عصر کرد
سخنگوی ارشد نیروهای مسلح:
ریزگردها محیط زیست را به صورت جدی تهدید می کند
سه شنبه 18 مهر 1396 - 4:00:23 PM
ایرنا - اجتماعی
کرد آنلاین - سنندج- ایرنا- استاد دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ریزگردها، کمبود آب و زباله های الکتریکی یکی از بحران های است که امروز محیط زیست را به صورت جدی تهدید می کند.
به گزارش ایرنا، دکتر ناصر رشاد منش روز سه شنبه در همایش بهداشت محیط در دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در سنندج، پدیده ریزگردها را یکی از بحران های امروز جامعه دانست و افزود: این پدیده تاثیر مستقیمی بر سلامت آحاد جامعه دارد و مسئولان و مدیران استان موظفند در راستای مقابله با این عوامل خطرساز و تهدیدات چاره اندیشی کنند.
وی اظهار کرد: امروز 95 درصد آب شرب در بخش کشاورزی مصرف و بخش وسیعی از آن به هدر می رود و این تهدید جدی کمبود آب محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه پنج درصد کل زباله های دنیا را زباله های الکتریکی و 70 درصد را فلزات سنگین تشکیل می دهد گفت: امروز افزون بر پسماندها و زباله های عادی بخش وسیعی از زباله ها را زباله های الکتریکی تشکیل داده است.
وی آموزش و پژوهش را مقوله بسیار مهمی ارزیابی کرد و گفت: برنامه های آموزشی و پژوهشی بهترین راهکار مقابله با بحران های جامعه است.
در ادامه دانشیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بر اساس تعریف های سازمان بهداشت جهانی آلودگی هوا در جهان منجر به مرگ و میر شده و آلاینده داخل ساختمان جزء پنج ریسک فاکتور اصلی محیطی است.
دکتر بهزاد شاه مرادی با اشاره به اینکه شعار امسال سازمان بهداشت جهانی کیفیت هوای آزاد و هوای داخل ساختمان نامگذاری شده است افزود: طبق آمار بهداشت جهانی 30 درصد ساختمان ها مشکل کیفیت هوا دارند.
به گفته وی، کیفیت نامطلوب هوا نقش مهمی در ابتلاء به بیماری ها در انسان دارد.
وی مواجهه با رادن در داخل ساختمان را دومین علل اصلی سرطان ریه عنوان کرد و افزود:سالانه سه هزار نفر ناشی از دود دست دوم به سرطان ریه مبتلا می شوند.
وی اظهار کرد: سالانه سه هزار و 500 تا پنج هزار نفر نیز در میان افراد غیر سیگاری به دلیل بیماری های قلبی و 150 تا سه هزار نفر از کودکان به دلیل عفونت سیستم تنفسی جان خود را از دست می دهند.
معاون آموزشی و پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: علل 25 درصد انواع سرطان ها در جهان ناشی از عوامل محیطی است.
مقداد پیر صاحب افزود: شناسایی عوامل مخاطرات محیط طبیعی و راهکارهای پیشگیری و کنترل این عوامل ضروری است.
وی با اشاره به اینکه بهداشت محیط تاثیر مستقیمی بر سلامت آحاد جامعه دارد اظهار کرد: بسیاری از بیماری ها و مرگ و میرها مستقیما با عوامل محیطی مرتبط است.
به گفته وی، 23 درصد مرگ و میرها و 25 درصد سرطان ها مربوط به عوامل محیطی است.
وی با بیان اینکه هم در بخش آموزشی و هم اجرایی انحراف از بهداشت محیط داریم تاکید کرد: باید نقش حوزه بهداشت محیط را در کنترل و پیشگیری بیماری ها دخالت دهیم.
وی آموزش، فرهنگسازی و آگاهی بخشی به مردم در زمینه تاثیرات عوامل محیطی بر سلامت انسان ضروری برشمرد و گفت: اطلاع رسانی به مردم در راستای ارتقاء آگاهی های جامعه و آشنایی با عوامل خطر ضروری است.
وی اظهار کرد: نقش عوامل و فاکتورهای تاثیر گذار محیط بر سلامت انسان باید از همان دوران کودکی و ابتدای زندگی به کودکان آموزش داده شود و مسایل بهداشتی در لابه لای کتاب های درسی گنجانده شود.
مدیر سلامت بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کردستان نیز گفت: عوامل محیطی نقش تعیین کننده ای در سلامت جسمی، روانی و اجتماعی انسان دارد.
محمد کریم جوانمردی افزود: پیشگیری از بیماری ها بوسیله کنترل و از بین بردن عوامل محیطی که در انتقال و برقراری بیماری نقش دارند، موثر است.
وی اظهار کرد: صنعتی شدن کشورهای در حال توسعه، رشد بی رویه جمعیت و توسعه شهرنشینی منجر به تغییرات چشمگیری در محیط طبیعی شده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش آلاینده های شیمیایی در محیط طبیعی تاثیر مستقیمی بر کیفیت آب و هوا و مواد غذایی دارد گفت: در این راستا بهداشت محیط رسالت خطیری در پیشگیری از بیماری های واگیر و غیر واگیر به عهده دارد.
**خبرنگار: شیوا اردلان منش **انتشار دهنده: امید بهمنی
7352/6108

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/7135/ریزگردها-محیط-زیست-را-به-صورت-جدی-تهدید-می-کند
بستن   چاپ