عصر کرد
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان:
شهرداری سنندج به وضعیت حمام شیشه رسیدگی کند
دوشنبه 10 مهر 1396 - 12:09:42 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
کرد آنلاین - مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان به وضعیت نامناسب حمامشیشه شهر سنندج اشاره کرد و گفت: میراث فرهنگی استان سال 83 این اثر تاریخی راکاملا مرمت کرد و قرار بود که به خانه هنرمندان تبدیل شود اما متاسفانه پیگیرینشد. محسن علوی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان،اظهار کرد: متاسفانه از حمام شیشه شهر سنندج به عنوان بنایی تاریخی و فرهنگی تا کنون هیچگونهنگهداری نشده در صورتی که حتما باید بازسازی شود.
وی با اشاره به اینکه حمام شیشه از بناهای عمومی و قدیمیشهر سنندج به شمار می‌رود افزود: با توجه به اینکه مالکیت این بنا هم اکنون دراختیار شهرداری سنندج است، این نهاد باید به وضعیت این بنای تاریخی رسیدگی کند.
علوی با بیان اینکه بهتر است نگهداری بناهای تاریخی به بخشخصوصی واگذار شود، عنوان کرد: بنای تاریخی عمارت خسروآباد سنندج هم از 13 سال پیش درحال مرمت است اما به دلیل کمبود اعتبارات هنوز به اتمام نرسیده زیرا هر سالاعتباراتی برای آن در نظر گرفته شده اما تخصیص نیافته و کاری انجام نشده است.
وی افزود: جاذبه‌هایفرهنگی استان کردستان بسیار غنی است که باید آنها را معرفی کرده و بشناسانیم.
وی همچنین بر معرفی فرهنگ ناب و اصیل استان کردستان تاکید وعنوان کرد: با توجه به اینکه گردشگری روستایی هم می‌تواند درآمدزا باشد به همیندلیل روستاها، به دنبال دایرکردن اقامتگاه‌های بوم گردی هستند
اقدام برای گرفتن 11 اقامتگاه بوم گردی در روستاهای کردستان
مدیرکل میراث فرهنگی کردستان اظهار کرد: در بحث بوم گردی دراستان فعالیت‌های خوبی انجام شده است که 11 اقامتگاه بوم گردی در روستاها برایگرفتن مجوز اقدام کرده‌اند.
وی به بحث قانونمند کردن و ساماندهی خانه مسافرهای روستایپالنگان و اورامان تخت هم اشاره و تصریح کرد: اپلیکیشنی برای استفاده با موبایل درکشور تعریف می‌شود که خانه مسافرهای روستاها و استان کردستان هم جزو آن است.
علوی در ادامه به روند جهانی شدن کلاش مریوان اشاره و اعلامکرد: در شورای ثبت جهانی صنایع دستی، پرونده کلاش مریوان تکمیل شده بود وکارشناسان ارزیابی جهانی هم امسال برای بررسی وضعیت شهرستان و داوری به اینشهرستان سفر کردند.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان با اشاره به اینکه دوپرونده گلیم سیرجان و کلاش مریوان، سهمیه ایران در شورای ثبت جهانی صنایع دستیبودند، گفت: ما بسیار امیدوار بودم که این قضیه به سرانجام برسد که خوشبختانه چنینشد.
وی ادامه داد: برای ثبت جهانی هر اثری شاخصه‌های بسیاریلازم هستند کما اینکه شهرهای دیگری هم در استان کردستان به کلاش بافی مشغول هستنداما شهر مریوان فقط دارای بیشتر شاخصه‌های لازم برای ثبت جهانی بود.
علوی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در شهرمریوان، چهار هزار و 553 نفر به امر کلاش بافی مشغول هستند اما کل جمعیت شهرهایدیگر حتی به اندازه این تعداد بافنده کلاش نیست.
وی با اشاره به اینکه پروسه ثبت جهانی،کاری زمان‌بر است، یادآور شد: پرونده ثبت جهانی «غار کرفتو» و «اورامان» از استانکردستان نیز در یونسکو در دست بررسی هستند که امیدواریم آنها نیز به نتیجه برسند.
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/6912/شهرداری-سنندج-به-وضعیت-حمام-شیشه-رسیدگی-کند
بستن   چاپ