عصر کرد
مایه کوبی تب برفی در کردستان از تعهد دامپزشکی عبور کرد
دوشنبه 30 مهر 1397 - 8:39:34 AM
ایرنا
عصر کرد_ مجتبی ورمقانی روز دوشنبه اظهار داشت: مرحله دوم مایه کوبی تب برفکی به منظور پوشش 54 هزار و 500 راس از دام های سنگین از مهر سال جاری آغاز شده و تاکنون 54 هزار و 649 راس دام علیه این بیماری واکسینه شده اند.
وی با بیان اینکه این میزان مایه کوبی شامل 149 راس بیش از تعهد این اداره کل است، افزود: تلاش اکیپ ها برای پوشش حداکثری همچنان در سراسر استان ادامه دارد و این تلاش ها در شهرستان هایی که تعهد آنها به اتمام نرسیده چند برابر سایر مناطق است.
ورمقانی تاکید کرد: شهرستان دیواندره با مایه کوبی هفت هزار و 13 راس دام سنگین حدود 117 درصد از تعهد کاری خود را انجام داده و پس از آن شهرستان بانه با پنج هزار و 211 راس شامل 116 درصد و دهگلان با چهار هزار و 903 راس شامل 109 درصد در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.
مدیرکل دامپزشکی کردستان یادآور شد: اجرای این عملیات در هفت شهرستان از میزان تعهد عبور کرده اما در سه شهرستان به میزان تعهد نرسیده که در قروه با 76 درصد، سروآباد با 84 درصد و مریوان با 99.6 درصد از تعهد انجام شده، است.
وی گفت: پیش از این در نخستین مرحله از مایه کوبی تب برفکی در استان کردستان که خرداد امسال انجام شد با مراجعه اکیپ های سیار به یک هزار و 477 روستا و مراکز پرورش دام، یک میلیون و 510 هزار راس دام سبک و 91 هزار راس دام سنگین علیه این بیماری واکسینه شدند.
ورمقانی اضافه کرد: میزان واکسیناسیون دام ها علیه این بیماری در این استان با اجرای مرحله دوم به یک میلیون و 655 هزار و 649 هزار راس رسید که این مرحله واکسیناسیون توسط 30 گروه از نیروهای دولتی دامپزشکی شامل 20 گروه اجرایی و 10 گروه نظارتی در حال اجرا است.
تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم این بیماری است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه 25 هزار تن گوشت قرمز، 80 هزار تن گوشت مرغ و 150 هزار تن شیرخام تولید می شود در حالیکه مصرف سالانه آن حدود 45 هزار تن گوشت مرغ و 17 هزار و 600 تن نیز گوشت قرمز است.
جمعیت دامی استان کردستان حدود 2 میلیون و 210 هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/57814/مایه-کوبی-تب-برفی-در-کردستان-از-تعهد-دامپزشکی-عبور-کرد
بستن   چاپ