عصر کرد
2 خون متفاوت در رگ های یک مُوکب
چهارشنبه 2 آبان 1397 - 9:05:10 AM
ایرنا
عصر کرد_ صبح زود است، یکی اسپند دود می کند، دیگری مشغول دم کردن چای و اماده کردن آش عدسی است که برای صبحانه آماده شده تا زائران تبریزی که عازم کربلا هستند را مهمان کنند.
خادمان با خون گرمی و طوری که بخواهند عشق شان به اهل بیت را بیان کنند، مشغول پذیرایی هستند، تلاش خادمان اهل سنت برای خدمت رسانی به زائران اربعین را که می بینم جمله لبیک یا حسین (ع) در ذهنم تداعی می شود و با همه وجود معنای آن را درک می کنم.
راهپیمایی اربعین، پیاده روی مسلمانان و آزادیخواهان کشورهای مختلف جهان از نجف تا کربلا در کشور عراق همه ساله در دهه دوم ماه صفر برگزار می شود.
جمعیت حاضر در این راهپیمایی تا چند میلیون نفر می رسد بطوریکه تعداد زائران در سال 94 حدود 15 میلیون، سال 95 حدود 20 میلیون نفر و در سال 96 نیز حدود 27 میلیون نفر گزارش شده است.
مسئول ستاد عتبات عالیات کامیاران با اشاره به اینکه این موکب از روز 6 صفر در ورودی شهر از سمت سنندج برپا شده است، گفت: موکب انصار الرسول (ص) تا 22 صفر در خدمات رسانی به زائران فعالیت می کند.
میکاییل ساعدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محل این موکب توسط ستاد اربعین شهرستان با همکاری فرمانداری، هماهنگی ادارات و ارگان های فرهنگی جانمایی شده است.
وی نقش کامیاران را از آنجا که کریدور شمال غرب به جنوب است در خدمت رسانی به زائران امام حسین (ع) مهم دانست و تاکید کرد: در این موکب از زائران استان های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان پذیرایی می شود.
ساعدی در خصوص امکانات و خدماتی که در این موکب ارائه می شود، یادآور شد: نماز خانه خواهران و برادران پیش بینی شده و نمایشگاه عکس عاشورایی نیز در آن برپاست ضمن اینکه در ایستگاه نیز با چای، خرما، آب، صبحانه و 2 وعده غذای گرم از زائرین پذیرایی می کنیم البته عوامل انتظامی، مرکز فوریت های پزشکی 115 و آتش نشانی نیز در این محل مستقر هستند.
وی با بیان اینکه در محل این موکب نمایشگاه غذاهای محلی و صنایع دستی شهرستان نیز توسط میراث فرهنگی برپا شده است، اضافه کرد: این فرصت مناسبی برای معرفی ظرفیت های منطقه است.
مسئول ستاد عتبات عالیات کامیاران به برگزاری نماز جماعت در ساعات افق شرعی در این موکب اشاره کرد و گفت: شبستان مسجد امام حسین (ع) برای زائرانی که بخواهند برای استراحت موقت یا توقف شبانه در شهرستان بمانند به وسایل مورد نیاز از جمله پتو تجهیز شده است.
وی با اشاره به اینکه با برنامه ریزی های انجام شده زائران هیچ مشکلی در این شهرستان نخواهند داشت، افزود: هماهنگی های لازم با اتحادیه تعمیرکاران، امداد خودرو، اورژانس و بیمارستان برای ارائه خدمات به زائران اربعین انجام شده است.
ساعدی اظهار داشت: روزانه از یک هزار نفر با صرف غذا و بیش از 2 هزار نفر نیز با صرف چای و خرما در این موکب پذیرایی می شوند.
وی تاکید کرد: در موج اول این حرکت عظیم که جمعیت به سمت کربلا می روند، حدود 50 تا 60 هزار نفر از این شهرستان عبور می کنند.
این مسئول یادآور شد: براساس برنامه ریزهای انجام شده آمادگی کامل برای خدمت رسانی به زائرین اربعین بعد از بازگشت از این مراسم در این موکب را داریم.
ساعدی با اشاره به اینکه هر خانواده و طایفه باید برای پذیرایی از زائران حسینی باید یک موکب تشکیل دهند، گفت: برای عمومی شدن این فرهنگ باید در کامیاران زیرساخت ها فراهم شود.
وی امام حسین (ع) را متعلق به همه آزادیخواهان جهان دانست و افزود: در این موکب علاوه بر خدمات اهل تشیع، جوانان اهل تسنن نیز با شور و عشق وصف نشدنی مشغول خدمت رسانی به زائران اربعین هستند و مردم شهرتسان نیز کمک های نقدی و غیر نقدی خود را تحویل این موکب می دهند.
بمردم استان کردستان در سومین سال متوالی با برپایی 12 موکب در کربلای معلی و چهار شهرستان بیجار، قروه، کامیاران و سنندج در خدمت عزاداران و زائرین اربعین حسینی هستند.
زائران مسیر 80 کیلومتری نجف اشرف تا کربلای معلا را برای پیاده‌روی انتخاب می‌کنند، این مسیر شامل یک هزار و 452 ستون (عمود) است که برای راهپیمایی پیش بینی شده و فاصله بین هر ستون با دیگری 50 متر است.
با متوسط پیاده روی هفت تا هشت ساعت در هر روز، مسیر نجف تا کربلا سه تا چهار روز طول می‌کشد.
کامیاران با 102 هزار نفر جمعیت در 65 کیلومتری جنوب سنندج واقع شده است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/58923/2-خون-متفاوت-در-رگ-های-یک-مُوکب
بستن   چاپ