عصر کرد
رونق خواندن نیازمند همراهی ساز وکارهای اقتصادی و اجتماعی است
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 14:06:39
عصر کرد - سنندج - مدیرکل پژوهش نهادکتابخانه های عمومی کشور گفت: خواندن زمانی رونق پیدا می کند که سازوکارهای اقتصادی و اجتماعی در جامعه هم با آن همراه باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد جوهرچی روز چهارشنبه در مراسم تجلیل از فعالان حوزه کتاب استان اظهار داشت: امیدواریم برای تمام افرادی که در حوزه فرهنگ فعالیت می کنند، شادی پایداری اتفاق بیافتد.
وی با اشاره به اینکه شعار امسال هفته کتاب حال خوش خواندن است، اضافه کرد: چندین معنی می توان از این شعار برداشت کرد یکی اینکه خواندن موجب حال خوش افراد می شود یا خواندن حالت خوشی است بین دیگر حالت هایی که هر انسانی آن را در زندگی تجربه می کند.
مدیرکل پژوهش نهاد کتابخانه های عمومی کشور یادآور شد: این حال خوش اگر برای عموم مردم ایران و تمام افرادی که می خوانند فراهم نشود، خوشی آن هم پایدار نخواهد بود.
جوهرچی با بیان اینکه تمام آحاد جامعه باید برای ایجاد این حال خوش تلاش کنند، گفت: متاسفانه امروز باور عمومی در جامعه ما در ارتباط با خواندن مناسب نیست و این نگرش وجود دارد، افرادی که خواندن به کجا رسیدند.
وی تاکید کرد: نگرش مذکور نشان می دهد ساز و کار اقتصادی و اجتماعی در جامعه ما با خواندن همراه نیست و کسی که می خواند حال خوش برای او آنگونه باید و شاید حاصل نمی شود.
مدیرکل پژوهش نهاد کتابخانه های عمومی کشور اظهار داشت: این روزها سوالات زیادی همچون آیا خواندن دردهای جامعه را درمان می کند و آیا مواد خواندی در کتابخانه های ما متناسب با نیازهای مخاطبان است و یا اینکه خواندن منجر به بهبود وضعیت شغلی می شود، مطرح است.
وی با اشاره به اینکه حل تمامی مسایل و مشکلات نیازمند همفکری و هم افزایی است، اضافه کرد: 18 درخواست پژوهشی در ارتباط با مسایل و نیازهای حوزه کتاب و کتابخوانی کشور تعیین و اعلام شده که علاقمندان و پژوهشگران می توانند برای فعالیت در این رابطه آمادگی خود را به ما اعلام کنند.
جوهرچی یادآور شد: یکی از این درخواست های ما مربوط به نیازهای حوزه کتاب در استان کردستان است که امیدواریم پژوهشگران استان در این رابطه با ما همکاری کنند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان هم در این مراسم گفت: در حال حاضر به ازای هر 100 نفر جمعیت استان 1.3 مترمربع فضای کتابخانه ای داریم که بر اساس سند چشم انداز این میزان باید به هشت مترمربع افزایش یابد.
محمد عبدالملکی تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان را 753 هزار نسخه اعلام کرد و اظهار داشت: طبق سند چشم انداز 1404 به ازای هر یک نفر در استان چهار جلد کتاب باید وجود داشته باشد.
وی افزود: در کردستان به ازای هر نفر، نیم جلد کتاب در کتابخانه های استان موجود است که تا رسیدن به چشم انداز 1404 فاصله زیادی دارد.
عبدالملکی با اشاره به اینکه تنها 44 هزار نفر از جمعیت استان معادل 4 درصد عضو کتابخانه ها هستند، یادآور شد: بر اساس این سند می بایست تا سال 1404، 35 درصد از جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری استان عضو کتابخانه ها باشند.
78 کتابخانه عمومی در سطح کردستان کردستان وجود دارد که از این تعداد 50 باب نهادی و 28 باب هم مشارکتی است.
در حال حاضر 44 هزار نفر در استان کردستان عضو کتابخانه های عمومی هستند .
7348/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/61208/رونق-خواندن-نیازمند-همراهی-ساز-وکارهای-اقتصادی-و-اجتماعی-است
بستن   چاپ