عصر کرد
بررسي مطبوعات
مرگ گونه اي از ماهيان درياچه زريبار مريوان بخاطر آلودگي آب نيست
پنجشنبه 16 شهريور 1396 - 10:18:39 AM
ایرنا - علمی
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - رئیس اداره حفاظت محیط زیست مریوان گفت: در بررسی های انجام شده مشخص شد، مرگ یک گونه غیر بومی از ماهی های دریاچه رزیبار این شهرستان بخاطر آلودگی آب نیست.
صباح پناهی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در بررسی های انجام شده، مشخص شد مرگ گونه ای از ماهی های این دریاچه که گونه ای غیر بومی اند در این فصل افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: مرگ این گونه غیر بومی سردآبی که "کاراس" نام دارد در این فصل بدلیل گرمی آب دریاچه و کاهش اکسیژن درون آب بوده است.
به گفته وی، برای اطمینان خاطر از عدم آلودگی آب، لاشه این ماهی ها و آب دریاچه مورد آزمایش دامپزشکی و آب و فاضلاب قرار گرفت ولی آلودگی آب آن تایید نشده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست مریوان گفت: تاکنون لاشه بیش از یک هزار قطعه ماهی تلف شده کاراس توسط محیط بانان و انجمن های زیست محیطی این شهرستان از سطح آب دریاچه جمع آوری شده است.
به گزارش ایرنا، کاراس با نام علمی Carassius carassius و نام انگلیسی Crucian carp جزء کپور ماهیان است که دارای دندان‌ های حلقی به فرمول 4-4 و فاقد سبیلک و دارای فلس‌های درشتی است.
حداکثر اندازه این ماهی 64 سانتیمتر و کفزی بوده و در آب‌های شیرین و لب شور بسر می‌برد.
پناهگاه حیات وحش زریبار و تالاب بین المللی آن که بیست و سومین عضو تالاب کنوانسیون رامسر است دارای حجم تقریبی آب بیش از 30 میلیون مترمکعب بوده و سرریز آب دریاچه از قسمت جنوبی با نام رودخانه مریوان خارج می شود.
طول دریاچه زریبار حدود پنج کیلومتر و عرض آن حدود 1.6 کیلومتر بوده و وسعت تالاب بدلیل تغییرات حجم آبی در فصول مختلف متغییر و حداقل و حداکثر عمق آن به ترتیب 2 و 6 متر است.
زریبار در یک دره طولی وسیع قرار دارد و از 2 طرف غرب و شرق با کوه های پوشیده از جنگل احاطه شده و پوشش غالب اراضی منطقه را جنگل و بیشه زارهای نیمه انبوه تشکیل می دهد که گونه غالب جنگلی آن بلوط ایرانی است.
تاکنون 97 نوع پرنده، 31 گونه پستاندار، 13 گونه خزنده، 11 نوع ماهی یک گونه مارماهی، پنج گونه فیتوپلانکتون و 17 گونه زئوپلانکتون در تالاب بین المللی زریبار شناسایی شده است.
گیاهان شناوری چون سراتوفیلیوم، سریوفیلیوم و گونه هایی از گیاهان خاردار و گونه های نی، هزارنی، بارهنگ آبی، نیلوفر آبی، علف هفت بند، پیچک ها، لویی، بزواش، جگن و نعناع پوشش گیاهی این تالاب را تشکیل می دهد.
سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی و ماهی گامبوزیا از جمله گونه های بومی و ماهی آمور سفید، کپور آیینه ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک از جمله گونه های غیربومی این دریاچه است.
شهرستان مرزی مریوان در فاصله 130 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
خبرنگار: عبدالله رحمانی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3020/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/6243/مرگ-گونه-اي-از-ماهيان-درياچه-زريبار-مريوان-بخاطر-آلودگي-آب-نيست
بستن   چاپ