عصر کرد
ابتلا به بیماری تب مالت در کردستان 55 درصد کاهش یافت
شنبه 26 آبان 1397 - 9:40:32 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - معاون سلامت اداره کل دامپزشکی کردستان گفت: در نیمه نخست سال جاری ابتلای موارد انسانی به بیماری تب مالت در این استان حدود 55 درصد کاهش یافته است.
ناصر مخدوم  با اشاره به کاهش 55 درصدی ابتلای به بیماری تب مالت در این استان اظهار داشت: طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیماری مشترک بین انسان و دام از 819 نفر نیمه اول سال 1396 به 363 نفر در مدت مشابه امسال کاهش پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: بیشترین میزان کاهش بیماری تب مالت انسانی در شهرستان بیجار بود که در این مدت با حدود 85 درصد کاهش از 338 مورد ابتلا به 42 مورد رسید.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کردستان یادآور شد: این کاهش در راستای کنترل و پیشگیری از ابتلای دام های استان از جمله انجام مرتب طرح واکسیناسیون دامی انجام شده که در سال جاری 344 هزار راس دام علیه این بیماری مایه کوبی شده اند.
مخدوم تاکید کرد: این میزان دام شامل 320 هزار راس دام سبک (بز و یزغاله) و 150 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است که در مایه کوبی دام های سبک 107 درصد و دام های سنگین نیز 75 درصد مخقق شده است.
وی گفت: مایه کوبی دام ها علیه بیماری تبک برفکی از محل اعتبارات دولتی و رایگان با استفاده از توان بخش دولتی در قالب حدود 30 اکیپ شامل 10 گروه نظارتی و 20 گروه اجرایی انجام می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان کردستان یادآور شد: در طرحی دیگر نیز 33 هزار راس دام بالغ در مناطق پرخطر و 6 هزار راس دیگر نیز صورت تکراری (نوبت دوم واکسیناسیون) و برای پیشگیری بیشتر مجددا مایه کوبی شده اند.
وی اظهار داشت: آموزش چهره به چهره دامداران از دیگر برنامه های این اداره کل برای کاهش ابتلای موارد دامی به بیماری تب مالت است که در این راستا نیز به صورت تراکم خطر با دوره های آموزشی برگزار شده به صورتی که در مجموع انجام عملیات مایه کوبی و دوره های آموزشی دامپزشکان این اداره کل در یک هزار و 500 روستای استان کردستان حضوری مستمر داشته اند.
به گزارش ایرنا، تب‌ مالت از جمله شایع‌ترین بیماری‌های واگیردار در کشور ما به شمار می‌رود، این بیماری در صورتی که به موقع تشخیص داده شود می تواند در 10 تا 15 روز درمان می‌شود و جلوی انتقال آن به افراد دیگر گرفته می‌شود.
مهم‌ترین راه ورود میکروب عامل بروز تب‌مالت به بدن حیوان از طریق دستگاه گوارش است که به وسیله علوفه آلوده و زباله به حیوان سرایت می‌کند و سبب شیوع بیماری می‌شود.
مهم‌ترین علائم بیماری تب مالت در دام ها افزایش دمای بدن حیوان و تب 40 درجه است.
عدم مصرف شیر دامی که تازه سقط جنین کرده و به ابتلا به این بیماری مشکوک است، شستن ظروف مخصوص دوشیدن شیر، ضدعفونی کردن اصطبل‌های آلوده، مایه کوبی دام‌ها علیه این بیماری و رعایت کامل اصول بهداشتی در دامداری‌ها از دیگر راه‌های پیشگیری از این بیماری است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود 2 میلیون و 210 هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه حدود 24 هزار تُن گوشت قرمز و 181 هزار تن شیر از دام های استان تولید می شود.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/61343/ابتلا-به-بیماری-تب-مالت-در-کردستان-55-درصد-کاهش-یافت
بستن   چاپ