عصر کرد
گاوچرانک ها مهمان محیط زیست بیجار شدند
چهارشنبه 4 مهر 1397 - 20:25:06
عصر کرد - سنندج - رئیس اداره حفاظت محیط زیست بیجار از فرود اضطراری یک دسته پرنده مهاجر معروف به گاوچرانک بر روی درختان پارک 15 خرداد این شهر خبر داد.
صادق شهنواز روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این پرنده در علفزارهای باتلاقی، شالیزارها و حاشیه رودخانه ها زندگی می کند و علت فرود 15 قطعه گاوچرانک در شهر بیجار هنوز مشخص نیست.
وی افزود: این نوع پرنده نسبت به حواصیل ها فاصله بیشتری از آب می گیرند و حتی در استپ های نیمه خشک و درخت زارها دیده می شود و از زیستگاه های ساحلی و دریایی، آب های عمیق و تالارهای وسیع بدون پوشش گیاهی هم دوری می کند.
رئیس حفاظت محیط زیست بیجار یادآور شد: گاوچرانک ها پرنده ایی اجتماعی هستند و در طول سال در دسته های کوچک و متوسط دیده می شوند.
او تاکید کرد: این نوع پرنده همزیستی مناسبی با انسان دارد و در بسیاری از مواقع مشاهده شده که در میان دام های اهلی و اراضی در حال شخم فرود می آیند.
شهنواز گفت: تغذیه این پرنده از حشراتی نظیر ملخ ها و مقدار کمی از نرم تنان، خزندگان و پستانداران کوچک است.
وی با بیان اینکه گاوچرانک ها بیش از 60 کیلومتر به صورت روزانه پرواز می کنند، اضافه کرد: تداوم پرواز این پرنده اغلب تا آفریقا ادامه دارد.
رئیس حفاظت محیط زیست بیجار افزود: با توجه به توقف این پرنده در این شهر از عموم مردم می خواهیم نسبت به ایجاد هرگونه مزاحمت برای آنان پرهیز کنند زیرا این نوع پرنده نقش بسزایی در چرخه طبیعی دارند.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده افراد سودجو در انجام عملیات شکار و صیادی غیر قانونی، با شماره تماس 0873822230 تماس گرفته و موضوع را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.
شهرستان بیجار دارای یک منطقه حفاظت شده است که حدود 32 هزار هکتار مساحت دارد و بخاطر تنوع گونه های جانوری، گیاهی، تنوع اقلیمی، زیستگاه پستانداری همچون قوچ، میش ارمنی، گربه وحشی، کفتار، گرگ، پرندگان کبک دری، کبوتر، عقاب طلایی و باقرقره از منحصر بفردترین مناطق حفاظت شده کشور است.
در این منطقه بیش از 20 گونه از پستاندارن و بیش از 90 گونه پرندگان شناسایی شده اند که بارزترین گونه منطقه، قوچ و میش ارمنی است.
شهرستان بیجار با حدود 89 هزار نفر جمعیت در 142 کیلومتری شرق سنندج مرکز استان کردستان واقع است و سه منطقه بی نظیر و شاخص طبیعی، تاریخی و باستانی به نام های منطقه چنگ الماس در نزدیک روستای حسن تیمور در شرق، مناطق قم چقای و قلاع قوره نزدیک روستاهای قم چقا و چشمه سنگین واقع در شمال شهر دارد.
7350/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/55146/گاوچرانک-ها-مهمان-محیط-زیست-بیجار-شدند
بستن   چاپ