامه داد: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان طی نامه ای به ما اعلام کرد شاید در صورت حضور بازرسان یونسکو به دلیل ساخت و ساز های غیرسنتی در اورامان این شهر تایید نشود به همین دلیل اورامان را از لیست معرفی شدگان برای ثبت جهانی خارج کردند.
بخشدار اورامان اضافه کرد: مسئولان استان تنها برروی معماری این منطقه تمرکز کردند در حالیکه یک قسمت از ثبت این شهر در فهرست میراث جهانی یونسکو مربوط به معماری است و کمتر به سایر مقوله های این مهم هم چون مردم شناسی و طبیعت بکر و غیره در آن توجه می کنند.
محمدی بیان کرد: مسئولان کشوری و استانی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازدید از اورامان وعده برگزاری کارگاه های آموزش صنایع دستی به منظور احیای صنایع دستی را دادند که تاکنون این وعده تحقق پیدا نکرده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/7217/ثبت-جهانی-اورامان-دغدغه-و-مطالبه-مردم-و-مدیران-منطقه-است
بستن   چاپ