عصر کرد
کمتر از 5 درصد کردستانی ها اختلالات ناشی از کمبود ید دارند
دوشنبه 24 دي 1397 - 19:53:25
عصر کرد - کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه کمتر از 5 درصد افراد اختلالات ناشی از کمبود ید دارند، گفت: ید یک ماده معدنی مهم است که بیشتر در غذاهای دریایی، محصولات لبنی، غلات و تخم مرغ وجود دارد که کشور ایران به منظور پیشگیری از کمبود ید این ماده را با نمک خوراکی ترکیب کرده است.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، امین امینی دوشنبه (24 دی ماه) در نهمین پویش ملی آموزش همگانی تغذیه که در سالن اجتماعات معاونت دانشگاه علوم پزشکی کردستان برگزار شد، با اشاره به اینکه عامل تغذیه غیر واگیر در هر منطقه متفاوت است، اظهار کرد: در استان کردستان مصرف نمک، قند، روغن و چربی زیاد و مصرف شیر، لبنیات، سبزیجات و میوه کم است.
وی با بیان اینکه افرادی که در نوجوانی شیر و لبنیات کمتر مصرف می‌کنند در بزرگسالی تا 6 درصد چربی اضافه در بدن دارند، تصریح کرد: قدکوتاه، پوکی استخوان، نبود استحکام و کلیسم از عوارض عدم مصرف لبنیات است.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه کمتر از 5 درصد افراد اختلالات ناشی از کمبود ید دارند، بیان کرد: ید یک ماده معدنی مهم است که بیشتر در غذاهای دریایی، محصولات لبنی، غلات و تخم مرغ وجود دارد که کشور ایران به منظور پیشگیری از کمبود ید این ماده را با نمک خوراکی ترکیب کرده است.
امینی با اشاره به اینکه 95 درصد افراد جامعه از نمک یددار استفاده می کنند، عنوان کرد: نیاز یک فرد بالغ به نمک یددار در طول روزانه 150 میکرو گرم است.
وی با اشاره به طرح بررسی الگوی تغذیه، خاطرنشان کرد: در این طرح تیم کارشناسی تغذیه به منزل 196 خانوار ورود کرده و تغذیه این خانواده ها را بررسی می‌کنند.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، در پایان یادآور شد: تاکنون 7 تیم کارشناسی تغذیه در استان وجود دارد که این افراد با کارت شناسایی و شال آبی بر گردن برای وضعیت تغذیه خانواده ها به منزل آن ها می‌روند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/70061/کمتر-از-5-درصد-کردستانی-ها-اختلالات-ناشی-از-کمبود-ید-دارند
بستن   چاپ