عصر کرد
اربعین، چهلمین سکانس لبیک گویی کردستانی ها
سه شنبه 8 آبان 1397 - 11:44:54
عصر کرد - سنندج - مردان و زنان شیعه و سنی کردستانی کارگردانان، نویسندگان، تهیه کنندگان و بازیگران بزرگترین نمایش وحدت آفرین عزای حسینی هستند که 39 سکانس گذشته را با نوای لبیک یا حسین اجرا کردند و امروز در چهلمین سکانس این نمایش به سوگ جاماندن از عظیم ترین اجتماع مسلمانان جهان در کربلا نشسته اند.
به گزارش ایرنا، کردستان سرزمین رودهای خروشان، کوه های صعب العبور و مردان و زنان زاگرس صفتی است که هر ساله چهل روز در سوگ امام حسین(ع) تارهای سیاه شب را به پودهای سپید روز می بافند و چون نی ناله کنان از جدایی ها شکایت ها می کنند.
هدف این گزارش توصیف حال و هوایی روز اربعین نیست چه بسا پا را قدمی فراتر گذاشته تا برای خواندگانش از اهمیت پیاده روی اربعین در جهان اسلام بگوید و بازگو کند حال کردستانی هایی که از این اجتماع عظیم در کربلا همزمان با چهلمین روز عزای حسینی جا مانده اند.
در اهمیت این پیاده روی همین بس که رهبر معظم انقلاب فرموده اند: ایام اربعین است و خوشا به حال آن کسانی که در حال پیاده‌روی هستند یا پیاده‌روی خواهند کرد و به زیارت اربعین خواهند رسید و آن زیارت خوش مضمونِ روز اربعین را إن‌شاءالله خطاب به حضرت خواهند خواند؛ ما هم اینجا با شوق و با حسرت نگاه می کنیم به این گام هایی که هزاران گام در راه است و دل مشتاق و من حیران / که ره چون می توانم یافتن سوی درون من هم.
مورد دیگری که جا دارد در اینجا به آن اشاره شود حال آنهایی است که از این اجتماع عظیم در کربلا جا مانده اند و برای آرامش دل خود یا مشغول خدمتگذاری به زائران در موکب ها هستند یا تا روز گذشته در حال آماده کردن کوچه ها و خیابان ها برای برپایی آیین های عزاداری بودند و امروز در نقاط مختلف این استان عزادار حسین (ع) هستند.
به راستی جا مانده اند اما چه زیباست این جاماندن که در آن دل معشوق بجا مانده از کربلا، حرمی برای امام حسین (ع) در دلش ساخته و هر لحظه سری می زند و لبیک گویان اشک هایش را روانه کربلا می کند تا شاید هم آغوش اشک های مریدان ان حضرت در کربلای معلا شود.
چه بهتر این عاشق دل سوخته دلش را زیر پای زائرانی پهن کند که می خواهند پای پیاده به کربلا عظیمت کنند و قطره ای از دریای خروشان عاشقان حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) در روز اربعین باشند.
عاشقان و دلسوختان ثارالله که در کردستان ساکن هستند امسال برای سومین سال متوالی با برپایی هشت موکب در داخل استان و چهار موکب در کربلای معلا در خدمت زائران پیاده روی اربعین هستند و در آنها حدود 400 جوان از اهل تسنن و تشیع عاشقانه دل را زیر پای این زائران پهن کرده اند.
یکی از این موکب ها به نام انصارالرسول (ص) در کامیاران به عنوان تنها شهرستان این استان که 50 درصد آن اهل تشیع و 50 درصد اهل تسنن است، بر پا شده و 12 نفر از جوانان اهل تشیع و تسنن در آن مشغول خدمتگذاری به زائران اربعین هستند.
حشمت با حدود 35 سال سن خود را از عاشقان اهل سنت اهل بیت (ع) معرفی می کند و می گوید: عاشق که باشی فرقی نمی کند شیعه باشی یا سنی، مسلمان باشی یا کافر، بلکه همان عشق برای راهی شدن به کربلا با پای پیاده کافی است.
او اهل دل است و در وصف امام حسین(ع) می گوید: بشنو از نی چون حکایت می کند - از جدایی ها شکایت ها می کند/ سینه خواهم شرحه شرحه از فراق - تا بگویم شرح درد اشتیاق.
چشمانش پر از اشک می شود وقتی به او می گویم تو مگر اهل سنت نیستی؟ و در جواب اضافه می کند: همه افتخار زندگیم این است که اهل سنتم و سرا پایم سرشار از عشق به امام حسین(ع) است.
در ادامه با اشاره به اینکه در کنار برادران شیعه خادمی زوار امام حسین (ع) را کردن نشانه شکست دشمنان اسلام است، گفت: وحدت یعنی برای زائران امام حسین (ع) چای می ریزم و برادر دینی ام که اهل تشیع است از آنان پذیرایی می کند.
خود را از جمله جاماندگان پیاده روی اربعین می داند و دعا می کند سال بعد امام حسین(ع) خادمی او را در کربلا قبول کند، می گوید کاش الان دوشادوش عاشقان در مسیر 85 کیلومتری نجف اشرف به کربلای معلا مشغول پیاده روی بودم.
پیام محمدی که از خادمان اهل تشیع این موکب است در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت: در طول تمام مدتی که در موکب مشغول خدمت رسانی هستم خودم را در حرم و در حال رازو نیاز با مولایم تصور می کنم.
وی با بیان اینکه در این ایام عشق و ارادت جوانان اهل سنت به اهل بیت(ع) که در این موکب مشغول کار هستند او را وادار به تحسین آنها کرده است، افزود: تنها چیزی که این چند روز میان ما پررنگ تر از هر چیزی خودنمایی کرده وحدت و همدلی است.
محمدی جاماندگان از پیاده روی اربعین را به تشنه ماندگان کنار چشمه توصیف کرد و اظهار داشت: برای رفع آتش این تشنگی خادمی زائران ابا عبدالله (ع) تنها راهی بود که یافتم.
اربعین خود به تنهایی حرکت عظیمی است برای نمایانگر اتحاد و همبستگی مسلمین، اما موکب های استان کردستان که مزین به حضور برادران دینی اهل تسنن و تشیع شده خود نقطه قوتی بر پیاده روی اربعین است به طوری که نماینده ولی فقیه در کردستان در این ارتباط معتقد است: اربعین حسینی نماد اتحاد در برابر ظالم است.
آیت‌الله سیدمحمد حسینی‌ شاهرودی افزود: کسانی که در راستای برگزاری این حرکت بزرگ تلاش و فعالیت می‌کنند شایسته تقدیر هستند و یقین داریم در روز محشر امام حسین (ع) به دادشان خواهد رسید.
وی گفت: رسیدگی به زائران اربعین حسینی استان‌های مختلف که از کردستان عبور می‌کنند اجر عظیمی دارد و باید خود را لایق این خدمت بدانیم که سهمی در این حرکت عظیم داشته باشیم.
آیت الله حسینی ‌شاهرودی تاکید کرد: امروز حرکت عظیم اربعین وجهه جهانی پیدا کرده و افراد زیادی از سراسر دنیا در آن حضور پیدا می‌کنند و هر سال به آمار زائران این مراسم معنوی افزوده می‌شود.
نماینده ولی فقیه در کردستان با اشاره به اینکه حماسه زیارت اربعین در تاریخ اسلام مطرح بوده است، گفت: اربعین حسینی مانوری از جبهه حق در مقابل باطل است و پیاده روی اربعین بزرگترین مانور قدرت جهان اسلام است که هر سال با حضور مشتقان زیادی برگزار می‌شود.
وی یادآور شد: راهپیمایی اربعین یک نقطه قوت برای مکتب مسلمانان محسوب می‌شود و نشانگر این است که ارادت به اهل بیت (ع) مختص یک قوم و یا کشور خاصی نبوده و روز به روز بیشتر و بیشتر در جهان رونق پیدا می‌کند.
آیت الله حسینی شاهرودی اضافه کرد: این حرکت عظیم مردمی در امنیت کشور موثر است و روحیه حسینی و احساس برادری که بدینوسیله حاکم می شود باعث لرزش و وحشت دشمنان می شود.
وی با بیان اینکه این حرکت نمایش وحدت اسلامی در جهان است، اظهار داشت: 20 تا 30 میلیون نفر به عشق امام حسین(ع) در این پیاده روی شرکت می کنند و این حرکت دشمنان را بر آن داشته تا این وحدت را بشکنند.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در خصوص ارادت اهل سنت نسبت به اهل بیت(ع) گفت: امام شافعی (رض) در خصوص عزاداری برای امام حسین (ع) اشعار زیادی سروده‌اند و حتی بیان می‌کند که عزای امام حسین (ع) پیرم کرد.
مدیرکل حج و زیارت ‌کردستان گفت: طی سال جاری ‌سعادت پیاده‌روی اربعین نصیب حدود پنج هزار نفر از مردم این استان شده است.
هاشم ناظمی‌جلال با اشاره به اینکه این استان در ایام اربعین 12 موکب در نقاط مختلف استان و خارج از استان برپا کرده است، افزود: هشت مورد از موکب ها در شهرهای سنندج، سقز، بیجار، کامیاران و سریش‌آباد برپا شده که تا 2 روز بعد از اربعین نیز فعالیت می کنند.
رئیس ستاد عتبات عالیات استان کردستان هم در این ارتباط به برپایی چهار موکب در کربلای معلی اشاره و اظهار داشت: در 12 موکب استان کردستان پذیرایی روزانه از 20 هزار و اسکان موقت 10 هزار زائر انجام شده است.
حجت الاسلام محمد سادات تامین هزینه این موکب ها را از محل نذورات و کمک های مردمی اعلام و تاکید کرد: روزانه حدود 10 هزار زائر از خدمات موکب های این استان در مسیر راهپیمایی اربعین حسینی بهره مند می شوند.
علاوه بر برپایی موکب ها، برگزاری 240 مراسم ویژه اربعین حسینی در سطح استان و راه اندازی ایستگاه های صلواتی مختلف در مسیر عبور زائران اربعین حسینی تدارک دیده شده است.
مراسم دسته روی و سینه زنی در 24 هیات مذهبی برگزار می شود و 120 مراسم روضه خانگی از دیگر برنامه های ایام اربعین حسینی در استان کردستان است.
از دیگر برنامه های این ایام در کردستان می توان به سخنرانی، مداحی، برگزاری دعای توسل در مساجد، حسینیه ها و تکایا اشاره کرد.
و در پایان چه می توان گفت جز اینکه «این حسین کیست که عالم همه دیوانه اوست»
گزارش: ژاله گرگانی
7349/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/60316/اربعین،-چهلمین-سکانس-لبیک-گویی-کردستانی-ها
بستن   چاپ