عصر کرد
برداشت طلای سرخ از 5 هکتار اراضی سروآباد آغاز شد
چهارشنبه 23 آبان 1397 - 10:47:18 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی سروآباد از آغاز کار برداشت زعفران (طلای سرخ) از سطح پنج هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد و گفت: پیش بینی می شود تا اوایل آذر کار برداشت ادامه داشته باشد.
وفا خدامرادی  اظهار داشت: متوسط برداشت زعفران در هر هکتار 2 هزار و 500 گرم است که بر این اساس پیش بینی می شود بیش از 12 کیلوگرم زعفران برداشت و روانه بازار مصرف شود.
وی با بیان اینکه بیشترین میزان برداشت زعفران در هکتار تا چهار کیلوگرم نیز می رسد، افزود: عملکردهای اعلامی مربوط به مزارع با سن یکسال و دو سال است.
خدامرادی تاکید کرد: میزان برداشت واقعی محصول از مزارع زعفران مربوط به سال سوم است که امسال تمام سطح زیر کشت ایم محصول در سروآباد سه ساله است و انتظار می رود شاهد عملکرد بهتری نسبت به سال گذشته در تولید باشیم.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه اولین آبیاری مزارع زعفران اواخر مهر انجام می شود امسال بخاطر بارش های خوب نیازی به آبیاری مزارع نبود.
خدامرادی اضافه کرد: کشت و برداشت زعفران با توجه به درآمد بسیار خوبی که دارد در این شهرستان برای 12 نفر اشتغالزایی کرده است.
وی گفت: بیشترین هزینه کشت زعفران مربوط به سال اول برای خرید و کشت پیاز آن است و در سال های دوم و سوم هزینه چندانی ندارد لذا درآمد بیشتری نصیب کشاورزان و تولید کنندگان این محصول می شود.
خدامرادی با بیان اینکه عمده مزارع زیر کشت زعفران در روستای قلعه جی قرار دارد، افزود: شهرستان سروآباد بدلیل واقع شدن در اطراف رشته کوه های زاگرس از قدیم الایام زادگاه زعفران و بهترین مکان برای تولید آن بوده است.
وی تاکید کرد: با توجه به وضعیت توپوگرافی منطقه و کاهش میزان بارندگی ها در چند سال اخیر که باعث کمبود منابع آبی شده به منظور جبران کم آبی و همچنین در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی کشت سه محصول انگور دیم، سماق و زعفران در اولویت برنامه های جهاد کشاورزی سروآباد قرار گرفته است.
کارشناس باغبانی جهاد کشاورزی سروآباد یادآور شد: کشاورزان در کاشت و تولید زعفران از هیچ نوع کود شیمیایی استفاده نمی کنند و همین دلیل باعث افزایش مرغوبیت این محصول است.
 محصول زعفران در سطح 20 هکتار از اراضی بارور استان کردستان کشته شده و 50 بهره بردار این استان 30 هکتار از اراضی خود را به کشت این محصول اختصاص داده که 20 هکتار آن بارور است.
بهره برداران همه ساله از نیمه دوم آبان کار برداشت محصول را آغاز می کنند، میانگین برداشت محصول زعفران در هر هکتار از مزارع این استان حدود چهار تا پنج کیلوگرم است.
پیش بینی می شود امسال 75 کیلوگرم از این محصول توسط بهره برداران از مزارع استحصال شده و روانه بازار شود که با فروش آن حدود پنج میلیارد و 600 میلیون ریال عاید کشاورزان می شود.
گل دهی محصول زعفران که به طلای قرمز نیز مشهور است با اولین باران پاییزی شروع می شود و علاوه بر درآمد بسیار خوبی که برای کشاورزان دارد، سبب ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در منطقه نیز می شود.
کشت زعفران در شهرستان سروآباد از سه سال گذشته آغاز شده و با توجه به اینکه کاشت این محصول با ارزش نیاز به آبیاری ندارد در مناطقی که با کمبود منابع آبی روبرو هستند می تواند باعث ایجاد اشتغال، درآمد زایی و جلوگیری از مهاجرت شود.
از فاکتورهای مؤثر در برداشت زعفران آبیاری، برداشت، شیوه های خشک کردن، نوع بسته بندی، کیفیت آب و نوبت و زمان آبیاری این گیاه است، هنگام برداشت این محصول، قسمت قرمز رنگ موجود در گل های این گیاه از آن جدا و به عنوان زعفران به مصرف دارویی یا غذایی می رسد.
شهرستان سروآباد در فاصله 90 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است و در زمینه کشاورزی و باغداری قطب تولید محصولات باغی از جمله انار، گردو، توت فرنگی، انجیر و انگور است.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/61183/برداشت-طلای-سرخ-از-5-هکتار-اراضی-سروآباد-آغاز-شد
بستن   چاپ