عصر کرد
حدود 90 درصد از اهداکنندگان خون کردستانی از گروه های خونی مثبت هستند
چهارشنبه 29 شهریور 1396 - 7:40:28 AM
ایرنا
کرد آنلاین - مدیرکل انتقال خون کردستان گفت: گروه خونی حدود 90 درصد از اهدا کنندگان در این استان از نوع مثبت است که معادل 34 درصد فراوانی خون های اهدایی است.
محمد سعید کریمیان اظهار کرد: 10 درصد اهداکنندگان خون استان نیز دارای گروه های خونی منفی هستند.
وی به کمبود و اهمیت وجود ذخایر گروه های خونی منفی اشاره کرد و افزود: بزودی باشگاهی فرهنگی، اجتماعی برای دارندگان این گروه های خونی در استان تشکیل می شود تا شهروندان دارای این نوع گروه خونی را برای اهدای خون و نجات بیماران نیازمند به این گروه ها ترغیب کنیم.
کریمیان از ارسال فرآورده های پلاسمایی مازاد بر مصرف بیمارستانی این استان به کشور آلمان خبر داد و تاکید کرد: در سال گذشته پنج هزار و 668 واحد واحد پلاسما از انتقال خون کردستان به شرکت های پالایشگر بین المللی ارسال شد.
وی کسب مجوز ارسال پلاسما به آلمان را از موفقیت های انتقال خون در دولت یازدهم دانست و یادآور شد: انتقال خون کردستان در سال 95 میزبان ممیز معتبرترین شرکت تولید داروی اروپا بود که پس از بازرسی های فشرده از بخش های فنی، تاییدیه ارسال پلاسما به آلمان را کسب کردیم.
مدیرکل انتقال خون کردستان اضافه کرد: روند ارسال پلاسما به کشورهای دارای صنعت پالایش پلاسما و امکانات تولید داروهای مشتق از آن روندی مستمر است که صرفه جویی ارزی و تامین داروهای تولید شده از پلاسمای سالم ایرانی را بدنبال خواهد داشت.
به گفته وی، بیش از یک هزار واحد پلاسمای دیگر نیز جعبه بندی شده و آماده ارسال است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اهمیت اجرا و تشریح نتایج طرح غربالگری اهدا کنندگان بار اول اشاره کرد و افزود: بدنبال پژوهش های صورت گرفته بر روی نتایج تست های آزمایشگاهی خون اهدا کنندگان بار اول، مشخص شد که آمار ابتلای این افراد به بیماری های ویروسی خونی بیشتر است.
کریمیان اظهار کرد: به منظور حذف خون این افراد از چرخه انتقال خون بیمارستانی، طرح غربالگری اهدا کنندگان بار اول از پاییز 94 در استان کردستان برای نخستین بار در کشور اجرا شد.
وی با بیان اینکه این طرح هزینه های بیشتری را به انتقال خون تحمیل کرده است، گفت: مبالغ هزینه شده یک سرمایه گذاری ارزشمند تلقی شد و معتقدیم هزینه های این طرح با کسب رضایتمندی بیماران و پزشکان از روند درمان بوسیله خون های اهدایی سالم جبران می شود.
کریمیان همچنین به حضور کردستان در شبکه خون رسان کشور اشاره کرد و یادآور شد: انتقال خون کردستان همواره با استان های همجوار در ارتباط است و سطح موجودی خون استان ها به صورت شبانه روزی پایش می شود تا اگر استانی دچار مشکل شد، دیگر استان ها همکاری کنند.
وی با بیان اینکه انتقال خون کردستان در سال های گذشته بخشی از فرآورده های مازاد بر نیاز بیمارستانی را برای نجات جان بیماران به استان های کرمانشاه، خوزستان، همدان و ایلام ارسال کرده است، ادامه داد: انتقال خون کردستان از این پایگاه ها پذیرنده خون و فرآورده های آن است.
وی لازمه یک انتقال خون مدرن را استفاده از تجهیزات به روز و همتراز با دیگر کشور ها دانست و تاکید کرد: بودجه سازمان در چهار سال اخیر روند رو به رشدی داشته و امیدواریم این روند در دولت دوازدهم به قدری باشد که بتوان زیر ساخت های بیشتری را فراهم کرد.
کریمیان به انجام تعمیراتی برای استاندارد سازی فعلی انتقال خون اشاره کرد و گفت: در سال گذشته اعتبارات عمرانی انتقال خون صرف تعمیرات و استاندارد سازی ساختمان فعلی شده است.
مدیرکل انتقال خون کردستان یادآور شد: دورترین مرکز درمانی استان که بیمارستان صلاح الدین ایوبی بانه است در پنج ماهه اول سال جاری یک هزار و 90 واحد خون دریافت کرده است و هیچگاه مراکز درمانی استان دچار کمبود خون و فراورده های آن نشده اند.
به گفته وی، اهدای خون باید در ایده آل ترین شرایط صورت پذیرد و خون نیز در شرایط استاندارد به مراکز درمانی ارسال شود.
هم اکنون سه شهر بانه، سقز و سنندج دارای ساختمان مرکز انتقال خون هستند.



http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/6626/حدود-90-درصد-از-اهداکنندگان-خون-کردستانی-از-گروه-های-خونی-مثبت-هستند
بستن   چاپ