عصر کرد
گردشگری مدال درخشان نیم قرن آینده کردستان
چهارشنبه 9 آبان 1397 - 14:28:25
عصر کرد - سنندج - تحقق بند 34 سند الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت که به گسترش قطب های گردشگری طبیعی، فرهنگی، مذهبی و سلامت تاکید دارد منجر به ایجاد کردستانی آباد و درخشان در نیم قرن آینده خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سند پایه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت در بخش هایی شامل مبانی، آرمان، رسالت، افق و تدبیر با مشارکت حدود سه هزار نفر از شخصیت های برجسته علمی کشور تهیه و تنظیم شده است.
که بخش مبانی آن در برگیرنده مبانی خدا شناختی، جهان شناختی، انسان شناختی جامعه شناختی، ارزش شناختی و دین شناختی است.
بخش تدابیر آن نیز مشتمل بر 56 بند است که به مسایل مختلف کشور در ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و حتی بین المللی پرداخته است.
طی فراخوانی از سوی مقام معظم رهبری که در مهر ماه امسال ابلاغ شد از تمام دستگاه ها، مراکز علمی، نخبگان و صاحب نظران و اساتید دانشگاه خواسته شده به بررسی بیشتر و عمیق تر این سند و ارائه نظراتی در راستای ارتقای آن بپردازند.
بند 34 بخش تدبیر در این سند گسترش قطب های گردشگری طبیعی، فرهنگی، مذهبی و سلامت با محوریت مناطق و مراکز هویت ساز است که کردستان از جمله استان های کشور است که در این رابطه ظرفیت فراوانی دارد.
در این گزارش تنها به گوشه ای از ظرفیت گردشگری موجود در استان بویژه در حوزه های گردشگری مذهبی و سلامت اشاره می شود.
استان کردستان علاوه بر گردشگری طبیعی و فرهنگی ظرفیت فراوانی در زمینه گردشگری مذهبی دارد و به دلیل وجود بیش از 2 هزار مسجد در آن به استان مساجد شهرت یافته است.
علاوه بر مساجد فراوان که تعدادی از آنها هم قدمت تاریخی دارند و در فهرست آثار ملی هم به ثبت رسیده اند، وجود قرآن های تاریخی و بقاع متبرکه و امامزادگانی همچون هاجره خاتون خواهر امام رضا(ع)، پیرعمر و پیرمحمد از نوادگان امام موسی کاظم(ع) بیانگر ظرفیت های گردشگری مذهبی این استان است.
** درخشش کردستان در عرصه گردشگری مذهبی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا رونق گردشگری مذهبی در استان را از اولویت های این اداره کل اعلام کرد.
حجت الاسلام مصطفی نوروزی گفت: وحدت و اعتقادات پاک مردم منطقه و حضور انوار آسمانی و بقاع متبرکه امامزادگان واجب التعظیم در کنار وجود مساجد، قرآن های متبرک تاریخی و آرامگاه بزرگان و مشایخ عظیم الاشان از ظرفیت های مذهبی استان است.
وی اضافه کرد: وجود این ظرفیت ها بستر درخشش استان را در عرصه گردشگری مذهبی فراهم کرده است.
حجت الاسلام نوروزی افزود: طی دو سال گذشته با همکاری اداره کل میراث فرهنگی کردستان اقدامات قابل توجهی در زمینه بازسازی اماکن متبرکه تاریخی استان انجام شده اما تا رسیدن به نقطه ایده آل هنوز فاصله داریم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان می گوید: با همکاری هر چه بیشتر سایر نهادها باید زمینه را برای ساخت جاده مناسب، آبرسانی و برق رسانی به اماکن متبرکه صعب العبور و فعالیت های عمرانی و ساخت زائر سرا در امامزادگان و اجرای نقشه جامع عمرانی و فرهنگی بقاع متبرکه استان فراهم کنیم.
حجت الاسلام نوروزی تاکید کرد: طی دو سال اخیر بیش از 500 برنامه فرهنگی و برپایی خیمه های معرفت در اماکن مذهبی استان به اجرا در آمده است.
وی یادآور شد: استقبال مردم از این گونه برنامه ها یکی از موارد حائز اهمیت در استمرار آنها و گسترش گردشگری مذهبی و ایجاد امکانات بیشتر در این راستا است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان به بند 34 سند پایه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت اشاره کرد و گفت: بی شک کردستان یکی از قطب های گردشگری مذهبی در منطقه است که با ابلاغ این سند همه مسئولان در راستای گسترش این ظرفیت مهم باید تلاش کنند.
حجت الاسلام نوروزی افزود: تهیه طرح جامع برای توسعه و ساماندهی بقاع و اماکن متبرکه از جمله برنامه های ماست که تاکنون برای 17 بقعه طی سال های 95 تا 97 انجام شده است.
وی اضافه کرد: برنامه مذکور قطعا در راستای هدف بند 34 سند پایه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت که اشاره به گسترش قطب های گردشگری مذهبی دارد، انجام گرفته است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان با اشاره به اینکه بیش از 90 درصد موقوفات استان را مساجد تشکیل می دهد، افزود: تصویب سه طرح سرمایه گذاری برای احیا، عمران و آبادانی موقوفات استان از دیگر اقدامات این اداره کل است.
** وجود بیش از 10 چشمه آب معدنی و درمانی در کردستان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان می گوید: کردستان با دارا بودن چشمه های آب معدنی، طبیعت زیبا، فرهنگی غنی و شاد، گیاهان دارویی، مراکز و بیمارستان های مجهز پزشکی و کادر درمانی و تخصصی در رشته های پزشکی می تواند به یکی از مناطق مهم در زمینه جذب گردشگران سلامت تبدیل شود.
محسن علوی اضافه کرد: از دیگر قابلیت های استان، همجواری با کشور عراق است که در حال حاضر بیشترین گردشگران سلامت ورودی به استان از این کشور هستند.
وی وجود بیش از 10 چشمه آب معدنی و درمانی را از دیگر ظرفیت های گردشگری حوزه سلامت استان دانست و افزود: برنامه ریزی و سرمایه گذاری برای جذب گردشگرانی که به قصد تندرستی سفر می کنند، باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان قرآن نگل، امامزاده هاجره خاتون، زیارتگاه بابا گُرگُر، تکیه شیخ محمد، زیارتگاه و مقبره شیخ عباس کومائین، زیارتگاه شیخ حسن مولان آباد، امامزاده حمزه عرب، امامزاده پیر عمر و امامزاده پیرمحمد را از جمله ظرفیت های مذهبی استان معرفی کرد.
علوی اظهار داشت: کردستان در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی همچون توت فرنگی، گردو و انار در رتبه های برتر کشور قرار دارد که این مهم از ظرفیت های ارزشمند برای برگزاری جشنواره ها و جذب گردشگر است.
افق الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت برای نیم قرن آینده ترسیم شده و قرار است بعد از بررسی و اعلام نظر صاحب نظران و نخبگان واساتید دانشگاه طی دو سال آینده به اجرا درآید.
بسیاری از کارشناسان براین باور هستند که اگر این سند بعد از ارتقای آن به طور کامل به اجرا در آید شاهد تحول اساسی در کشور خواهیم بود.
اگر از میان 56 بند این سند تنها بند 34 آن در کردستان به طور کامل به اجرا در آید با توجه به ظرفیت هایی که این منطقه در این راستا دارد در نیم قرن آینده گردشگری مدال افتخار و آبادانی و توسعه کردستان خواهد بود.
امید می رود که سند پایه الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت مورد توجه آحاد مردم به ویژه افراد تاثیرگذار در حوزه عمل به آن قرار گیرد چرا که حرکت بر مبنای اسناد تدوین شده همواره جامعه را به سمت مشخصی هدایت کرده و این مساله ای ثابت شده در دنیا است.
7348/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/60362/گردشگری-مدال-درخشان-نیم-قرن-آینده-کردستان
بستن   چاپ