عصر کرد
احساس گناه می‌‌تواند ناشی از اتفاقات دوران کودکی باشد
سه شنبه 2 بهمن 1397 - 11:46:28 AM
ایسنا

عصرکرد- بارزترین علت احساس گناه، خطایی است که از ما سر می‌زند، این نوع احساس گناه وقتی ایجاد می‌شود که فرد به دیگران ضرر جسمی یا روحی رسانده باشد، علت این نوع احساس گناه حتی ممکن است از موازین اخلاقی باشد، مانند فریب‌کاری، دروغ‌ گویی یا دزدی.

 فردی که سوگند می‌خورد هرگز دوباره مرتکب اشتباه نشود اما به عهد خود پایبند نمی‌ماند، نیز در معرض این نوع احساس گناه قرار دارد، در واقع احساس گناه از خطاهای خود فرد ناشی می‌شود.

اینکه کسی به خاطر خطایی که مرتکب شده احساس گناه کند، هیچ ایرادی ندارد. احساس گناه از عملی که سزاوار پشیمانی است کاملا طبیعی محسوب می‌شود و پشیمان نشدن پس از ارتکاب چنین اعمالی نشانه‌ی روان‌آزاری است.

مشکل از جایی آغاز می‌شود که فرد این احساس گناه را مکرر یادآوری می‌کند، باید بپذیرید که هرقدر هم که دل‌تان بخواهد، گذشته قابل تغییر نیست، پس چه بهتر که با این واقعیت کنار بیایید و از فرد یا افرادی که ضرری به آنها رسانده‌اید، عذرخواهی کنید و در آینده آن اشتباه را تکرار نکنید.

آرش نامدار  با اشاره به اینکه احساس گناه در هر فرد متفاوت است، اظهار کرد: احساس گناه یک مسئله سطحی نیست و بعضا می‌تواند بسیار عمیق باشد.

وی با اشاره به اینکه احساس گناه می‌‌تواند ناشی از اتفاقات دوران کودکی باشد، تصریح کرد: نهادینه کردن این اتفاقات توسط افراد خانواده موجب تقویت گناه ‌می شود، اما چیزی که در این زمینه بسیار مهم بوده این است که هر فرد باید بتواند در زندگی خود رشد و تغییر کند و برای تغییر باورهایش تلاش کند.

این کارشناس ارشد بالینی، بیان کرد: این خود سرزنشگری و این ویژگی‌ها معمولا در زندگی شخصیت‌های سختگیر کمال‌گرا وسواسی را به دنبال می‌گیرد و این افراد معمولا قضاوت و رضایت دیگران برای‌شان بسیار مهم است.

نامداری گفت: فردی که به هر علتی، چه موجه و چه غیرموجه، خودش را در اتفاقات گذشته مقصر می‌داند، اگر به روش منطقی با احساس گناه خود روبه‌رو نشود، آن‌قدر در این احساس جان‌فرسا غرق خواهد شد که از حضور مؤثر در خانواده و برقراری روابط اجتماعی سالم باز می‌ماند.

وی افزود: احساس گناه بعد از یک خطا، یعنی مقصر دانستن خود به یک دلیل موجه، در واقع فرصتی است تا فرد به اشتباهاتش پی ببرد و در جهت اصلاح آن‌ها گام بردارد، اما در وهله‌ی نخست این کار نیازمند تشخیص علت این احساس آزاردهنده و یافتن روش‌ غلبه بر آن است.

این کارشناس ارشد بالینی، عنوان کرد: هر کسی مسئول رفتارهایی است که انجام می‌دهد، حتی فرد افسرده باید مسئول افسردگی خود باشد و در این صورت باید با خود صادق بود تا هر چه زودتر این احساس از بین برود.

سلیمان محمدزاده فوق تخصص کودک و نوجوان، در ادامه بیان کرد: گناه احساسی است که علل متعددی دارد و این احساس گناه معمولا تنها نیست و در ارتباط با افسردگی، اختلال انطباقی و اختلال سازگاری همراه است.

وی ذکر کرد: احساس گناه یک رویداد طبیعی است اما گاها افراد بیش از حد این احساس را تقویت می‌کنند.

محمدزاده خاطرنشان کرد: احساس گناه در هر سنی رخ می‌دهد اما علت‌‌های آن متفاوت است که با تغییر نگرش فرد و افراد جامعه می‌توانند برای همیشه این احساس را بر طرف کنند.

اشتباه‌تان را بپذیرید و با اصلاح خود از احساس گناه خلاص شوید

فوق تخصص کودک و نوجوان، یادآور شد: اگر مرتکب خطایی شدید باید اشتباه‌تان را بپذیرید، اما بدانید که گذشته قابل تغییر نیست و فقط می‌توانید با اصلاح رفتار خود مطمئن شوید که در آینده همان اشتباه را تکرار نخواهید کرد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/71508/احساس-گناه-می‌‌تواند-ناشی-از-اتفاقات-دوران-کودکی-باشد
بستن   چاپ