عصر کرد
100 درصد کودکان لازم تعیلم جذب مدارس بانه شدند
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 14:06:40
عصر کرد - سنندج - رئیس آموزش و پرورش بانه گفت: امسال 100 درصد کودکان لازم تعلیم مقطع ابتدایی بویژه پایه های اول، دوم و سوم جذب مدارس شدند و هیچ کسی بخاطر مشکلات مالی از تحصیل باز نمانده است.
رضا خضری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ایجاد مدارس روستا مرکز و مدارس شبانه روزی را یکی از راه های جلوگیری از ترک تحصیل دانش آموزان است.
وی اظهار داشت: دانش آموزان روستاهای فاقد مقطع متوسطه اول و دوم در مدارس روستا مرکز و شبانه روزی جذب شده و تحصیل می کنند.
خضری افزود: یکی از دلایل مهم ترک تحصیل دانش آموزان روستایی مخالفت والدین برای حضور در مدارس شبانه روزی و روستا مرکز است که این مشکل مانع ادامه تحصیل برخی از این افراد شده است.
وی اضافه کرد: امکانات و فضای مدارس شبانه روزی برای تحصیل بسیار مناسب است و هر هفته یک پزشک نیز دانش آموزان را ویزیت می کند اما برخی خانواده ها با آموزش و پرورش همکاری نمی کنند و اجازه نمی دهند فرزندانشان در این مدارس تحصیل کنند.
خضری یکی از مشکلات ترک تحصیل دانش آموزان را بحث های فرهنگی دانست و یادآور شد: برای جذب مجدد دانش آموزان به مدرسه پرونده تمام این افراد رصد شده و مدیران مدارس با والدین شان رایزنی کرده اند اما برخی خانواده های بدلایل مختلف از جمله مشکلات فرهنگی با ادامه تحصیل فرزندان خود بویژه دختران مخالف هستند.
وی با اشاره به فعالیت 15 رهبر آموزشی در شهرستان بانه گفت: رهبران آموزشی هر هفته از روستاها بازدید و در خصوص جذب دانش آموزان تارک تحصیل و کیفیت بخشی مسایل و برنامه های آموزشی آنها را کنترل می کنند.
خضری با بیان اینکه جمعیت روستای در بانه کاهش یافته و این امر باعث کم شدن جمعیت دانش آموزی است، اضافه کرد: نمی توان برای تعدادی کمی دانش آموز در روستاها مدرسه متوسطه اول و دوم ایجاد کرد.
رئیس آموزش و پرورش بانه یادآور شد: در برخی روستاها فضای آموزشی مناسب وجود دارد اما دانش آموز نیست البته آموزش و پرورش حتی برای یک دانش آموز هم نیروی انسانی در روستاها تامین می کند.
وی اظهار داشت: تراکم دانش آموزی در شهر بانه زیاد است و اکثر مدارس 2 شیفته هستند و بدلیل کمبود فضای آموزشی و جمعیت زیاد، تعداد دانش آموزان مدارس شهری بیش از استاندارد است.
خضری افزود: تعداد دختران دانش آموز مقطع متوسطه اول و دوم که ترک تحصیل کرده اند از پسران در این شهرتسان بویزه روستاها بیشتر است.
وی با اشاره به همت خیرین در احداث مدارس تاکید کرد: فقر مالی عامل ترک تحصیل دانش آموزان نمی شود چون خیرین هزینه تحصیل اینگونه افراد را تامین می کنند ضمن اینکه آموزش و پرورش هم به لحاظ تامین نوشت افزار و پوشاک به ایشان کمک می کند.
رئیس آموزش و پرورش بانه یادآور شد: تلاش داریم حداکثر دانش آموزان را جذب مدارس کنیم و با سواد کردن افراد بازمانده از تحصیل در فاصله سنی 10 تا 49 از برنامه های مهم ما است.
وی شیوه زندگی کوخ نشینی در بانه را یکی دیگر از عوامل ترک تحصیل دانش آموزان دانست و اضافه کرد: کوخ نشینی باعث شده جمعیت دانش آموزی پراکنده شود و تجمیع دانش آموزان در یک مدرسه کار بسیار مشکلی محسوب شود.
خضری اظهار داشت: برای جلوگیری از ترک تحصیل دختران در روستای آلوت کلاس دئهم مقطع متوسطه دوم برای دختران دایر شد و در روستای شوی نیز پایه های دهم و یازدهم در رشته کشاورزی ایجاد شده است.
به گزارش ایرنا، امسال 32 هزار دانش آموز در مدارس بانه مشغول به تحصیل هستند و 60 روستای شهرستان کمتر از هفت دانش آموز دارد.
580 دانش آموز روستایی در مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه کوثر سبدلو، متوسطه دوم پسرانه حضرت رسول (ص) بانه با اولویت فنی و حرفه و کار دانش، متوسطه اول شهر آرمرده مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 80 نفر دختر هستند.
در روستاهای آلوت، نجنه، کوخان، خواجه امیر، ساوان، عباس آباد، شوی و ابولحسن مدارس روستا مرکز متوسطه اول و دوم در شهر بویین، آرمرده و کانی سور مدرسه متوسط اول و دوم در روستای های برده ره ش، کیورو مدارس متوسطه اول به صورت روستا مرکز وجود دارد.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7496/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/61209/100-درصد-کودکان-لازم-تعیلم-جذب-مدارس-بانه-شدند
بستن   چاپ