عصر کرد
توسعه کشت انتظاری در دیمزارهای کردستان اجرا می شود
دوشنبه 28 آبان 1397 - 21:01:59
عصر کرد - سنندج - رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: توسعه کشت انتظاری و تغییر ارقام در دیمزارهای این استان در حال اجرا است.
به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، خالد جعفری در جلسه شورای تحقیقات و آموزش استان افزود: هدف گذاری در مزارع دیم اینکه آیش کمتر شود البته کل اراضی دیم با برنامه ریزی های صورت گرفته زیر کشت انواع حبوبات و غلات برده شود.
وی اظهار داشت: دیم خیز بودن کشاورزی کردستان را به عنوان یک فرصت است و در بحث بهروه وری آب اقدامات خوبی در این استان صورت گرفته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یادآور شد: برنامه ریزی های خاصی در بحث دیم استان به عنوان زیر مجموعه دیم کشور انجام شده و در این زمینه اجرای پروژه ایران ایکاردا به نتایج و عملکردهای خوبی دست یافته است.
وی در زمینه تولید و فرآوری بذر تاکید کرد: با واحدهای فرآوری جدیدی که در استان ایجاد شده و ارقام مناسبی که وارد کرده ایم موفقیت های خوبی در این زمینه حادث شد و تغییرات چمشگیری در میزان درآمد کشاورزان گندم کار روی داده است.
جعفری بهره گیری از شیوه کشت مستقیم و کشت حبوبات در تناوب با گندم در دیمزارهای استان را عامل افزایش سطح زیر کشت دانست و گفت: در بحث ارقام و مکانیزاسیون و تغذیه و مبارزه با علف های هرز فعالیت های چشمگیری صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه پتانسیل های خوبی در حوزه دامپروری در استان وجود دارد، افزود: کاشت ماشک علوفه ای در زمین های آیش استان با استقبال خوبی همراه بود و امیدواریم در راستای توسعه گیاهان علوفه در دیمزارهای استان اتفاقات مناسبی صورت بگیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی کردستان نیز در این جلسه گفت: بهره گیری از کشاورزی حفاظتی می تواند راهکار مناسبی برای نجات دریاچه ارومیه باشد.
فرید سپری اظهار داشت: طی دو سال 95 و 96 استان های که سرشاخه حوزه دریاچه ارومیه هستند برنامه های خاصی در آنها اجرایی شد که نتیجه آن بهره وری و صرفه جویی بیشتر آب در این حوزه بوده است.
وی اضافه کرد: در حوزه دریاچه ارومیه شهرستان سقز با بکارگیری ارقام مناسب برای دیمزارها و ارقام کم آب بر توانسته هم در افرایش میزان تولید محصولات کشاورزی خوب عمل کند و هم با بهره وری مناسب از آب، میزان مصرف در بخش کشاورزی را در این شهرستان کاهش دهد.
وی با تاکید بر اینکه ترویج کشاورزی حفاظتی از مهمترین اهداف ما در دیمزارهای استان است، افزود: در این راستا 6 دستگاه برداشت نخود را به صورت یارانه ای در اختیار کشاورزان منطقه قرار داده ایم.
معاون بهبود تولدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکید کرد: سال گذشته 40 هکتار کشت ماشک علوفه ای در استان انجام شد و امسال هم تا 170 هکتار کشت ماشک علوفه ای در دیمزارهای انجام شده است.
وی یادآور شد: در راستای کشت ماشک علوفه ای در شهرستان سقز هم به صورت ویژه کار می کنیم و نیاز به ارقام گواهی و اصلاح شده علوفه دیم داریم که بتوانیم در سطح شهرستان به اهداف تعیین شده برسیم.
سپری در خصوص کشت نشایی چغندر قند در شهرستان سقز افزود: در سال گذشته 27 هکتار کشت نشایی انجام دادیم و امیدواریم در سال آینده این میزان به دو برابر یا 4 برابر برسد.
وی اظهار داشت: کشاورزی حفاظتی را به صورت جدی با رعایت چارچوب و اصولی که دارد و با مدیریت کامل در استان بکار گرفته ایم و در شهرستان سقز بستر مناسبی برای ترویج و بکارگیری این الگو مهیا شده است.
به گزارش ایرنا، طی یکسال به صورت میانگین سامانه های نوین آبیاری حدود چهار هزار لیتر در هر هکتار مصرف آب را کاهش می دهد.
کردستان با داشتن بیش از یک میلیون و 220 هزار هکتار زمین قابل کشت مرغوب و مستعد دیم و آبی، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است.
استان کردستان دارای هم اکنون دارای 43 هزار هکتار باغ است که سالانه 330 هزار تُن محصول در آن تولید می شود.
3034/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/62542/توسعه-کشت-انتظاری-در-دیمزارهای-کردستان-اجرا-می-شود
بستن   چاپ