عصر کرد
توت فرنگی کردستان زیر چتر تونل
دوشنبه 10 دي 1397 - 17:19:35
عصر کرد - سنندج - توت فرنگی به عنوان یک محصولی استراتژیک در استان کردستان برای حفاظت از بلایای طبیعی زیر چتر حمایتی تونل های پلاستیکی می رود.
به گزارش ایرنا، کردستانی ها با حدود 50 هزار تُن اولین تولید کننده محصول توت فرنگی در کشور هستند و با توجه به شرایط جغرافیایی این استان، بهره برداران همه ساله به دلیل سرمای دیررس بهاره و بارش تگرگ دچار خسارت هایی می شوند.
در بهار سال جاری بر اثر این بلایا یک هزار و 200 هکتار از سه هزار و 200 هکتار از اراضی آبی اختصاص یافته استان به کشت توت فرنگی بین 10 تا 50 درصد خسارت دید که این میزان 25 درصد عملکرد برداشت این محصول را کاهش داد.
سازمان جهاد کشاورزی کردستان از چند سال قبل در طرحی نوین به دنبال کاهش این آسیب و به حداکثر رساندن میزان تولید و درآمد بهره برداران این استان است و در این راستا پاییز امسال ایجاد تونل برای توت فرنگی در مزارع را کلید زده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه طرح ایجاد تونل برای مزارع توت فرنگی به صورت آزمایشی در 300 متر مربع از باغات استان انجام شده است، گفت: کشاورزان می توانند کمک ها و راهنمایی های لازم را از کارشناسان باغبانی این سازمان در شهرستان های مختلف بگیرند و علاوه بر آن برای احداث سازه های آن از محل اعتبارات بانک کشاورزی تسهیلات دریافت کنند.
محمد فرید سپری اضافه کرد: این طرح برای بهبود پیشرفت سبز شدن گیاه در فصل پاییز و زمستان، کاهش 100 درصدی آسیب تگرگ و جلوگیری از سرمازدگی گیاه هنگام فرا رسیدن سرمای زودرس پاییزه و دیررس بهاره کاربرد دارد و پیش بینی می شود در حالت کلی حداقل حدود 70 درصد از آسیب ها را جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه برخی از ارقام کشت شده توت فرنگی در این استان در دو فصل پاییز و بهار محصول می دهند، افزود: با این طرح می توان با تولید محصول در فصل پاییز (مهر و آبان) و فروش محصول با بالاترین قیمت تحرکی در درآمد کشاوزان استان ایجاد کرد.
سپری یادآور شد: همچنین با احداث این تونل ها، توت فرنگی از بارندگی های فراوان بهاره رها شده و روند تلقیح در آن به خوبی انجام می شود و علاوه بر آن بیماری آنتراکنوز در این محصول نیز به شدت قابل کنترل است.
به گزارش ایرنا، این میوه به تنهایی با سه هزار و 200 هکتار سطح زیر کشت و تولید حدود 47 هزار تنی در سال، نان آور بیش از 13 هزار بهره بردار باغی کردستان است.
باغداران و کشاورزان این استان با تامین حدود 75 درصد از این محصول در کشور رتبه اول را در تولید توت فرنگی ایران به خود اختصاص داده اند.
توت فرنگی کردستان به ترتیب بیشتر در شهرستان‌های سنندج، کامیاران، مریوان و سروآباد تولید می شود.
توت فرنگی به عنوان ملکه میوه ها در آسیا شناخته می شود، میوه ای سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی که خواص و فواید درمانی زیادی دارد و حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، فیبر و ویتامین است.
توت فرنگی گیاهی چند ساله است و در طول زمان باردهی امکان دارد بر اثر حوادثی مانند خشکسالی، سرمازدگی و آتش سوزی قسمت های از مزرعه آسیب ببیند به همین خاطر کشاورزان باید در طول سال از این میوه مراقبت کنند.
راه اندازی صنایع تبدیلی و بسته بندی وابسته به این محصول و اختصاص غرفه ویژه توت فرنگی کاران در میدان میوه و تره بار تهران به عنوان مرکزی برای پخش این میوه در سایر بازارها می تواند گام بسیار مهمی برای رونق این محصول در داخل کشور باشد.
استان کردستان به دلیل قابلیت ها و پتانسیل های مناسبی از جمله مرزی بودن 2 شهرستان بانه و مریوان به عنوان فرصتی دیگر و گذرگاهی برای خروج محصولات استان به کشورهای همسایه بویژه کشور عراق، می تواند بازار خارجی بسیار خوبی برای توت فرنگی این استان باشد.
درآمد ناخالص بخش کشاورزی استان در سال 96 بیش از 41 هزار و 54 میلیارد ریال برآورد شده که شامل 16 هزار و 9 میلیارد ریال آن در زمینه زراعت ، هشت هزار و 855 میلیارد ریال آن درزمینه باغبانی و 16 هزار و 190 میلیارد ریال آن در زمینه دام و طیور و آبزیان بوده است.
بر اساس آخرین سرشماری کشاورزی (سال 1393) تعداد 113 هزار و 630 بهره بردار بخش کشاورزی در سطح 163 هزار 873 واحد بهره برداری در این استان مشغول فعالیت هستند.
از این تعداد بهره بردار 88 هزار و 292 مورد مربوط به زیر بخش زراعت، 46 هزار و 41 مورد مربوط به زیربخش باغبانی و مابقی آن مربوط به زیر بخش امور دام و طیور و صنایع کشاورزی است.
3034/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/68211/توت-فرنگی-کردستان-زیر-چتر-تونل
بستن   چاپ