عصر کرد
/گزارش/
مشکلاتی که گریبانگیر شوراهای اسلامی کردستان است
شنبه 22 دي 1397 - 22:29:15
عصر کرد - امروز جلسه‌ اعضای شورای اسلامی شهرهای استان کردستان با حضور دو نماینده استان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد که در آن اعضای شورا به بیان مسایل و مشکلات حوزه کاری خود پرداختند.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، در نشست اعضای شورای اسلامی شهرهای استان کردستان با نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی که شامگاه شنبه(22 دی) در سنندج برگزار شد، احسن علوی نماینده سنندج، دیواندره و کامیاران و محسن بیگلری نماینده سقز و بانه حضور یافتند و اعضای شورا هم مسایل و مشکلات حوزه کاری خود را مطرح کردند.
رئیس شورای اسلامی استان کردستان در ابتدای سخنان خود ضمن انتقاد از عدم حضور نمایندگان استان در این جلسه، اظهار کرد: شورای اسلامی استان به عنوان یک شورای فرادستی در سطح مدیریت استان، دارای مسایل و مشکلات فراوانی است که باید این مشکلات به گوش نمایندگان استان برسد .
خلیل عزیزی، ادامه داد: بیش از 40 روز است که خواهان دیدار با استاندار کردستان هستیم اما هنوز این مسئله امکانپذیر نشده است، همچنین تعدادی از فرمانداران شهرهای استان هم شان شورا را رعایت نمی‌کنند و جایگاه و احترام لازم را برای شوراها قائل نمی‌شوند.
وی همچنین گفت: متاسفانه نبود درآمد برای شهرداری‌ها آنها را تا آستانه ورشکستگی پیش برده و حقوق شش ماه معوقه کارگران شهرداری مریوان پرداخت نشده است.
رئیس شورای اسلامی استان کردستان همچنین به معضل زباله شهر مریوان اشاره و خاطرنشان کرد: این معضل در حال تبدیل شدن به یک بحران است که باید هرچه زودتر برای آن چاره اندیشی شود.
انتقاد از عدم تثبیت جایگاه قانونی شوراها
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر سنندج نیز در این جلسه گفت: یکی از بزرگترین مشکلات ما عدم تثبیت جایگاه قانونی شورا و نادیده گرفتن شوراها از سوی دولت است .
یوسف اسدی با بیان اینکه پس از یک سال و نیم برسر کارآمدن دور جدید شوراها، هنوز کارت اعضای شوراها برای آنها صادر نشده است؛ از عدم تعامل برخی از ادارات با اعضای شورا و دعوت نکردن آنها به جلسات مهم همچون شورای فرهنگ عمومی استان هم انتقاد کرد.
وی در ادامه از عدم تعامل اداره اوقاف با اعضای شورای اسلامی شهر سنندج نیز گلایه کرد و گفت: اداره اوقاف در جهت حل مشکلات با ما همکاری لازم را ندارد.
عضو شورای شهر سنندج در ادامه به ظرفیت‌های بالقوه استان کردستان در بخش های مختلف اشاره و تصریح کرد: متاسفانه در عین دارا بودن، ندار هستیم و سود معادن طلا و آهن و باریت استان، عاید خود استان نمی‌شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اصلی‌ترین منابع ما برای پرداحت حقوق کارگران شهرداری، از محل مالیات بر ارزش افزوده است که متاسفانه کسی جوابگوی ما در این زمینه نیست.
نایب رئیس شورای اسلامی استان و نماینده شورای شهر دهگلان نیز طی سخنانی با اشاره به نبود درآمد پایدار برای شهرداری‌ها، گفت: حدود 25 شهرداری ما در آستانه ورشکستگی هستند و نمی‌توانند حتی حقوق کارکنان خود را نیز پرداخت کنند.
نمایندگان در انتصاب مدیران دخالت نکنند
بهروز محمدی در ادامه از دخالت نمایندگان در انتصاب مدیران انتقاد کرد و افزود: نماینده باید به درد مردم برسد و وظیفه قانون گذاری خود را در مجلس انجام دهد.
وی در پایان با اشاره به اینکه در 10 سال آینده بحران آب را شاهد خواهیم بود؛ از نمایندگان استان خواست که برای واگذاری مدیریت سدهای استان به خود استان تلاش مضاعفی را انجام دهند.
نماینده شورای شهر سروآباد هم در ادامه طی سخنانی اظهار کرد: نرخ بیکاری استان کردستان 35 درصد بوده و در درآمد سرانه هم استان بیست و هفتم کشور هستیم.
امیر وزیری تصریح کرد: انتقال آب کردستان به استان‌های دیگر و نبود اشتغال در روستاها باعث افزایش مهاجرت روستاییان به شهرها و حاشیه نشینی شده است.
وی همچنین نبود صنعت در استان کردستان را هم یکی دیگر از مشکلات بیان کرد و گفت: جاذبه های گردشگری و توریستی زیادی در کردستان وجود دارد که متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌هایی همچون جاده و راه مناسب مورد غفلت قرار گرفته است.
شهرستان قروه دارای 64 معدن است
عضو شورای شهر قروه نیز در این جلسه ذکر کرد: شهرستان قروه دارای 64 معدن است اما متاسفانه هیچ سودی از این معادن عاید این شهرستان نمی‌شود.
پرستو شکری، خواستار اختصاص حداقل 2 درصد از درآمد معادن این شهرستان به شهرداری‌ها شد.
نماینده شورای شهر بانه نیز گفت: چهار هزار و 300 نفر عضو شورا در سطح استان مشغول به فعالیت هستند که باید جایگاهی به عنوان مشاور برای مدیران برای آنها در نظر گرفته شوند.
ابوبکر درویشی عنوان کرد: هشت سال جنگ تحمیلی مردم استان کردستان مرزبان بوده و از خاک کشورمان دفاع کردند اکنون شایسته نیست که به کولبران این استان تیراندازی شود.
ضرورت بازنگری در طرح هادی روستاها
وی در پایان سخنان خود به مشکلات طرح هادی در روستاها اشاره و خواستار بازنگری در این طرح شد.
رئیس شورای شهر مریوان نیز در این جلسه با اشاره به عدم پرداخت شش ماه حقوق معوقه کارگران شهرداری مریوان، گفت: اصلی‌ترین بدهی شهرداری مریوان مربوط به حقوق معوقه کارگران خود است .
امید درخشانی خاطرنشان کرد: از پنج ماه پیش فرمانداری مریوان با سرپرست اداره می‌شود و این شهر فرماندار ندارد که از استاندار کردستان درخواست داریم که هرچه زودتر فرماندار شهر مریوان را تعیین کنند .
نایب رئیس شورای شهر مریوان هم اظهار کرد: مشکلات دریاچه زریبار روز به روز بیشتر می شود و متاسفانه کار آنچنانی برای آن صورت نمی‌گیرد .
عبدالله عبدی ادامه داد: معضل زباله مریوان هم به یک بحث جهانی تبدیل شده و متاسفانه تاکنون کار خاصی در جهت ساماندهی زباله این شهرستان صورت نگرفته است .
عیدی سال 95 کارگران شهرداری مریوان هنوز پرداخت نشده است
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به حقوق معوقه شش ماه کارگران شهرداری مریوان اشاره و ذکر کرد: هنوز عیدی سال 95 کارگران شهرداری مریوان پرداخت نشده است .
نایب رئیس شورای شهر مریوان در پایان با بیان اینکه شهر مریوان به محل ترانزیت تانکرهای حامل سوخت تبدیل شده است که هیچ سودی از آن عاید مردم این شهر نمی‌شود، خاطرنشان کرد: انتظار داریم که درصدی از سود این ترانزیت شامل مردم این شهر شود.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/69962/مشکلاتی-که-گریبانگیر-شوراهای-اسلامی-کردستان-است
بستن   چاپ