عصر کرد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان:
بیمارستان‌های کردستان تعداد 2214 تخت فعال دارد
سه شنبه 25 دي 1397 - 21:17:30
عصر کرد - رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان کردستان دو هزار 214 تخت فعال در بیمارستان‌ها داریم، گفت: طبق استاندارد جهانی در کشورهای توسعه یافته 4 تا 5 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در نظر گرفته شده، اما در استان به ازای هر تخت بیمارستانی 6 دهم پرستار داریم .
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، سیامک واحدی سه شنبه (25 دی ماه) مراسم روز پرستار که در دانشگاه علوم پزشکی کردستان، برگزار شد، اظهار کرد: شغل پرستاری یکی از مشاغل لازم و ضروری هر جامعه به حساب می‌آید و در هر منطقه و کشوری به وجود پرستار در بیمارستان‌ها نیازمند است.
وی با اشاره به اینکه رشته پرستاری آگاهانه انتخاب می‌شود، تصریح کرد: پرستار فردی است که با روحیه ایثار و عشق و یک فعالیت عملی در بیمارستان‌ها خدمت می‌کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با بیان اینکه سنگ بنای بهداشت و درمان در تمام دنیا پرستار تشکیل می‌دهد، بیان کرد: تمام زحمات درمان و نگهداری از بیمار وظیفه پرستار بوده چرا که بدون وجود پرستار درمان انجام نمی‌شود.
واحدی با اشاره به اینکه اخلاق مناسب یکی از شرایط شغل پرستاری است، عنوان کرد: درک بالا، حرمت بیماران، اراده قوی و صبر از صفات برگزیده یک پرستار است.
وی ذکر کرد: استاندارد پرستاری در کل دنیا این است که سه برابر تعداد پزشکان و دو برابر تخت‌های بیمارستانی، پرستار وجود داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه به ازای هر هزار نفر باید سه پرستار داشته باشیم، افزود: در استان به ازای هر تخت بیمارستانی، یک پرستار فعالیت می‌کند، در حالی که باید 1.8 دهم پرستار داشته باشیم که متاسفانه در این راستا کمبود نیرو انسانی داریم.
واحدی با اشاره به اینکه در حال حاضر در استان کردستان دو هزار و 214 تخت فعال در بیمارستان‌ها وجود دارد، ذکر کرد: طبق استاندارد جهانی در کشورهای توسعه یافته 4 تا 5 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در نظر گرفته شده، اما در استان به ازای هر تخت بیمارستانی 6 دهم پرستار داریم .
وی افزود: تاکنون در استان کردستان تعداد پرستاران کارشناسی و ارشد یک هزار و 834 بوده است، که نسبت به سال گذشته تعداد 200 پرستار افزایش پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، خاطرنشان کرد: در بیمارستان‌های استان تعداد 280 بهیار، 86 کمک پرستار، 242 تکنسین اتاق عمل، 200 هوشبری و 115کمک بهیار خدمت می کنند.
واحدی با اشاره به اینکه استان کردستان یک استان محروم به حساب نمی‌آید، بیان کرد: استان دارای نیروهای انسانی متخصص و افراد تحصیل کرده در رشته های مختلف است و از لحاظ کیفی وضعیت مطلوبی دارد، و ما امروز با افتخار در حوزه بهداشت و درمان اعلام می‌کنیم که استان کردستان یک استان محروم نیست.
وی با اشاره به اینکه کارانه و اضافه کار پرستاران به زودی پرداخت می شود، خاطرنشان کرد: چنانچه از که فروردین امسال کارانه و اضافه کار پرستاران پرداخت نشده است اما در تلاش هستیم که به زودی حقشان را پرداخت کنیم.
گفتنی است؛ در این مراسم به 60 نفر از پرستاران و کارکنان فوریت‌های پزشکی که در زمان حادثه زلزله سرپل ذهاب حضور پیدا کردند تقدیر و تجیل شد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/70154/بیمارستان‌های-کردستان-تعداد-2214-تخت-فعال-دارد
بستن   چاپ