عصر کرد
سهولت صدور مجوز با طعم تهدید سلامت ورزشکاران بدنساز
شنبه 5 آبان 1397 - 9:21:58 AM
ایرنا
عصر کرد_ گرایش و علاقه به رشته ورزشی پرورش اندام و بدنسازی در کشور ایران بالاست و این گرایش در کردستان بویژه شهر سنندج هم به وضوح دیده می شود.
علاقه به این رشته در میان جوانان تنها در سطح باشگاه ها می ماند و تعداد بسیار کمی از این ورزشکاران به سمت حرفه ای شدن پیش می روند و به نظر می رسد یکی از مهمترین دلایل گرایش به این رشته ورزشی زیبایی ظاهری است.
در راستای همین گرایش، تعداد باشگاه های پرورش اندام برای جوابگویی به این علاقه مندی ها رشد چشمگیری داشته است.
رشته ورزشی پرورش اندام و بدنسازی همانطور که با انجام حرکات غیرصحیح و علمی می تواند آسیب زا باشد به رشته ای هم تبدیل شده که استفاده از داروها و مکمل های غیرمجاز در آن به وفور دیده می شود و این هم، بر میزان آسیب زایی آن افزوده است.
در چنین شرایطی حساسیت برای نظارت بر باشگاه های پرورش اندام زیادتر می شود و دادن مجوز برای این باشگاه ها باید با دقت بیشتری صورت بگیرد.
اما آنچه در سنندج دیده می شود دادن مجوزهای زیاد تاسیس باشگاه است که شرایط را به جایی رسانده تا به دلیل احتمال کاهش مراجعین و درآمد باشگاه ها، ورزش و جوانان کردستان، صدور مجوز جدید برای راه اندازی باشگاه در این را متوقف کند.
دبیر هیات پرورش اندام استان کردستان در این رابطه می گوید: پروسه ای طولانی برای اخذ مجوز باشگاه پرورش اندام طی می شود اما باز هم شاهد رشد زیاد ایجاد این باشگاه ها هستیم.
بهنام بهاری اضافه کرد: برای اداره ورزش و جوانان کردستان در صدور مجوز، اشتغالزایی اهمیت دارد و به برخی استانداردها از جمله تعداد و فاصله باشگاه ها با هم کمتر اهمیت داده شده، است
وی افزود: مکاتباتی با اداره ورزش و جوانان انجام دادیم تا با توجه به تعداد مناسب باشگاه و به منظور رعایت عدالت، دیگر در شهر سنندج برای ایجاد باشگاه پرورش اندام مجوز جدید داده نشود.
بهاری با اشاره به اینکه در حاشیه شهر سنندج هنوز ظرفیت ایجاد باشگاه وجود دارد، اظهار داشت: هزینه های زیادی برای ایجاد یک باشگاه می شود لذا با افزایش تعداد باشگاه ها، درآمدزایی هم کاهش می یابد.
وی یادآور شد: 105 باشگاه پرورش اندام و سه هزار ورزشکار سازمان یافته و بیمه شده در استان کردستان مشغول به فعالیت در این رشته هستند.

** بدون تایید فنی هیات پرورش اندام هیچ باشگاهی مجوز نمی گیرد
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان هم با اشاره به اینکه از یک میلیارد تا سه میلیارد ریال برای ایجاد باشگاه پرورش اندام هزینه می شود، گفت: برای اینکه مراجعه ورزشکاران بدلیل افزایش باشگاه ها پراکنده نشود و درآمدزایی تحت تاثیر قرار نگیرد اکنون صدور مجوز باشگاه در شهر سنندج متوقف شده و تنها برای حاشیه شهر مجوز داده می شود.
حامد جولایی اظهار داشت: تایید استاندارد بودن ساختمان باشگاه های پرورش اندام به کمیسیون ماده پنج استان کردستان سپرده شد و استانداردهایی از جمله سه متر ارتفاع و 150 مترمربع مساحت برای این منظور در نظر گرفته می شود البته به اماکنی با 120 مترمربع مساحت هم مجوز داده ایم.
وی افزود: این باشگاه ها از نظر وسایل و امکانات لازم در حد نرمال و استاندارد بوده و از لحاظ فنی هم تاییدیه کتبی هیات پرورش اندام برای همه این باشگاه ها صادر شده است.
جولایی اضافه کرد: تمدید مجوز هر باشگاه نیز بنا به اینکه ساختمان در تملک باشگاه دار قرار دارد یا نه هر سه تا پنج سال صورت می گیرد و هزینه مجوز هم به حساب خزانه واریز می شود.
وی یادآور شد: هر سال چند باشگاه ممتاز و موفق هم به وزارت ورزش و جوانان برای تجلیل معرفی می شوند تا مشوقی برای دیگر باشگاه ها و باشگاه داران باشد.
جولایی با بیان اینکه 285 باشگاه خصوصی در رشته های مختلف در سنندج ایجاد شده است، تاکید کرد: از این تعداد، 121 باشگاه مختص آقایان و 100 باشگاه نیز مختص بانوان است و باقی باشگاه ها نیز هم آقایان و هم بانوان استفاده می کنند.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان در رابطه با نظارت ها و سرکشی ها از این باشگاه ها گفت: هر هفته تا 10 روز تیمی متشکل از ماموران شبکه بهداشت، اماکن نیروی انتظامی و اداره ورزش و جوانان به صورت سر زده از این باشگاه ها سرکشی می کنند.
جولایی از دادن آماری در رابطه با باشگاه هایی که بخاطر تخلف پلمپ شده اند، خودداری کرد ولی افزود: اگر باشگاهی ضوابط و مقررات بویژه در رابطه با توزیع داروها و مکمل ها را رعایت نکند، از فعالیتش جلوگیری می شود.

** نظارت و سرکشی از باشگاه ها کم است
دبیر هیات پرورش اندام استان کردستان در رابطه با میزان نظارت بر باشگاه های فعال گفت: این هیات تا حدودی نظارت می کند اما نظارت اصلی بر عهده معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان است.
بهاری اضافه کرد: سرکشی ها کم است و در کنار آن باشگاه داران متخلف هم حرفه ای شده اند و مخفیانه اقدام به توزیع داروها و مکمل های غیرمجاز می کنند.
دبیر هیات پرورش اندام کردستان افزود: استفاده از این داروها و مکمل ها برای ورزشکاران اشتباه است و خود آنها نباید به دنبال استفاده از آن بروند.
بهاری یادآور شد: برای مربی ها و مدیران باشگاه ها کلاس های آموزشی به منظور آشنایی با مکمل ها و مضرات استفاده نادرست از آنها برگزار کرده ایم.

** اداره کل ورزش با هیات پزشکی ورزشی همکاری نمی کند
دبیر هیات پزشکی ورزشی استان کردستان در این ارتباط گفت: اداره کل ورزش و جوانان طبق چارچوب ها عمل نمی کند و همین امر، استفاده از اهرم فشار تمدید مجوز برای کنترل باشگاه های متخلف را دشوار کرده است.
منوچهر الله مرادی اظهار داشت: اداره کل ورزش و جوانان خود جداگانه به بازرسی از باشگاه ها مبادرت می کند و به گزارش های فنی هیات پزشکی ورزشی توجهی ندارد.
وی تاکید کرد: طبق ضوابط در تمدید مجوزها باید از نظرات فنی هیات پزشکی ورزشی بهره گرفته شود اما این امر در کردستان مغفول مانده است.
الله مرادی یادآور شد: کمیسیون ماده پنج اداره ورزش و جوانان باید برای تمدید مجوز باشگاه های پرورش اندام از هیات پزشکی ورزشی استعلام کند اما حتی یک پرونده نیز به این هیات ارسال نشده است.
وی اظهار داشت: مدیرکل ورزش و جوانان کردستان حاضر به برگزاری نشستی مشترک با هیات پزشکی ورزشی برای فراهم کردن زمینه های هماهنگی و همکاری نیست.
الله مرادی گفت: وضعیت باشگاه ها از نظر توزیع داروها و مکمل های غیرمجاز بسیار نامناسب است و می توانم بگویم 30 درصد باشگاه ها به این تخلفات می پردازند.
دبیر هیات پزشکی ورزشی استان کردستان تاکید کرد: ما حتی شاهد توزیع مواد استروئیدی هم در باشگاه ها بوده ایم که به شدت برای بدن مضر است.
وی افزود: حوزه کاری هیات در مکان های ورزشی است اما برخی از باشگاه داران و مربیان برای اینکه نظارت هیات را دور بزنند داروها را در خودرویی نزدیک باشگاه نگه داشته و از آن طریق به توزیع و فروش داروهای غیرمجاز به ورزشکاران اقدام می کنند.
الله مرادی اضافه کرد: لازمه مقابله با این شیوه از تخلفات و جلوگیری از آن، ورود دستگاه قضایی و پلیس به موضوع است.
وی می گوید: در صورت همکاری اداره کل ورزش و جوانان، در نظر داریم اکیپی عملیاتی تشکیل دهیم که دستگاه های مرتبط در آن حضور داشته و بازرسی و سرکشی از باشگاه ها را با دقت بیشتری انجام دهند.
مدیرکل ورزش و جوانان کردستان اما تاکید می کند: هیات پزشکی ورزشی نمی تواند به تنهایی به سرکشی باشگاه ها برود بلکه آنها باید به اداره ورزش و جوانان هر شهرستان مراجعه و به همراه تیمی که برای بازرسی تشکیل می شود، در این کار مشارکت کنند.
یکی از ارگان های مرتبط با نظارت بر نحوه عملکرد باشگاه های ورزشی معاونت غدا و داروی دانشگاه علوم پزشکی است ولی برغم تلاش های زیاد خبرنگار ایرنا برای ارتباط با معاون غذا و دارو این دانشگاه نتیجه ای در بر نداشت.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در پاسخ به خبرنگار ایرنا اذعان کرد معاونت غذا و دارو به دلیل تغییرات مدیریتی صورت گرفته فعلا امکان ارائه آمار در خصوص فعالیت های انجام شده در حوزه ورزش بدنسازی ندارد.
اینکه چگونه تغییرات مدیریتی می تواند موجب ممانعت از ارائه آمار شود خود جای سئوال دارد که پرداختن به آن مجال دیگری می طلبد ولی عدم اطلاع از فعالیت های این حوزه بخاطر پاسخگو نبودن مسئولان مرتبط باعث شد نتوانیم عملکرد معاونت غذا و دارو در زمینه نظارت بر باشگاه های بدنسازی را بیان کنیم.
کم کاری و نبود همکاری و کار تیمی بین دستگاه های نظارتی مرتبط که باید کار نظارت بر باشگاه ها را انجام دهند موجب شده وضعیت باشگاه های بدنسازی و پرورش اندام در سنندج در شرایط نابسامان قرار گیرد.
با اینکه مدیرکل ورزش و جوانان کردستان تاکید کرده بدون تایید هیات پرورش اندام مجوزی صادر نمی شود اما دبیر هیات پرورش اندام کردستان اصرار آن اداره کل بر اشتغالزایی را موجب گسترش تعداد باشگاه های شهر می داند که نقطه مبهمی را در این میان بر جا می گذارد که در عین حال نشان دهنده عدم همانگی بین این دو بخش است.
به هر ترتیب ناظر اصلی و نهایی در این خصوص دستگاهی است که اقدام به صدور مجوز می کند بنابراین اداره کل ورزش و جوانان متولی است و افزایش تعداد باشگاه های پرورش اندام در نهایت بر عهده این دستگاه است.
در حوزه توزیع داروها و مکمل های غیر مجاز هم با اینکه مدیرکل ورزش و جوانان بر حضور یک هفته ای و نهایت 10 روزه تیم های نظارتی در باشگاه ها تاکید دارد اما دبیر هیات پرورش اندام اذعان کرده سرکشی ها کم و ناکافی است.
به نظر می رسد مشکلاتی که از سوی فعالان این رشته ورزشی بیان می شود صحت دارد و انتظار می رود مسئولان مربوطه این رشته ورزشی حساس را بیشتر جدی بگیرند چرا که می تواند مستقیما بر سلامت افراد تاثیر بگذارد.
انجام تمرین های غیر علمی و غیر صحیح در کنار مصرف داروها و مکمل های غیرمجاز می تواند آسیب های جدی به سلامت ورزشکاران پرورش اندام وارد کند.
افزایش تعداد این باشگاه ها مسلما نظارت بر آنها را دشوارتر می کند و احتمال آسیب ها را نیز افزایش می دهد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/60067/سهولت-صدور-مجوز-با-طعم-تهدید-سلامت-ورزشکاران-بدنساز
بستن   چاپ