عصر کرد
دولت یاری گر انجمن های مردم نهاد حامی بیماران دیابتی باشد
پنجشنبه 24 آبان 1397 - 17:06:25
عصر کرد - سنندج - مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان گفت: دولت به تنهایی قادر به شناسایی و کنترل بیماری غیرواگیر دیابت نیست بنابراین باید از انجمن های مردم نهاد فعال در این زمینه حمایت کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، فرانک قدسی روز پنجشنبه در همایش روز جهانی دیابت اظهار داشت: انجمن های مردمی در زمینه غربالگری، شناسایی و کنترل بیماری دیابت می توانند نقش تاثیرگذاری داشته باشند بنابراین اگر از سوی دولت حمایت شوند حضور فعال تری در این حوزه خواهند داشت.
وی انجمن های مردم نهاد را بازوان توانمند دولت در حوزه های مختلف دانست و افزود: هم اکنون انجمن های مردمی در بسیاری حوزه ها از جمله حمایت از بیماران دیابتی فعال هستند و در بخش دارو درمان مبتلایان به این بیماری و ارتقای سلامت جامعه تلاش می کنند.
مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان یکی از مشکلات موجود مبتلایان به بیماری دیابت را ناآگاهی خواند و تاکید کرد: بسیاری از این بیماران نیازمند تزریق انسولین هستند اما بدلیل ناآگاهی مشکلات جدی برای خود پیش می آورند.
وی با بیان اینکه باید آموزش های لازم به مبتلایان و خانواده های آنان در زمینه نحوه استفاده از داروها و همچنین کنترل بیماری و پیشگیری از شیوع آن داده شود، یادآور شد: انجمن ها در این زمینه موثر هستند ضمن اینکه باید از سوی مسئولان و سازمان ها حمیات شوند.
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از بیماران دیابتی کردستان نیز در این همایش با بیان اینکه آموزش پیشگیری از شیوع بیماری دیابت باید از مدارس شروع شود، گفت: دانش آموزان به عنوان سفیران آگاهی بخش می توانند آموزش های فرا گرفته را به درون خانواده و سپس جامعه منتقل کنند.
خسرو خسروی کردستانی عدم تحرک و سبک زندگی ماشینی و تغییره شیوه زندگی را یکی از عوامل بروز بیماری دیابت دانست و اظهار داشت: مردم باید ورزش را در برنامه زندگی خود قرار داده و آن را به عنوان یک ضرورت و الزام مورد توجه قرار دهند و سلامتی خود را ارتقا دهند.
وی اضافه کرد: ورزش کردن ربطی به سن و سال ندارد اما مردم به سن میانسالی که می رسند هیچ رغبتی به فعالیت های ورزشی ندارند و همین امر موجب بروز بسیاری از بیماری ها در آنان می شود.
** شیوع دیابت در میان جمعیت بالای 20 سال کردستان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان پیشتر گفته بود: براساس آخرین آمارها هم اکنون 6.5 درصد جمعیت بالای 20 سال مبتلا به بیماری دیابت و 11.5 درصد نیز به عنوان پره دیابت(مستعد دیابت) شناسایی شده اند.
فرزام بیدارپور افزود: مبتلایان به دیابت بیشتر از سایر افراد دچار مشکلات قلبی - عروقی می‌شوند و افرادی که دیابت کنترل نشده دارند بیشتر مشکل عروقی پیدا می‌کنند.
وی اظهار داشت: در دیابت نوع یک، تخریب سلول‌های بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می‌شود و در نوع 2، مقاومت پیش رونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول‌های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود.
14 نوامبر (23 آبان ماه 97) روز جهانی دیابت نامگذاری شده روز جهانی دیابت برای اولین بار در سال 1991 توسط فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) و سازمان جهانی بهداشت (WHO) در پاسخ به نگرانی های رو به رشد ناشی از دیابت در سراسر دنیا برگزار شد.
روز جهانی دیابت به طور رسمی در سال 2007 میلادی به تصویب رسید تا به صورت پایدار در کانون توجه عمومی قرار گیرد.
دلیل انتخاب 14 نوامبر برای روز جهانی دیابت، سالگرد تولد فدریک بنتینگ است که ایده او برای اولین بار منجر به کشف انسولین در سال 1921 شد.
روز جهانی دیابت هر سال توسط بیش از 200 فدراسیون عضو فدراسیون بین المللی دیابت در بیش از 160 کشور برگزار می شود.
از 19 تا 25 آبان در کشورمان به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.
7348/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/61290/دولت-یاری-گر-انجمن-های-مردم-نهاد-حامی-بیماران-دیابتی-باشد
بستن   چاپ