عصر کرد
آخرين خبرها از عمليات «فجر ارتفاعات»:
پليس آب به منظور برخورد با مصرف بي رويه آب در کامياران تشکيل شد
دوشنبه 6 شهريور 1396 - 4:46:35 PM
ایرنا - اقتصادی
کرد آنلاین - سنندج - ایرنا - رئیس آبفای شهری کامیاران گفت: مصرف بی رویه آب در این شهرستان از سوی برخی مشترکان باعث تشکیل پلیس آب شد تا با گشت زنی در کوچه های شهر، با متخلفان برخورد کند.
یدالله اسدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه دو اکیپ پلیس آب در این شهرستان برای برخورد با متخلفان حوزه آب تشکیل شده است، افزود: طبق دستورالعمل وزارت نیرو و برابر قانون، آب مشترکان پر مصرف قطع و برای آنها جریمه های سنگین در نظر گرفته می شود.
وی اظهار کرد: از دیگر وظایف پلیس آب گشت زنی در کوچه های شهر و تذکر لسانی به کسانی است که از آب شرب برای شست و شوی ماشین، قالی، حیاط و جلوی درب منازل و مغازه های خود استفاده می کنند.
اسدی با بیان اینکه 60 درصد آب شرب شهری کامیاران توسط 6 حلقه چاه عمیق و 40 درصد بقیه از محل سد گاوشان تامین می شود، یادآور شد: نیاز شهرستان در تولید آب در هر ثانیه از مهر ماه تا اردیبهشت (هشت ماه از سال) 180 لیتر و از خرداد تا پایان شهریور 270 لیتر است.
اسدی با اشاره به اینکه سرانه مصرف آب در کشور برای هر نفر طی 24 ساعت 153 لیتر است، اضافه کرد: تابستان امسال این میزان در کامیاران 223 تا 240 لیتر بوده که بیش از سرانه مصرف در کشور است.
رئیس آبفای شهری کامیاران گنجایش منبع آب این شهر را پنج هزار متر مکعب اعلام کرد و گفت: شهر کامیاران با 17 هزار و 700 مشترک و 305 کیلومتر شبکه آبرسانی با میانگین 30 اتفاق در ماه، دارای کمترین اتفاقات حوزه آب در میان شهرستان های استان کردستان است.
وی با اشاره به اینکه اتفاقات حوزه آب کامیاران از یک هزار و 400 مورد در سال 93 به 298 مورد در سال 95 کاهش یافته است، افزود: این اداره با زون بندی شهر و تبدیل آن به هفت زون مطالعاتی و هفت زون اجرای و نصب شیر فشار چکان و شیر کنترل دبی برای هر کدام از این زون ها، موفق به مدیریت شبکه و کاهش اتفاقات شده است.
به گفته وی، شهرستان کامیاران با 2/19 هدر رفت آب کمترین میزان هدر رفت آب را از میان شهرستان های استان کردستان دارد.
اسدی با بیان اینکه 20 درصد مشترکان شهری کامیاران الگوی صحیح مصرف را رعایت می کنند، تاکید کرد: 50 درصد این میزان، جزء مشترکان پر مصرف و 30 درصد بقیه خط قرمز مصرف آب را رد کرده اند.
رئیس آبفای شهری کامیاران در خصوص تامین آب پایدار در این شهرستان یادآور شد: برای تامین آب پایدار شهر کامیاران نیازمند ساخت تصفیه خانه هستیم.
وی با بیان اینکه مطالعات فاز یک و 2 و جانمایی تصفیه خانه برای این شهر انجام شده است، گفت: هزینه ساخت این تصفیه خانه 330 میلیارد ریال است که سرعت بخشیدن به روند اجرای آن نیاز به تلاش های نمایندگان مجلس، فرمانداری، آب منطقه ای استان و رسانه ها دارد.
وی با اشاره به اینکه تا زمانی که این تصفیه خانه احداث و وارد مدار شود برنامه عملیاتی و مطالعاتی این اداره افزایش برداشت از سد گاوشان به 150 لیتر در ثانیه است، افزود: در حال حاضر در هر ثانیه 70 لیتر آب از سد گاوشان برای شهر کامیاران برداشت می شود.
اسدی استفاده از آب های سطحی مانند سدها را برای مقابله با بحران کم آبی و نجات زمین از خشکی و عواقب آن بسیار موثر دانست و اظهار کرد: بحران آب در ایران نیازمند ایجاد سوال در ذهن ها دارد تا بتوانیم به جواب آن که مدیریت مصرف است برسیم.
وی قطعی آب در تاسیسات شبکه آبرسانی امری طبیعی دانست و گفت: تاسیسات موجود شبکه آبرسانی شهر کامیاران برای افق سال 1405 پیش بینی شده ولی گرمای بی سابقه تابستان امسال و بالا رفتن مصرف بیش از انتظار، چند مورد قطعی آب در تابستان را بدنبال داشت.
به گفته وی، در تابستان امسال چهار بار تاسیسات پمپاژ چاه های آب شهرستان و تاسیسات سد گاوشان دچار مشکل شدند که برای هر بار تعمیر آنها 24 تا 48 ساعت زمان و 800 میلیون ریال هزینه صرف شده است.
رئیس آبفای شهری کامیاران در خصوص سلامت آب شهرستان نیز تاکید کرد: با توجه به اینکه آب چاه ها از عمق 120 متری زمین برداشت و آب سد گاوشان توسط فیلترهای پیش تصفیه شنی تصفیه و کدورت آن رفع و قبل از ورود به شبکه کلر زنی و گندزدایی می شود، هیچ مشکلی از نظر سلامت آب شرب وجود ندارد.
وی قبول جدی بودن بحران آب در کشور از سوی جامعه امری مهم برای حل این بحران دانست و اضافه کرد: این اداره با تشکیل پلیس آب و شورای دانش آموزی در مدارس مشغول کار فرهنگی در این زمینه است.
اسدی هزینه تولید هر متر مکعب آب برای وزارت نیرو را 12 هزار ریال اعلام کرد و افزود: دولت با یارانه هششت هزار ریالی برای هر متر معکب آب آن را به قیمت چهار هزار ریال به مشترکان خود می فروشد.
وی با بیان اینکه وضعیت آب در شهرستان کامیاران از سایر شهرستان های استان بهتر است، یادآور شد: مردم هیچ وقت نباید فراموش کنند که آب هست ولی کم است.
اسدی با اشاره به اینکه انتظار این اداره از شهروندان در زمان قطعی آب صبر، تعامل و همکاری آنها است، اظهار کرد: شهروندان می توانند شکستگی ها و مشکلات آب را به سامانه 2430 و 1022 گزارش کنند.
کامیاران در 65 کیلومتری جنوب سنندج واقع شده است.
خبرنگار: ژاله گرگانی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7349/9102
**آگاهی از آخرین اخبار استان کردستان در کانال زیر:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/5760/پليس-آب-به-منظور-برخورد-با-مصرف-بي-رويه-آب-در-کامياران-تشکيل-شد
بستن   چاپ