عصر کرد
حاشیه هایی از حضور مشاور وزیر ارشاد در کتابخانه شهید برهان عالی
جمعه 14 دي 1397 - 15:24:17
عصر کرد - سنندج - سخنرانی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه برگزاری سومین دوره جام باشگاه های کتابخوانی کردستان در کتابخانه شهید برهان عالی به محلی برای پرسش دانش آموزان سنندجی و پاسخگویی مسئولان تبدیل شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز پنجشنبه در سومین دوره جام باشگاه های کتابخوانی استان سخنرانی خود را از قالب کلیشه ای و عرف همیشگی مراسم ها و برنامه های مختلف خارج کرد و به پرسش از دانش آموزان و سپس پاسخ به سوالات آنها روی آورد تا اینگونه ارتباط بیشتری با نوجوانان حاضر در این مراسم برقرار کند.
آخرین کتابی که خواندید چه کتابی است؟، نخستین سوالی بود که علی اصغر سیدآبادی مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نویسنده چندین عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان از دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول دبیرستان نمونه دولتی ابرار که برای شرکت در جام باشگاه های کتابخوانی به این محل آمده بودند، پرسید.
این دانش آموزان با شوق و شور فراوانی به استقبال پاسخ این سوال رفتند، یکی از آنها عقاید یک دلقک، دیگری نبرد من، آن یکی هم جنایات و مکافات و تعداد دیگری هم آتش دزد و طلسم آرزو را آخرین کتاب هایی که معرفی کردند که خوانده اند.
** بهترین کتابی که خواندید؟
پاسخ دانش آموزان به این سوال مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم شامل عناوین کتاب هایی همچون دنیای سوفی، سیرک میراندا، بلندی های بادگیر، در آغوش نور، لطفا گوسفند نباشید؛ بود.
بعد از این دو سوال، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دانش آموزان خواست هر سوالی که دارند از او بپرسند که یکی از دانش آموزان گفت من سوالی ندارم فقط از شما درخواست به روز کردن کتاب های کتابخانه مدرسه مان را دارم.
یکی دیگر از دانش آموزان انگیزه او برای نوشتن کتاب را پرسید؟
علی اصغر سیدآبادی پاسخ داد من هیچ وقت تصمیمی برای نویسنده شدن نداشتم و بیشتر علاقمند به روزنامه نگاری بودم که بعدها با داستان هایی که با استفاده از تخیل خود برای فرزندانم تعریف می کردم تصمیم به نوشتن و ورود به وادی نویسندگی گرفتم.
سوال: شما تا حالا فردی را به عنوان اسطوره زندگی خود انتخاب کردید؟
پاسخ: در دوره های مختلف زندگی افرادی را انتخاب و خواهان شبیه شدن به آنها بودم به عنوان نمونه در دوران مدرسه هر معلمی را که دوست می داشتم می خواستم مثل او باشم و بعدها که بزرگتر شدم تصمیم گرفتم افرادی را به عنوان الگوی خود قرار دهم و قرار نیست من فرد دیگری شوم و باید خودم باشم.
سوال: فقط با زبان فارسی کتاب می نویسید؟
پاسخ: با زبان های تُرکی، عربی و انگلیسی تا حد کمی آشنایی داریم ولی تاکنون تنها با زبان فارسی اقدام به نوشتن کتاب کرده ام.
سوال: موضوع نخستین کتابی که نوشتید چه بوده است؟
پاسخ: اولین کتابی که از من منتشر شد در حوزه شعر طنز بود.
سوال: در چند سالگی شروع به نوشتن کردید؟
پاسخ: از دوره دبیرستان شعر می نوشتم و در مجله های جوانان امروز، سروش نوجوان و سوره نوجوان منتشر می شد.
سوال: تاکنون چند کتاب نوشتید؟
پاسخ: بیش از 60 عنوان کتاب را تاکنون نوشته ام که هم در ارتباط با کودکان زیر سه سال و هم بزرگسالان بوده است.
مجموعه تاریخ با غرغرهای اضافه و داستان فکر ایرانی، دو رمان با عنوان شاهزاده بی تاج و تخت زیر زمین و ماه بر ترک دوچرخه از دیگر آثارم است.
سوال: مشکلی برای چاپ کتاب هایتان ندارید؟
پاسخ: در کارهای اول مشکل برای چاپ داشتم که این برای همه نویسندگان تازه کار وجود دارد ولی اکنون با مشکل خاصی در این راستا مواجه نیستم.
سوال: بچه های خودتان کتاب هایتان را خوانده اند؟
پاسخ: دو فرزند (یک پسر و یک دختر) دارم که بعضی از کتاب هایم را خوانده اند و تعدادی را هم هنوز نخواندند.
سوال: استقبال از کتاب های کودک و نوجوان را در کشورمان چطور است؟
پاسخ: در سه، چهار سال اخیر به نسبت گذشته استقبال از کتاب های کودک و نوجوان بهتر شده است که معتقدم یکی از دلایل آن ایجاد جام باشگاه های کتاب خوانی است.
سوال: در نوشتن کتاب از تخیل استفاده می کنید؟
پاسخ: قطعا، بدون تخیل نمی توان نوشت، ما دو نوع نوشتن داریم ادبی و ارتباطی، در نوشتن ادبی احساس موجود در آن برمبنای تخیل شکل می گیرد، و برداشت مخاطب در آن فرتر از نوشته ها است و در نوشتن ارتباطی مخاطب همان چیزی را که نویسنده عنوان کرده برداشت می کند و بدون تخیل هم می توان در این حوزه نوشت.
سوال: اگر فردی بخواهد نویسنده شود چه مراحلی را باید طی کند؟
پاسخ: اولین راه نوشتن خواندن است و اگر در این مسیر بخواهید شبیه دیگران شوید نویسنده بزرگی نخواهید شد باید با فکر قوی و نگاه متفاوت خود اقدام به نوشتن کنید و این هم نیازمند تامل در زندگی است.
برای شروع می توانید از مطبوعات شروع کنید و نوشته های خود را به مجلات حوزه کودک و نوجوان ارسال کنید.
سوال: رشته تخصیلی و دانشگاهی که در آن تحصیل کردید؟
پاسخ: در روزنامه نگاری از دانشگاه علامه طباطبایی تهران تحصیل کردم.
مدیر دبیرستان نمونه دولتی دخترانه ابرار در این مراسم سیب میخک کوب که احیای آن توسط دانش آموزان این مدرسه انجام شده و طرح آن در مرکز کردستان شناسی دانشگاه کردستان هم ثبت شده و نماد تحقق صلح و دوستی است به علی اصغر سید آبادی نویسنده و مشاور وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی اهدا کرد.
در حال حاضر 183 باشگاه کتابخوانی در استان کردستان ثبت شده که از این تعداد 81 باشگاه در سنندج، دو باشگاه در روستاهای شهرستان دیواندره، 30 باشگاه در شهرستان سقز و 28 باشگاه هم در شهرستان بیجار فعال است.
9936/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/68452/حاشیه-هایی-از-حضور-مشاور-وزیر-ارشاد-در-کتابخانه-شهید-برهان-عالی
بستن   چاپ