عصر کرد
ضرورت حمایت از تولیدات داخلی در تبیین اقتصاد مقاومتی
چهارشنبه 2 آبان 1397 - 9:09:25 AM
ایرنا
عصر کرد_ در این یادداشت آمده است: اهمیت و نقش اقتصاد و اقتصاد مقاومتی در جامعه امروز ایران تا آن اندازه احساس نیاز شد که 2 سال پیاپی از سوی مقام معظم رهبری نامگذاری سال مزین به مباحث اقتصادی بود.
اما مسئولین و مدیران دستگاه‌های کلیدی برای تبیین و عملیاتی کردن این نامگذاری یا بهتر گفته شود نقشه راه چگونه عمل کردند، به عبارتی پس از گذشت یک سال و چهار ماه از اقتصادی نامیدن سال، چه اقداماتی انجام شده است؟
تلاش برای انجام نسخه تجویز شده رهبر معظم انقلاب تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، یکی از تدابیر با اهمیت برای مقابله با جنگ نابرابر اقتصادی است.
دبیر سابق کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با گفتن این جمله تمام تلاش خودش را کرد تا مسئولین و مردم استان را به این قناعت برساند که اقتصاد مقاومتی تنها راه برون ‌رفت از شرایط کنونی است.
این سخنان در حالی مطرح می‌ شود که به گفته رضا میرزایی برای ریشه‌ کن کردن قاچاق کالا در کردستان، کنترل‌های لازم در مرزهای استان کردستان و برخورد با عرضه قاچاق محصولات سلامت‌ محور و تشدیدها و تمهیدات لازم است.
اجرایی کردن طرح اقتصاد مقاومتی در استان مرزی مثل کردستان، قطعا می ‌تواند تأثیر گذار باشد به شرطی که همت و ظرفیت اجرا کردن این طرح در مسئولان رده ‌بالای استان وجود داشته باشد تا بتوان به نتیجه‌ بخش بودن آن در این برهه حساس که گفتمان حاکم بر استان توسعه ‌محور است، امیدوار بود.
تجربه نشان داده سازمان‌هایی از قبیل صدا و سیما، رسانه‌ها و نشریات محلی، هنگ مرزبانی، کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، گمرک و... باید در راستای فرهنگ‌ سازی و اطلاع‌ رسانی به مردم، تلاش وافری داشته باشند تا بتوان انتظار داشت در مدت زمان کم‌تری مردم نیز در کنار مسئولین ضرورت مبارزه با پدیده‌ شوم قاچاق را درک کرده و راه‌ های عملی و قانونی مبادله کالاهای مجاز را در پیش بگیرند و از قاچاق کالاهای ممنوعه به صورت جدی خودداری کنند.
قطعا پروسه اقتصاد مقاومتی با همراهی و مشارکت مردم و مسئولین فرآیند قاچاق کالا و ارز را کم‌رنگ و خنثی خواهد کرد.
گنگ بودن برخی از مفاد قانونی، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها در حوزه‌ اقتصاد کشور یکی از دلایل اصلی اینگونه آسیب‌های اقتصادی است که باید از طرف مراجع قانونی مانند مجلس اصلاح شود و برای فراکسیون نمایندگان کردستان باید ملموس‌تر باشد که رفع خلاء‌های قانونی و ابهام زدایی در مرز و قاچاق به تبیین اقتصاد مقاومتی در استانی چون کردستان کمک می ‌کند، در مقابل نیز دولت ضرورت اجرا کردن آن را بیش از پیش حس کرده و از طرف نهادهای زیر مجموعه خود درستی و صحت اجرای آن را نظارت نماید.
دلیل دیگری را که می‌ توان برای تداوم وضعیت آشفتگی بازار و اقتصاد عنوان کرد عدم آشنایی فعالان اقتصادی و بازار با قوانین و مقررات مربوطه و عدم شفافیت بازار است که باید در رفع و ساماندهی آن نیز به جد کوشید.
البته دبیر سابق کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان اقتصاد مقاومتی را مقاومت در برابر شفافیت بازار داخلی و خارجی عنوان کرد و گفت: «خرید مایحتاج ادارات از واحدهای تولیدی استان کمک به بخش تولید و احیای واحدهای تولیدی است زیرا حفظ اشتغال موجود از دیگر مزیت‌های این مهم بوده و انتظار داریم تمام دستگاه‌های اجرایی در این زمینه اهتمام داشته باشند.»
به نظر می ‌رسد قبل از هر چیز باید مسئولین به سرمایه‌های انسانی که همان مردم هستند توجه بیشتری کنند تا پس از طی پروسه‌ آگاهی ‌بخشی و اطلاع ‌رسانی به مردم، برنامه‌های کاربردی اقتصاد مقاومتی را به اجرا گذاشته و یقین داشته باشند که مشارکت مردم حصول نتیجه خواهد کرد.
استفاده از کالاهای وطنی باید در جامعه ترویج داده شود و دولت نیز با تمام توان و عملا از تولیدات داخلی حمایت کند تا همین امر پیش‌ درآمدی بر مبارزه با رانت‌خواری، قاچاق کالا و ارز و شکوفایی اقتصاد داخلی و ملی در بازارهای داخلی و خارجی باشد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/58930/ضرورت-حمایت-از-تولیدات-داخلی-در-تبیین-اقتصاد-مقاومتی
بستن   چاپ