عصر کرد
معاون مديرکل امور اقتصادي و دارايي استان قزوين:
بخت آزمايي انگور بيجار
يکشنبه 19 شهريور 1396 - 11:06:13 AM
ایرنا - اقتصادی
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - جشنواره انگور بیجار با محوریت و مرکزیت شهر حسن آباد در آینده نزدیک برگزار می شود و باغداران با عرضه انواع مختلف انگور و بخصوص انگورهای شاخص منطقه در 20نوع مختلف به رقابتی سالم می پردازند تا بخت خود را در بازار محک بزنند.
به گزارش ایرنا کشاورزی از دیرباز در دیارگروس از ظرفیتهای زیادی برخوردار بوده و تاکنون نیز ثابت شده کمتر عرصه ی اقتصادی توانسته است این مهم را در اولویت دوم قراردهد.
2محصول گندم و انگور از ظرفیتهای بی نظیر و فعال کشاورزی در دیار کهن و تاریخی گروس بوده که بعنوان برند پیشرفت و اشتغالازیی بالا در این منطقه از سابقه درخشان و زیادی برخوردار است اما تاکنون در حد انتظار و رشدی هم سطح دیگر عرصه های اقتصادی کشور و کردستان نداشته اند.
شهرستان بیجار با توجه به گستردگی زیادی جغرافیایی و پراکندگی مناطق محل سکونت مردم آن، از ظرفیتهای مختلف دیگر نواحی در بخش کشاورزی بهره های زیادی گرفته است و یا استانها و شهرستانهای همجوار خود را از نعمتهای الهی داشته خود بهره مندسازد.
یکی از این ظرفیتهای برگرفته از استان همدان و همچنین ارسال به استانهای زنجان، آذربایجان غربی و شهرستانهای همجوار قروه، دیواندره و تکاب محصول مهم و اشتغالزای انگور است.
انگور بخاطر تنوع محصول، تعدد بهره برداری و صنایع تبدیلی از آن با استقبال خوب از سوی باغداران برخوردار بوده و اگر خشکسالی سالهای اخیر نبود، بسیاری از زمین های آبی منطقه گروس زیر کاشت تاکستان رفته بود.
رئیس جهادکشاورزی بیجار گفت: انگور از انواع محصولات باغی است که اگر کارخانه های صنایع تبدیلی به کمک باغدار بیاید، می تواند، اشتغالزایی و درآمدزایی با کمترین افت و ضرر داشته باشد.
محمد عباسی به ضرورت تبلیغ و اطلاع رسانی در کنار راه اندازی ظرفیتهای صنایع تبدیلی تاکید و افزود: به همان مقدار و میزانی که نیاز به راه اندازی صنایع تبدیلی در مورد انگور داریم به تبلیغ و آگاهی بخشی نیاز داریم.
وی به برگزاری جشنواره انگور را یکی از راههای کم هزینه و مناسب در وضعیت فعلی برشمرد و اضافه کرد: تا کنون سه جشنواره انگور با مرکزیت شهر یاسوکند و محوریت انگور این منطقه که در حد خود بی نظیر و در بعضی انواع آن بخصوص نوع یاقوتی و سیاه آن کم نظیر است برگزار شده و بزودی چهارمین جشنواره انگور بیجاردر شهر یاسوکند برگزار می شود.
وی بابیان اینکه حضور و بازدید از این جشنواره برای استانهای از کمترین هزینه و مسافت برخورداراست اظهار امیداوری کرد: از استانهای زنجان، آذربایجان غربی و همدان بازدید کنندگان حضوری فعال داشته باشند.
عباسی هدف از برگزاری این جشنواره را اصلاح، احیا و به سازی باغات انگور، مدیریت و بهره وری عوامل تولید، اشنایی بیشتر مردم با انواع مرغوب انگور این شهرستان و بررسی و اتخاذ راهکارهای مقابله با بحران کم آبی و روشهای بهینه سازی مصرف آب در باغات بیان کرد.
به نظر مدیر جهاد کشاورزی بیکاری در دیارگروس به یک معضل منطقه ای تبدیل شده است و بعلت نبود و یا فعالیت کم صنایع دیگر، مهاجرت تنها راه پیش روی مردم قرارگرفته و لذا با محوریت برنامه های حمایتی اقتصاد مقاومتی می توان با راه اندازی واحدهای کوچک تبدیلی و اقزایش سطح زیر کشت و توسعه باغات فعلی به ماندگاری مردم و درآمد زایی آنان کمک کرد.
عباسی گفت: این شهرستان دارای حدود 2 هزار 900 هکتارباغ با انواع محصولات باغی است که انگور در مقایسه با سایر آنها از وسیع ترین سطح زیرکشت در حدود یک هزار و 300 هکتار به میزان 75 درصد به خود اختصاص داده و به طور میانگین حدود 11تن انگور در هکتار برداشت می شود.
وی اضافه کرد: ظرفیت زیادی برای افزایش و توسعه این سطح وجود دارد که کم آبی، امکان و فضای مناسب نگهداری و نبود بازار فروش موجب شده است رغبت زیادی برای سرمایه گذار و حتی کشاورز مالک باغ مشاهده نشود.
وجود افزون بر20 گونه انگور از جمله عسگری، فخری، یاقوتی، سیاه و کشمشی سفید و قرمز در دیارگروس و بخصوص مناطق حسن آباد، پیرتاج، خسروآباد و مرکزی موجب شده است تنوع خوبی برای تامین نیاز بازار و تولید در صنایع تبدیلی ایجاد شود.
شهرستان بیجار با جمعیت 150هزار نفری در شرق استان کردستان واقع شده است از سطح گسترده جغرافیایی و کوهستانی، کوهپایه ای، دشتهای وسیع و 2 رودخانه قابل توجه برای امور کشاورزی، دامداری و باغداری برخوداراست.
خبرنگار: سید باقر سبحانی/**انتشاردهنده: عبدالله رحمانی
7350/ 3020

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/6316/بخت-آزمايي-انگور-بيجار
بستن   چاپ