عصر کرد
جشنواره "هه نار" فرصتی برای احیای انار اورامان است
دوشنبه 16 مهر 1397 - 13:20:33
عصر کرد - بخشدار اورامان گفت: مسئولان باید زمین های منطقه اورامان را که اراضی شیبدار و مستعد برای محصول انار است، در اختیار مردم قرار داده و مجوز آب به آن ها بدهند، تا با بهره گیری از ظرفیت عظیم سد داریان و رودخانه سیروان، باغات از بین رفته منطقه را احیا کنیم.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، صباح محمدی امروز در جلسه هماهنگی جشنواره "هه نار" اظهار کرد: اولین مرحله این جشنوار سال گذشته در سروآباد برگزار شد اما با توجه به اینکه بیشترین محصول انار در استان کردستان مربوط به منطقه اورامان است امسال در این منطقه برگزار می شود.
وی افزود: برگزاری چنین جشنواره هایی به طور قطعی نتایج مطلوبی برای منطقه در پی خواهد داشت و بر همین اساس همه باید برای برگزاری خوب این جشنواره برنامه ریزی و تلاش کنیم.
بخشدار اورامان با اعلام اینکه برداشت انار در منطقه اورامان از نیمه مهر شروع شده و تا آخر آبان ماه ادامه خواهد داشت عنوان کرد: بیشترین انار در این منطقه در روستاهای ناو، سلین، بلبر و ژیوار است و سالانه حدود 5 هزار تن انار توسط باغداران منطقه برداشت می شود.
وی عنوان کرد: 350 هکتار از باغات منطقه اورامان تحت پوشش انار است که از این میزان 250 هکتار آن آبی و بارور است و امسال طبق پیش بینی های کارشناسان می توانیم حدود 20 تن انار برداشت کنیم.
محمدی با بیان اینکه مرکز سقل انار استان در اورامان است ادامه داد: اورامان چند نوع محصول انار، با کیفیت بسیار مطلوب دارد که بیشتر به صورت تازه خوری برداشت و به بازار ارائه می شود و مقداری از آن نیز در رب انار، رنگرزی و گیاهان دارویی استفاده می شود.
وی عنوان کرد: متاسفانه سایه دلالان بر محصول انار همچون محصولات دیگر سنگینی می کند و تا کنون قیمتی واقعی برای آن مشخص نشده است امیدواریم که یکی از نتایج مهم و موثر این جشنواره کوتاه کردن دست دلالان از محصولات منطقه باشد.
بخشدار اورامان اعلام کرد: با احداث سد داریان چندین هکتار از باغات انار منطقه اورامان زیرآب رفت و نابود شد و تا کنون نتوانسته ایم برای احیای این باغ ها اقدامی انجام دهیم.
وی تصریح کرد: انار در زمین شیبدار به ثمر می رسد و منطقه اورامان این شرایط را دارد، لذا می توانیم با برداشتن یکسری محدودیت های قانونی در منطقه اورمان باغات انار را احیا کنیم.
محمدی گفت: مسئولان باید زمین های منطقه اورامان را که اراضی شیبدار و مستعد برای محصول انار است، در اختیار مردم قرار داده و مجوز آب به آن ها بدهند، تا با بهره گیری از ظرفیت عظیم سد داریان و رودخانه سیروان باغات از بین رفته منطقه را احیا کنیم.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/55923/جشنواره-"هه-نار"-فرصتی-برای-احیای-انار-اورامان-است
بستن   چاپ