عصر کرد
ایجاد کتابخانه های محله راهکاری برای ترویج فرهنگ کتابخوانی است
يکشنبه 9 دي 1397 - 15:32:02
عصر کرد - سنندج - فرماندار سنندج با اشاره به اینکه ارتقای شاخص سرانه فضای مطالعه را از نیازهای فرهنگی این شهرستان است، گفت: ایجاد کتابخانه های محله راهکاری موثر برای ترویج فرهنگ کتابخوانی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدابراهیم زارعی روز یکشنبه در دیدار مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان توجه به بخش فرهنگ را در راستای ارتقای سطح آگاهی مردم بسیار حائز اهمیت دانست.
وی اظهار داشت: باید با راه اندازی کتابخانه های مشارکتی و همچنین کتابخانه های عمومی با حق انتفاع سرانه فضای کتاب خوانی را ارتقا دهیم.
زارعی ضمن تاکید بر ضرورت ایجاد و راه اندازی کتابخانه در روستاها افزود: دهیاران و شوراهای اسلامی در روستاها می توانند با تامین فضای لازم زمینه ایجاد کتابخانه و ترویج فرهنگ مطالعه را فراهم کنند.
فرماندار سنندج تاکید کرد: ایجاد کتابخانه های محله راهکاری موثر برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای شاخص دسترسی عموم به کتاب هم یکی از راه های مهم در ترویج فرهنگ مطالعه است.
وی بر لزوم حمایت از کتابخانه های عمومی تاکید کرد و یادآور شد: برخی نهادها از جمله شهرداری باید توجه بیشتری نسبت به حمایت از این نهاد فرهنگی داشته باشند و با پرداخت به موقع نیم درصد از کتابخانه های عمومی حمایت کند.
زارعی گفت: متاسفانه کتابخوانی و مطالعه در میان مردم رونق ندارد و بخش زیادی از این امر ناشی از ورود تکنولوژی های مجازی است.
فرماندار سنندج به نقش مهم خیرین در حمایت از توسعه کشور اشاره کرد و افزود: می توان با اجرای برنامه های کاربردی زمینه جذب حمایت از کتابخانه های عمومی را فراهم کرد.
زارعی اضافه کرد: هماهنگی و حمایت سازمان ها و نهادهای مختلف به منظور تسهیل در راه اندازی کتابخانه زمینه ساز ارتقای سرانه مطالعه است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان نیز در این دیدار ضمن تبریک ارتقای علمی فرماندار سنندج در رشته باستان شناسی در مقام پروفسوری گفت: این موفقیت افتخاری برای این مرز و بوم بویژه فرهنگ استان کردستان است.
محمد عبدالملکی افزود: وجود مسئولانی که به کتاب توجه دارند بسیار ارزشمند و در توسعه فرهنگی کشور بسیار مثمرثمر است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ساخت و تجهیز کتابخانه زمان بر و بسیار پرهزینه است، اظهار داشت: ایجاد کتابخانه های دارای حق انتفاع و یا مشارکتی راهکار بسیار مناسبی است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان یادآور شد: حمایت مسئولان در شهرها و روستاها برای راه اندازی کتابخانه های عمومی بسیار مهم است و این امر سبب توسعه فرهنگی و توسعه در سایر بخش ها می شود.
78 کتابخانه عمومی در سطح کردستان کردستان وجود دارد که از این تعداد 50 باب نهادی و 28 باب هم مشارکتی است.
به ازای هر یکصد نفر جمعیت استان 1.3 مترمربع فضای کتابخانه ای وجود دارد که این میزان در میانگین کشوری 4 مترمربع است.
در حال حاضر 44 هزار نفر در استان کردستان عضو کتابخانه های عمومی هستند .
9936/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/68136/ایجاد-کتابخانه-های-محله-راهکاری-برای-ترویج-فرهنگ-کتابخوانی-است
بستن   چاپ