عصر کرد
گردشگری سلامت کردستان نیازمند تقویت زیرساخت های حمل و نقل است
يکشنبه 16 دي 1397 - 22:29:49
عصر کرد - سنندج - استاندار کردستان با اشاره به ظرفیت های این استان در حوزه گردشگری سلامت گفت: برای بهره مندی از این ظرفیت و توسعه آن باید زیرساخت های حوزه حمل و نقل از جمله برقراری پروازهای مستقیم از این استان به اقلیم در فرودگاه بین المللی سنندج تقویت شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا روز یکشنبه در سی و یکمین نشست شورای گفتگوی بخش دولتی و خصوصی کردستان که با حضور حسن دانایی دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه برگزار شد اظهار داشت: ارتباطات فرهنگی و زبانی جدایی ناپذیری بین کردستان ایران و کردستان عراق وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ارتباطات بین 2 طرف هنوز به طور سنتی انجام می شود، اضافه کرد: یکی از مشکلات اساسی در این بخش ضعف حمل و نقل هوایی بوده که در راستای برقراری این ارتباط به صورت منظم، پیگیری و تلاش زیادی انجام یافته است اما همچنان مشکلات وجود دارد.
وی افزود: به دلیل نبود پرواز بین 2 طرف، بیشتر گردشگران حوزه سلامت علی رغم وجود تمامی امکانات بهداشتی و درمانی در استان کردستان، راهی تهران می شوند.
استاندار کردستان گفت : اگر مرز سیرانبد رسمی شود بسیاری از مسائل امنیتی حل و فصل شده و گردشگری سلامت در این استان هم تقویت می شود.
مرادنیا افزود: انتظار می رود در زمینه ارتباط ریلی نیز کار ویژه برای توسعه کردستان با رساندن این خط به مرز باشماق انجام شود تا توسعه صادرات به عنوان یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی در این استان تقویت شود.
وی اضافه کرد: پیشتر حدود 20 هزار مهندس و تکنسین ایرانی در اقلیم کردستان عراق مشغول بکار بودند ولی چون ویزای کار به آنها داده نمی شود اکنون به کمتر از پنج هزار نفر کاهش یافته است.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه با از دست دادن فرصت ها، رقبا جایگزین می شوند، اظهارداشت: اگر مشکلات موجود در مرزهای باشماق، سیرانبند و سیف حل شود هزینه های اضافی از صادرات این استان گرفته می شود.
وی گفت: در ارتباط با سرمایه گذاری فعالان اقتصادی عراقی در شهرهای مرزی ایران، توافقاتی با استاندار سلیمانیه اقلیم کردستان عراق انجام شده است.
** امکان صادرات 200 مگا وات برق از کردستان به شمال عراق وجود دارد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این نشست گفت: علاوه بر گاز امکان صادرات 200 مگاوات برق از کردستان ایران به شمال عراق وجود دارد و امکانات استان در این راستا به خدمت گرفته می شود.
حسین فیروزی با اشاره به سفر دو روزه دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران به کردستان و دیدار با فعالان اقتصادی استان اظهار داشت: واگذاری زمین های مرز باشماق به اداره کل پایانه های استان، هماهنگی های بین بخشی، رسمی شدن مرز سیرانبند و بازگشایی بازارچه سیف سقز از جمله مطالبات سرمایه گذاران استان از متولیان است.
وی افزود: تشکیل ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه نشان از توجه و اهمیت نظام به مسئله راهبردی توسعه اقتصادی در این کشورها است.
**امکان صادرات چهار میلیون متر مکعبی گاز به اقلیم کردستان عراق وجود دارد
مدیرعامل شرکت گاز کردستان هم در این نشست یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی را انتقال گاز به این استان اعلام کرد و اظهار داشت: در 25 سال گذشته پوشش گاز در این استان به 95 درصد رسیده است.
احمد فعله گری با اشاره به اینکه یک هزار و 700 کیلومتر خط انتقال گاز در استان راه اندازی شده است، افزود: زمینه صادرات گاز از شهرهای بانه، سقز و مریوان به اقلیم کردستان عراق فراهم شده و مطالعات و امکان سنجی و صدور خدمات فنی و مهندسی مربوطه نیز انجام شده است.
وی اضافه کرد: امکان صادرات گاز تا 2.5 تا سه میلیون مترمکعب از محدوده مریوان و 3.5 تا چهار میلیون مترمکعب از سقز و بانه به اقلیم کردستان عراق وجود دارد که در صورت تحقق تنها از یک مسیر انجام می شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این نشست گفت: کردستان علی رغم برخورداری از ظرفیت های اقتصادی ،بازرگانی و کشاورزی در شاخص های توسعه ای کشور جایگاه مطلوبی ندارد.
سید کمال حسینی با اشاره به اینکه کردستان همواره یکی از استان های محروم کشور بوده است، افزود: این مسئله نتیجه بی توجهی به زیرساخت های منطقه و عدم ‌جذب سرمایه گذار بخش خصوصی است.
وی اظهار داشت: فراهم کردن شرایط سخت و نرم افزاری برای تسهیل صادرات اولویت اول کشور و خواسته اصلی فعالان اقتصادی در این استان است.
** مرز سیف سقز قادر به احیای یک هزار شغل است
فرماندار ویژه شهرستان سقز هم در این نشست گفت: از سال 91 مرز سیف بسته شده و هم اکنون اراده قوی شکل گرفته که این مرز بازگشایی شود.
کامیل کریمیان با اشاره به اینکه مردم سقز خواهان استفاده بهینه از ظرفیت این مرز هستند، افزود: با بسته شدن این مرز یک هزار شغل مستقیم و غیر را از دست دادیم.
به گزارش ایرنا، حسن دانایی دبیر ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران با عراق و سوریه به منظور بررسی ظرفیت های مرزی کردستان و آشنایی با چالش های آن به این استان سفر کرد و از مرز باشماق مریوان و منطقه ویژه اقتصادی بانه و مریوان بازدید کرد.
استان کردستان یکی از استان های مرزی کشور است که حدود 230 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد و دارای یک مرز رسمی باشماق و سه بازارچه مرزی سیرانبند بانه، خانم شیخان مریوان و مله خورد در سروآباد است.
9936 / 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/69544/گردشگری-سلامت-کردستان-نیازمند-تقویت-زیرساخت-های-حمل-و-نقل-است
بستن   چاپ