عصر کرد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان:
اثربخشی فعالیت های منابع طبیعی با مشارکت مردم صورت می گیرد
شنبه 19 آبان 1397 - 16:01:09
عصر کرد - سنندج - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: فعالیت هایی که در منابع طبیعی انجام می دهیم اگر مردم نتیجه عملی و اثربخشی آن را نبینند قطعاً نمی توانیم به مشارکت آنان دل ببندیم.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبیخزداری استان کردستان، سعدی نقشبندی با اشاره به اینکه استان کردستان دارای پنج حوزه آبخیز اصلی مثل سفیدرود، سیروان، زاب، زرینه و کرخه است به دو حوزه فرعی آبخیز نیز اشاره کرد و اظهارداشت: سالانه 14 میلیارد مترمکعب نزولات آسمانی را در استان کردستان شاهد هستیم و نقش ما این است که برای تک تک قطرات باران برنامه داشته باشیم و اینکه تا کنون چه برنامه و عملکردی داشته ایم باید صاحب نظران و مردم نظر بدهند اما به صراحت می گویم در حوزه منابع طبیعی کردستان تا کنون نمره خوبی کسب نکرده ایم و باید تلاش کنیم تا به حد انتظار برسیم.
وی با بیان اینکه لطف خدا و توجه رهبر معظم انقلاب شامل حال آبخیزداری شده تا از محل صندوق توسعه ملی، اعتبارات ویژه ‌ای به این امر اختصاص دهند، افزود: این امر مسئولیت ما را در اجرا و مدیریت منابع طبیعی دوچندان کرده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در ادامه سهم استان را از محل صندوق توسعه ملی در اقدامات بیولوژیکی، کاداستر، اطفای حریق، احیای مراتع و توسعه جنگل، 18 میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: هشت میلیارد تومان نیز با تفاهم نامه ای که استاندار کردستان امضاء کرده به این رقم اضافه می شود.
نقشبندی یادآور شد: صندوق توسعه ملی ما را در بوته آزمایش قرار می دهد که اگر خوب عمل شود می تواند تداوم این پروژه را برای حفظ آب و خاک و شکوفایی منابع طبیعی برای نسل های آینده نوید دهد.
وی با بیان اینکه در گذشته در انجام اقدامات خیلی با مردم مانوس نبوده و انتزاعی عمل کرده ایم، ادامه داد: برنامه ها، اطلاعات و دانش منابع طبیعی باید در قالب آموزش چهره به چهره به مردم انتقال داده شود تا به این نتیجه برسند که اقدامات منابع طبیعی در زندگی آنان اثر گذار است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: کردستان روزگاری مهد اهلی کردن گوسفندان بوده و گوسفند در مناطق کردنشین اهلی شده و اکنون بدلیل تغییرات اقلیمی و تغییر شیوه معیشت و روی آوردن به ورود کالاهای خارجی، دامداران دام های سبک خود را کاهش داده و به سمت دام های صنعتی و نیمه سنگین پیش رفته اند که این تعادل در جمعیت دامی، ظرفیت خوبی را برای مراتع کردستان ایجاد کرده که هم به نفع مردم و هم به سود مراتع است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/60910/اثربخشی-فعالیت-های-منابع-طبیعی-با-مشارکت-مردم-صورت-می-گیرد
بستن   چاپ