عصر کرد
علت اوتیسم چیست؟
سه شنبه 11 دی 1397 - 12:18:47 PM
ایسنا
عصر کرد - از آن جایی که فراوانی اوتیسم در برخی از خانواده‌ها بیشتر است، پژوهشگران بر این باورند که احتمالا ترکیبات خاصی از ژن‌ها، بر روی استعداد یک کودک و مبتلا شدن به این اختلال اثرگذار است. اما افزایش سن پدر یا مادر در هنگام بچه‌دار شدن، از دیگر عوامل خطرساز احتمال داشتن یک فرزند مبتلا به اوتیسم است.  هنگامی که یک زن باردار در معرض داروها یا مواد شیمیایی خاصی قرار می‌گیرد، احتمال بروز اوتیسم در فرزند او بیشتر می‌شود. این عوامل خطرساز عبارت‌اند از الکل، مشکلات متابولیکی مادری نظیر دیابت و چاقی و استفاده از داروهای ضدتشنج در دوران بارداری.
پژوهشگران در زمینه‌ی اینکه محیط روانشناختی یک کودک مانند نحوه‌ی مراقبت از کودک بتواند موجب اوتیسم شود، نیز شواهد محکمی ندارند، برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند که این بیماری ممکن است حاصل وجود ناهنجاری‌هایی در مناطقی از مغز باشد که ورودی‌های حسی را پردازش می‌کنند و در فرایند پردازش زبان نیز نقش دارند .
آیا واکسن ها موجب اوتیسم می شوند؟
نتایج پژوهش‌ها آشکار است که واکسن‌ها موجب اوتیسم نمی‌شوند. مطالعات بسیاری در راستای یافتن ارتباطی در این زمینه انجام شده است که هیچ‌کدام نتوانسته‌اند وجود چنین ارتباطی را تأیید کنند.
جنجال‌های زیادی بر سر موضوع ارتباط اوتیسم و واکسیناسیون در کودکان وجود داشته است، اما شواهدی مبنی بر اینکه واکسیناسیون موجب اوتیسم شود، وجود ندارد.
کشف علایم و نشانه های اختلال طیف اوتیسم
هرچه درمان اختلال طیف اوتیسم سریع‌تر آغاز شود، احتمال مؤثر بودن آن بیشتر است. بنابراین آگاهی از علایم و نشانه‌های این بیماری بسیار مهم است. اگر در کودکی مراحل توسعه‌ی خاصی از جمله لبخند زدن در 6 ماهگی ، تقلید حالات چهره یا صداها در 9 ماهگی ، درآوردن صداهایی از خود در 12 ماهگی ، حرکات (اشاره‌ای یا تکان دادن دست) در 14 ماهگی ، سخن گفتن تک‌واژه‌ای در 16 ماهگی و استفاده از دو کلمه یا بیشتر در 24 ماهگی ، انجام بازی‌های وانمودی در 18 ماهگی دیده نشود یا اینکه با تأخیر اتفاق بیفتد، لازم است که به پزشک متخصص اطفال مراجعه شود .
پزشکان چگونه اوتیسم را تشخیص می دهند؟
تشخیص زودهنگام می‌تواند موجب تفاوت عظیمی در زندگی کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم و خانواده‌ی آن‌ها شود. بااین‌حال، تشخیص ASD همیشه آسان نیست. هیچ تست آزمایشگاهی برای آن موجود نیست، بنابراین پزشک روی مشاهده‌ی رفتار کودکان و شنیدن نگرانی‌های والدین آن‌ها تکیه می‌کند.
برخی از افرادی که در این طیف قرار دارند، دارای اختلالات روانی شدیدی هستند. برخی دیگر ممکن است بسیار باهوش بوده و قادر به زندگی مستقل باشند. اینکه آیا یک کودک دچار این وضعیت است یا نه، طی تشخیص دو مرحله‌ای اوتیسم که با متخصص اطفال آغاز می‌شود، مشخص می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/68258/علت-اوتیسم-چیست؟
بستن   چاپ