عصر کرد
فیبروم رحمی شایع‌ترین تومور لگنی زنان در سنین باروری است
يکشنبه 29 مهر 1397 - 14:04:33
عصر کرد - یک کارشناس مامایی، با بیان اینکه فیبروم رحم، رشد بافت عضلانی رحم یا تومور خوش‌خیم در سطح داخلی و خارجی رحم است گفت: فیبروم رحمی شایع‌ترین تومور لگنی زنان در سنین باروری است و برآورد می‌شود که حدود 40 درصد زنان ایران فیبروم رحم داشته باشند. نیلوفر محمدنژاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کردستان، اظهار کرد: فیبروم‌ها شایعترین تومورهای خوش خیم رحمی هستند، که در بسیاری از زنان وجود دارد و بدون علامت و کاملا اتفاقی در سونوگرافی متوجه آن می‌شوند.
وی تصریح کرد: فیبروم‌ها از نظر محل قرارگیریشان تقسیم‌بندی می‌شوند، بدترین محل فیبروم‌ها داخل رحم است چرا که خونریزی را بیشتر کرده و به دلیل اینکه فضای رحم را به هم می‌زند برای باردار شدن مشکل ایجاد می‌کنند.
این کارشناس مامایی، با اشاره به اینکه شایعترین مشکل رحم وجود یک میوم در رحم است، بیان کرد: میوم‌ها از تومورهای عضلانی ساده هستند که از دیواره رحم منشا گرفته و می‌توانند منفرد یا متعدد باشند، این میوم‌ها به ندرت موجب نازائی می‌شود.
محمدنژاد افزود: تقریباً 25درصد زنان بالای 35 سال، میوم رحمی دارند، اغلب میوم‌ها در داخل دیواره رحم رشد کرده یا به سمت خارجی دیواره رحم برجسته می‌شود و تاثیری در باروری و حاملگی ندارند و برداشتن این میوم‌ها ضرورتی ندارد.
وی گفت: در مواقعی که میوم خیلی بزرگ باشد، می‌توان آن را با عمل جراحی بیرون آورد که با خونریزی فراوان همراه بوده و گاهی منجر به خروج رحم می‌شود، معمولاً با توجه به احتمال رشد میوم به بیماران توصیه می‌شود که هر چه سریعتر پس از عمل جراحی باردار شوند .
این کارشناس مامایی، با بیان اینکه میوم طی بارداری بزرگ می‌شود ولی ممکن است حاملگی بدون هیچ عارضه‌ای به پایان برسد، افزود: در مواقع نادری پیش می‌آید که پس از عمل میومکتومی احتمال پارگی رحم طی بارداری یا زایمان پیش بیاید و این عارضه منجر به از دست‌ رفتن خون زیاد، جنین و حتی مرگ مادر شود.
‍ محمدنژاد عنوان کرد: فیبروم رحم، رشد بافت عضلانی رحم یا تومور خوش‌خیم در سطح داخلی و خارجی رحم است، فیبروم رحمی شایع‌ترین تومور لگنی زنان در سنین باروری است و برآورد می‌شود که حدود 40درصد زنان ایران فیبروم رحم داشته باشند.
وی ذکر کرد: حدود 50 درصد از فیبروم‌ها هیچ علامتی ایجاد نمی‌کنند و معمولاً در این دسته از زنان فیبروم به‌طور تصادفی کشف می‌شود .
این کارشناس مامایی، گفت: همه فیبروم‌ها به درمان، جراحی و دارویی، نیاز ندارند، اگر فیبروم هیچ عارضه‌ای، مثلاً خونریزی شدید یا درد ایجاد نکند، کافی است هر 6 ماه یک ‌بار با سونوگرافی کنترل شود.
محمدنژاد خاطرنشان کرد: نخستین عامل مهم در بروز فیبروم رحمی عامل ژنتیکی است، یعنی اگر خانمی فیبروم داشته باشد، احتمال بروز این عارضه در دخترش زیاد است .
وی یادآور شد: چاقی عامل دیگری است که خطر ایجاد فیبروم‌های رحمی را افزایش می‌دهد، البته این بدان معنا نیست که خانم‌های لاغر به فیبروم رحم دچار نمی‌شوند .

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/57755/فیبروم-رحمی-شایع‌ترین-تومور-لگنی-زنان-در-سنین-باروری-است
بستن   چاپ