عصر کرد
قدیمی ترین و نفیس ترین سند ازدواج کردستان رونمایی شد
دوشنبه 27 شهريور 1396 - 3:16:45 PM
ایرنا - اجتماعی
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: قدیمی ترین و نفیس ترین سند ازدواج استان با 185 سال قدمت در خانه کُرد سنندج رونمایی شد.
محسن علوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سند در ابعاد 111 در 66 سانتیمتر در سال 1254 هجری قمری به خط نستعلیق با حاشیه تذهیب نگارش شده است.
وی اضافه کرد: این سند ازدواج "رضاقلی خان اردلان" نوه امان الله خان اردلان حاکم اردلان (1214-1240 هجری قمری) و طوبی سلطان خانم نوه فتحعلی خان قاجار را ثبت کرده است.
به گفته وی این سند ازدواج در بهمن ماه سال گذشته به شماره 543 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وی اظهار کرد: این سند با توجه به اینکه تاریخی ترین سند ازدواج کردستان بوده و در آن ازدواج 2 شخصیت برجسته تاریخی ثبت شده دارای اهمیت زیادی بوده است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کردستان گفت: این سند تاریخی در خانه کُرد سنندج نگهداری شده و علاقمندان می توانند از آن بازدید کنند.
**خانه کُرد یا عمارت آصف یکی از قدیمی ترین بناهای موجود در شهر سنندج است و براساس شواهد و شیوه معماری احداث بنای اولیه آن مربوط به دوره صفویه و قسمت های دیگر آن در دوره قاجاریه تکمیل شده است.
هر چند عمارت آصف نام خود را از آصف دیوان گرفته است اما بانی اولیه آن را خانواده معتمد هاشمی ها (امجد الاشراف) می دانند و احتمالا خانواده محمدرضای وزیر پدر آصف دیوان آن را تملک کرده و سپس در زمان آصف دیوان با الحاق سردر ورودی در بخش های شرقی و غربی، عمارت شکوه نهایی خود را به دست آورده و از این رو به عمارت آصف مشهور شده است.
مجموعه عمارت حدود چهار هزار مترمربع عرصه و اعیانی دارد و علاوه بر سردر و دالان ورودی و اتاق تقسیم آب، دارای چهار حیاط است که عبارتند از حیاط بیرونی (اصلی)، حیاط اندرونی، حیاط مستخدمین و حیاط مطبخ.
این عمارت که به شماره 1882 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در سال 1376 توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تملک شد و پس از انجام مطالعات و تهیه طرح های لازم، مرمت احیای آن از سال 1378 آغاز شد و تا اردیبهشت سال 1382 به طول انجامید.
استان کردستان دارای یک هزار و 519 اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است و هم اکنون 829 مورد از این تعداد شامل 763 اثر، هشت مورد میراث طبیعی، 50 مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی/**انتشاردهنده: امید بهمنی
3020/ 6108

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/6564/قدیمی-ترین-و-نفیس-ترین-سند-ازدواج-کردستان-رونمایی-شد
بستن   چاپ