عصر کرد
خستگی و بی‌حالی نشانه‌های کبد چرب است
شنبه 19 آبان 1397 - 15:56:02
عصر کرد - متخصص داخلی در کردستان، گفت: کبد چرب یک بیماری خاموش است که در مرحله اولیه نشانه‌ای ندارد و زمانی که بیماری پیشرفت کند فرد دچار خستگی، کاهش وزن، کاهش اشتها، ضعف و بی حالی و حالت تهوع می‌شود. علیرضا قبادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان اظهار کرد: جمع شدن چربی در کبد واژه کلی کبد چرب است، وجود چربی در کبد طبیعی بوده اما اگر این میزان چربی بیشتر از 5 تا 10 درصد وزن کبد را شامل شود فرد به بیماری کبد چرب مبتلا شده است.
وی با اشاره با اینکه کبد چرب معمولا نشانه و علامتی ندارد، تصریح کرد: کبد چرب یک بیماری درمان پذیر است اما گاهی می‌تواند موجب اثرات و عوارض خطرناکی برای فرد شود.
این متخصص داخلی، با بیان اینکه کبد دومین عضو بزرگ بدن است، افزود: وظیفه کبد بررسی هر نوع غذا و نوشیدنی بوده که می‌خوریم و می‌نوشیم که برای تصفیه مواد خطرناک است.
قبادی گفت: اگر میزان زیادی چربی در کبد وجود داشته باشد این فرایند دچار مشکل شده و در بعضی مواقع باعث التهاب و یا زخم‌های کبدی می‌شود در شدیدترین حالت، می‌تواند فرد را دچار نارسایی کبد کند.
وی با اشاره به اینکه این بیماری در سنین 40 تا 50 سالگی شیوع بیشتری دارد، بیان کرد: کبد چرب یک بیماری خاموش است در مرحله اولیه نشانه ای ندارد و زمانی که بیماری پیشرفت کند فرد دچار خستگی، کاهش وزن، کاهش اشتها، ضعف و بی حالی و حالت تهوع می‌شود.
این متخصص داخلی، با اشاره به اینکه کبد معمولا بافت خود را ترمیم می‌کند عنوان کرد: وقتی سلولی آسیب ببیند، کبد سلول‌های جدید می‌سازد اما وقتی این آسیب‌ها تکرار شود روی بافت کبد تاثیر گذاشته و این به شرایط سیروز کبد گویند.
قبادی ذکر کرد: چربی کبد وقتی اتفاق می ‎ ‌افتد که بدن مقدار بیشتری چربی تولید کند یا چربی موجود را نتواند به درستی متابولیزه کند.
وی بیان کرد: کبد چرب در تمام گروه‌های سنی دیده شده و کسانی که بیماری قلبی، چاقی و دیابت دارند بیشتر در معرض خطر هستند.
کبد چرب در کودکان چاق
این متخصص داخلی، افزود: کودکان در برابر کبد چرب در امان نیستند، 3 درصد کودکان یعنی کودک 4 تا 12 ساله که دارای چاقی و اضافه وزن بوده مبتلا به کبد چرب هستند.
قبادی گفت: این بیماری زمانی رخ می‌دهد که کبد در شکستن چربی‌ها دچار مشکل شود و با عواملی چون اضافه وزن و چاقی (به خصوص چاقی در ناحیه شکم)، کاهش وزن سریع، قندخون بالا، دیابت نوع دوم، مقدار بالای چربی در خون، مصرف دارویی انتی بیوتیک‌ها، مکمل‌های بدن سازی، مصرف خود سرانه داروهای گیاهی و همچنین کم کاری تیرویید از دلایل ایجاد کبد چرب است.
وی تصریح کرد: متاسفانه این بیماری تا مراحل آخر هیچ علامتی خاصی ندارد و این موضوع می‌تواند برای فرد مبتلا بسیار خطرناک باشد، این در حالی است که تست سالیانه آنزیم‌های کبدی در آزمایش خون و سونوگرافی کبد می‌تواند تا حد زیادی فرد را در وضعیت کبد آگاه کند.
کبد چرب الکلی
این متخصص داخلی، با اشاره به کبد چرب الکلی، بیان کرد: این بیماری جز اولین مرحله‌های بیماری کبدی، مرتبط به الکل است در واقع کبد با مصرف زیاد الکل صدمه دیده و قادر به شکستن چربی‌ها نیست، اگر فرد از مصرف الکل خودداری کند این نوع به مرور زمان درمان می‌شود.
کبد چرب بارداری
قبادی با اشاره به کبد چرب بارداری، افزود: هر چند این نوع از کبد چرب خیلی نادر بوده با این حال جمع شدن چربی در دوران بارداری می‌تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد، علت این حالت مشخص نیست ولی با هورمون‌های دوران بارداری ارتباط دارد.
وی خاطرنشان کرد: علایم این بیماری در سه ماه سوم رخ می‌دهد که شامل تهوع، استفراغ، درد قسمت بالای و سمت راست شکم، زردی و کسالت عمومی در فرد باردار است.
درمان کبد چرب
این متخصص داخلی، در پایان یادآور شد: درمان کبد چرب شامل ترک مصرف الکل، درمان چربی خون، کاهش وزن، کنترل قندخون، حداقل 30 دقیقه در روز ورزش و مصرف ویتامین E تحت نظر پزشک است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/60896/خستگی-و-بی‌حالی-نشانه‌های-کبد-چرب-است
بستن   چاپ