عصر کرد
استاندار: بناهای تاریخی کردستان به کتابخانه تبدیل شوند
دوشنبه 28 آبان 1397 - 21:02:02
عصر کرد - سنندج - استاندار کردستان گفت: بناهای تاریخی ظرفیت ارزشمندی هستند که می توان در راستای نگهداری و حفظ، آنها را به کتابخانه عمومی تبدیل کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا عصر دوشنبه در نخستین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان اظهار داشت: براساس سند چشم انداز 1404 باید 35 درصد از مردم استان عضو کتابخانه ها باشند که با تحقق این مهم فاصله زیادی داریم.
وی اضافه کرد: وجود فضای دیجیتال و کمبود و نبود فضاهای عمومی کتابخانه ایی از حمله دلایل عدم استقبال مطلوب مردم از کتاب و کتابخوانی است.
استاندار کردستان افزود: بجای اینکه شهردار بدون بدهی را معرفی و مورد تشویق قرار دهیم جایزه ای برای کتابخوانی در راستای جذب بیشتر مردم به امر مطالعه تعیین کنیم.
وی تاکید کرد: ساختمان های تاریخی و میراث فرهنگی ظرفیتی ارزشمندی است که می توان برای کتابخانه ها مورد استفاده قرار گیرد که اقدام مطلوبی هم در راستای حفظ این بناها خواهد بود.
مرادنیا با اشاره به اینکه کردستان به کتابخانه مرکزی نیاز دارد، گفت: با احداث ساحتمان جدید موافق نیستم بنابراین باید فضاهای اداری بلا استفاده را به ایجاد کتابخانه اختصاص دهیم.
استاندار کردستان یادآور شد: تا سال 1404 باید تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان به 6 میلیون ‌جلد برسد بنابراین بجای ساختمان سازی به تامین منابع کتابخانه ها اقدام کنیم.
وی اظهار داشت: یکی از دلایل عدم استقبال مردم از کتابخانه ها به روز نبودن منابع است پس می طلبد در این خصوص اقدام بیشتری انجام داد.
** 300 میلیارد ریال اعتبار برای ساخت کتابخانه مرکزی کردستان نیاز است
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز در این جلسه گفت: پروژه کتابخانه مرکزی نیاز به 300 میلیارد ریال اعتبار دارد.
بهرام نصراللهی زاده افزود: با این مبلغ می توان 10 کتابخانه کوچک در 10 نقطه که خدمات فرهنگی در آنجا ارائه نمی شود و کمبودهایی وجود دارد، ایجاد کرد.
وی اضافه کرد: می طلبد طی جلساتی در ارتباط با موضوع مذکور تصمیم اساسی اتخاذ شود تا بستر برای استفاده تعداد بیشتری از فضاهای عمومی فراهم شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان یادآور شد: در ارتباط با ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی افزایش سطح مطالعه و برگزاری جلسات نقد کتاب آمادگی لازم را داریم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان هم به برنامه های هفته کتاب و ‌کتابخوانی در استان اشاره کرد و گفت: در این ایام 120 برنامه فرهنگی از جمله نواختن زنگ انشاء با موضوع کتاب و برگزاری نشست های نقد کتاب و همچنین رونمایی از کتاب اجرا می شود.
محمد عبدالملکی اظهار داشت: در حال حاضر 753 هزار نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان داریم یعنی به ازای هر نفر تنها نیم جلد کتاب داریم.
وی افزود: طبق سند چشم انداز 1404 به ازای هر یک نفر باید چهار جلد کتاب در کتابخانه های استان داشته باشیم که خیلی بیشتر از وضعیت فعلی است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان اضافه کرد: بر اساس این سند می بایست تا سال 1404، 35 درصد از جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری استان عضو کتابخانه ها باشند.
وی فضای کتابخانه ای استان در حال حاضر را 20 هزار متر مربع اعلام کرد و یادآور شد: طبق سند چشم انداز باید به ازای هر 100 نفر هشت مترمربع فضای کتابخانه ای داشته باشیم که اکنون در کردستان کمتر از 2 مترمربع داریم.
عبدالملکی با اشاره به اینکه 6 پروژه نیمه تمام در حوزه کتابخانه استان داریم، گفت: مهمترین پروژه نیمه تمام استان کتابخانه مرکزی است که در سال 89 مصوب شده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان افزود: این پروژه مشکل حقوقی داشت که سرانجام رای به نفع نهاد کتابخانه های عمومی استان صادر شد.
شعار امسال هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار که از 24 آبان تا اول آذر است حال خوش خواندن است.
78 کتابخانه عمومی در سطح کردستان کردستان وجود دارد که از این تعداد 50 باب نهادی و 28 باب هم مشارکتی است.
در حال حاضر 44 هزار نفر در استان کردستان عضو کتابخانه های عمومی هستند .
7348/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/62546/استاندار--بناهای-تاریخی-کردستان-به-کتابخانه-تبدیل-شوند
بستن   چاپ