عصر کرد
تازه‌ترین موفقیت علمی کردستانی ها در دانشگاه‌ها؛
باستان‌شناس کردستانی به مرتبه علمی پروفسوری ارتقا یافت
چهارشنبه 5 دي 1397 - 12:07:44
عصر کرد - در تازه‌ترین موفقیت علمی فرزندان کردستان، دکتر «محمدابراهیم زارعی» باستان‌شناس کردستانی به مقام علمی «پروفسوری» ارتقا یافت. او استاد تمام دانشگاه بوعلی سینااست و در دانشگاه‌های بوعلی سینا و کردستان تدریس می‌کند. وی نخستین کُردستانی است که در رشته باستان‌شناسی توانسته به این مقام معتبر علمی و دانشگاهی دست یابد . به گزارش ایسنا منطقه کردستان، دکتر زارعی متولد سال 1342 قروه و ساکن سنندج و فرماندار این شهرستان است و علاوه بر توفیقات علمی آکادمیک در حوزه مدیریت اجرایی نیز سال‌ها به‌ویژه در دوران اصلاحات در میراث فرهنگی و گردشگری کردستان منشأ خدمات ماندگاری برای تاریخ و معماری و فرهنگ کردستان شد. راه‌اندازی خانه کُرد در سنندج، تملک، احیا، مرمت و بازسازی آثار و ابنیه و عمارت های تاریخی کُردستان و راه‌اندازی دفتر کردستان بنیاد ایران‌شناسی در سنندج ازجمله اقدامات فرهنگی ماندگار این دانشمند باستان پژوه است .
او دانش‌آموخته دانشگاه تهران است و ده‌ها مقاله علمی - پژوهشی را در ژورنال‌های معتبر علمی دانشگاهیِ داخلی و خارجی در حوزه باستان شناسی و تاریخ معماری، شکل‌گیری هنر ارسی، هنر نازک‌کاری، ساختار معماری قلعه حسن‌آباد سنندج، شناخت عوامل زمینه گرا در کالبد خانه‌ها و بافت کهن سنندج، همچنین مقالات متعدد باستان‌شناسی با عناوین متنوع و مختلف دیگر را نیز در گستره دیگر نقاط کشور منتشر کرده است .
پژوهش‌های علمی این پروفسور باستان‌شناسی در نشریات علمی دانشگاه‌های تهران، کاشان، الزهرا، بوعلی سینا، اصفهان، علم و صنعت ایران، پژوهشکده تاریخ اسلام، جهاد دانشگاهی، مرکز پژوهشی هنر، معماری و شهرسازی، دانشگاه شاهد و نشریات خارجی ازجمله در دانشگاه‌های آمریکا منتشرشده است .
دکتر زارعی در این مدت، سخنران علمی دست‌کم بیست همایش علمی معتبر ملی و بین‌المللی بوده است. ارائه مقاله علمی چهارباغ قدیم و چهارباغ خسروآباد سنندج، دژ شهرهای مرکز ایلات کردستان از دوره ایلخانی تا دوره صفوی، نیز نقش اجتماعی فرهنگی زنان دوره قاجار مطالعه موردی ماه شرف خانم ازجمله مقالات علمی ارائه‌شده از او در حوزه کردستان است .
نیز مقاله «مسجد حضرت عبدالله تنگی ور شاخصی از معماری اسلامی کردستان، معرفی پل‌های کُردستان و نقش آن در ایجاد راه‌های این منطقه، معرفی راه‌های ارتباطی شهر سنندج در قرون متأخر اسلامی با تأکید بر پل‌های اطراف شهر به همراه مقالات متعدد باستان‌شناسی و معماری و تاریخی دیگر نقاط کشور مجموعهِ آثار پژوهشی و معتبر علمی بوده است که او در همایش‌های مختلف دارای درجه ملی و بین‌المللی ارائه کرده است .
از دکتر محمدابراهیم زارعی تاکنون شانزده عنوان کتاب منتشرشده است. آثار فرهنگی باستانی و تاریخی استان کُردستان، خانه‌های قدیمی سنندج، معماری ایران از دوره صفویه تا عصر حاضر، خانه‌های قدیمی همدان، آشنایی با معماری جهان (در حال حاضر چاپ هفدم آن در اختیار علاقمندان و پژوهشگران قرار دارد) و سازمان چاپارخانه ایران در عصر قاجار ازجمله آثار منتشرشده این استاد دانشگاه است. دانشگاه‌های کردستان، بوعلی سینا و انتشاراتی‌های نشر طلایی، فن‌آوران و دانش مانا ناشر تألیفات دکتر زارعی هستند. او همچنین در این سال‌ها ده‌ها کتاب علمی و مقاله پژوهش را داوری کرده است .
دکتر زارعی در حوزه مدیریت نشریه علمی- پژوهشی نیز فعال و مدیرمسئول و سردبیر نشریه علمی- پژوهشی ؛"پژوهش‌های باستان‌شناسی ایران "و عضو تحریریه نشریه جستارهای باستان‌شناسی ایران پیش از اسلام و چندین نشریه دیگر است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/67865/باستان‌شناس-کردستانی-به-مرتبه-علمی-پروفسوری-ارتقا-یافت
بستن   چاپ