عصر کرد
کادر پرستاری کردستان کمبود نیرو دارد
یکشنبه 23 دی 1397 - 11:16:27 AM
ایسنا

عصرکرد- یکی از شاخه‌های علوم پزشکی، پرستاری است، این قشر با توجه به اینکه کار بسیار حساس و سختی را دارند و هر روزه در حال خدمت رسانی به جامعه هستند؛ برای این شغل از جان و جوانی خود مایه می‌گذارند.

تنها کسانی می‌توانند به شغل پرستاری و مراقبت از بیماران بپردازند که از انگیزه بالا، قدرت تحمل، دلسوزی و بردباری بهره‌مند باشند، چراکه همه می‌دانند که پاداش‌های مادی نمی‌تواند جبران کار طاقت‌فرسای پرستاران باشد، بلکه باید اجر واقعی خویش را از خداوند دریافت کنند .

هر ساله اکثر ارگان‌ها و مراکز دولتی و بعضا خصوصی در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی پرستاران شعب مستقر در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، سالروز تولد اسوه صبر و استقامت، حضرت زینب (س) را برای قدردانی از این تلاشگران عرصه بهداشت و درمان جشن می‌گیرد و از آنها تقدیر به عمل می‌آورند.

علی اشرف رحمان پناه، رئیس نظام پرستاری استان کردستان  اظهار کرد: اکنون در استان کردستان 2 هزار 800 نفر نیروی پرستاری شامل تکنسین، کارشناس اتاق عمل، بیهوشی، پرستار و فوریت‌های پزشکی خدمت می‌کنند که از این تعداد 2 هزار نفر پرستار در بیمارستان‌های استان فعالیت دارند.

وی تصریح کرد: پرستاران در استان کردستان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و ارشد بوده و تعدادی نیز در دانشگاه علوم پزشکی به عنوان هئیت علمی مشغول به فعالیت هستند.

رئیس نظام پرستاری استان کردستان، بیان کرد: اکنون 75 درصد از پرستاران استان زنان و مابقی مردان در این صنف اشتغال دارند.

رحمان پناه عنوان کرد: پرستاران در بیمارستان‌های استان به صورت دولتی مشغول بوده و تعداد کمی به طور خصوصی فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تعداد تخت‌های بیمارستان با تعداد پرستاران نه تنها در استان بلکه در کشور نیز هم تناسب و همخوانی ندارد، ذکر کرد: طبق استاندارد جهانی در کشورهای توسعه یافته 4 تا 5 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در نظر گرفته شده، اما در استان کردستان به ازای هر تخت بیمارستانی 6 دهم پرستار داریم.

رئیس نظام پرستاری استان کردستان، با اشاره به اینکه به تعداد تخت‌های بیمارستان‌ها پرستار در استان داریم، افزود: به ازای هر تخت بیمارستانی یک پرستار فعالیت می‌کند، اما براساس برنامه توسعه ششم باید 1.8 دهم پرستار داشته باشیم که متاسفانه در این راستا کمبود نیرو انسانی داریم.

رحمان پناه گفت: متاسفانه مهم‌ترین عامل کمبود پرستار در استان این است که دولت به وزارت بهداشت مجوز استخدامی نمی‌دهد و این مشکل موجب شده که پرستاران در طول ماه مدام سر شیفت بوده و استراحت نداشته باشند.

وی در ادامه سخنان خود افزود: حرفه پرستاری بسیار سخت و دشوار است و پرستاران در زمینه حق و حقوق خود دچار مشکلات فراوانی هستند و عدم انگیزه برای گرفتن حق خود به دلیل موانع و مشکلات مختلف موجب ستم و ظلم در حق این قشر شده است.

رئیس نظام پرستاری استان کردستان، با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه تصویب شد که کارانه پرستاران، بر اساس تعرفه پرستاری در سقف کارانه‌ها تا اجرایی‌شدن قانون تعرفه‌گذاری پرداخت شود، تصریح کرد: متاسفانه با توجه به مسائل و حاشیه های موجود در طرح تحول سلامت و اختلافات مالی که قالب عقب افتادگی‌هایی در ساختار بیمه کشور بود، مطالبات مراکز درمانی پرداخت نشد، در نتیجه دانشگاه علوم پزشکی نیز از فروردین امسال کارانه پرستاران را تاکنون پرداخت نکرده است.

رحمان پور گفت: پرستاران در بیمارستان‌ها، برای مراقبت از بیماران و درمان آن ها کوتاهی نمی‌کنند،  اما با توجه به کمبود نیرو و مراجعه کننده بیش از ظرفیت در استان، رسیدگی کمتری صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اقدامات اخیر وزارت بهداشت در خصوص نیروی پرستاری، خاطرنشان کرد: کمبود نیرو، بزرگترین مشکل پرستاری است چرا که نسبت به تعداد تخت‌های بیمارستان‌ و بیماران با کمبود نیرو مواجه هستیم و یک پرستار کار سه نیرو را انجام می‌دهد.

گفتی است، مراسم تقدیر از پرستار روز سه شنبه 25 دی ماه در دانشگاه علوم پزشکی برگزار می‌شود.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/69982/کادر-پرستاری-کردستان-کمبود-نیرو-دارد
بستن   چاپ