عصر کرد
سکوت سه ماهه آماده شکستن
شنبه 31 شهریور 1397 - 12:43:15 PM
ایرنا
عصرکرد- با تعطیلی مدارس در اواخر خرداد هر سال و فراغت دانش آموزان از درس و تحصیل، متولیان امر تعلیم و تربیت در زمینه های مختلف کار خود را برای آماده سازی و ایجاد شور و نشاط دوباره در مدارس آغاز می کنند.
متولیان تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش فعالیت های خود را برای شروع مهری با نشاط و سال تحصیلی جدید با برگزاری کارگروه هایی در قالب پروژه مهر انجام می دهند.
اکنون در آستانه فرا رسیدن بهار علم دانایی، بوی مهر و مهربانی از هر کوی و برزن به مشام می رسد و مدارس در جای جای نقاط شهری و روستایی کشور آماده شده اند و بی صبرانه منتظر ورود آینده سازان میهن اسلامی هستند و به نوعی سکوت سه ماهه کلاس های درس در حال شکستن است.
 در آستانه سال تحصیلی جدید، میزگردی به منظور بررسی میزان آمادگی دستگاه های متولی استان برای شروع سال تحصیلی جدید با حضور مسئولان آموزش و پرورش، پلیس راهور و شهرداری برگزار کرد و از زوایای مختلف سطح آمادگی برای ورود به فصل پاییز را مورد بررسی قرار داده شده است.

** 3800 فضای آموزشی شهری و روستایی در کردستان آماده ورود دانش آموزان
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان در این میزگرد از آماده سازی سه هزار و 800 فضای آموزشی و 11 هزار و 839 کلاس درس برای شروع سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: این فضاها به صورت یک شیفته و 2شیفته آماده پذیرش 290 هزار دانش آموز استان در مقاطع مختلف تحصیلی شده است.
مهدی نامدار با بیان اینکه با تهیه یک بانک اطلاعاتی، مدارس نیازمند تعمیر و بهسازی شناسایی و اقدامات لازم در این زمینه انجام شد، لظهار داشت: علاوه بر تعمیرات، فعالیت های زیادی در زمینه شاداب سازی مدارس نیز در فصل تابستان انجام گرفته است.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کردستان افزود: همچنین در اول مهر و با قول مساعد سازمان نوسازی مدارس، 23 فضای جدید آموزشی در استان تحویل آموزش و پرورش می شود.
وی تاکید کرد: از این تعداد فضای جدید، سه باب در قروه، سه باب کامیاران، چهار مدرسه در سروآباد، پنج باب در مریوان، سه مدرسه در سقز و در شهرستان های بیجار، بانه و دیواندره هر کدام یک باب و سه باب هم در سنندج قرار دارند.
نامدار با بیان اینکه همچنین 29 فضای آموزشی جدید دیگر نیز حداقل تا پایان آذر تحویل می شود، یادآور شد: علاوه بر این تعداد، در استان به 150 مدرسه نوساز دیگر نیاز داریم.
وی با بیان اینکه بیشترین نیاز ما در زمینه فضای آموزشی هنرستانی است از خیرین خواست در این زمینه آموزش و پرورش را یاری دهند.

** آمادگی کامل پلیس راهور کردستان برای نیمه اول مهر
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان نیز در این میزگرد گفت: راهنمایی و رانندگی برنامه های مدونی در راستای بازگشایی مدارس دارد و از ماه ها قبل و با همکاری آموزش و پرورش برنامه ریزی لازم را در این خصوص انجام داده است.
سرهنگ صدیق درویشی اظهار داشت: با برنامه ریزی های انجام شده حداقل به مدت 15 و حداکثر یک ماه امکانات خودرویی و موتوری پلیس در آماده باش کامل قرار دارد و گشت های ویژه در ساعات مشخصی برای مدارسی که در مسیر معابر و خیابان های اصلی قرار دارند، پیش بینی شده است.
وی افزود: گشت های ویژه از ساعت هفت تا هشت صبح در معابر پر تردد و با ترافیک زیاد که مسیر عبور دانش آموزان است مستقر شده و به آنها در رفت و آمدها و همچنین روان سازی ترافیک کمک می کنند.
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی با اشاره به اینکه برای ساعات ظهر و بازگشت دانش آموزان از مدارس نیز (12:30 تا 13:30) گشت های پلیس حضور دارند، اضافه کرد: در این ایام، نیروهای در اختیار و با امکانات خودرویی کمک می کنند شاهد ترافیکی آرام و روان در معابر باشیم و خانواده ها برای به موقع رسیدن فرزندانشان دغدغه نداشته باشند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه بسیاری از سرویس های مدارس در روزهای اول شروع سال تحصیلی بطور کامل ساماندهی نشده اند بنابراین خانواده ها با وسیله شخصی خود بچه ها را به مدرسه می رسانند به همین دلیل ترافیکی ناخواسته بوجود می آید لذا نیروهای ما برای کنترل مسیرها در چند محل اطراف مدارس مستقر می شوند.

** ممنوعیت حفاری معابر و خیابان های سطح شهر در هفته نخست مهر
مدیر نظارت بر خدمات شهری شهرداری سنندج نیز در این میزگرد با اشاره به آمادگی سازمان ها و مناطق تابعه شهرداری در راستای آماده سازی فضای شهری برای بازگشایی مدارس گفت: با برنامه ریزی های انجام شده شستشو و پاکسازی معابر بویژه مقابل مدارس انجام شده و تلاش می شود با فضا سازی مناسب خاطره خوش برای دانش آموزان بویژه کلاس اولی ها و پیش دبستانی ها در روز نخست سال تحصیلی فراهم شود.
مرتضی سنندجی با اشاره به جلوگیری از سد معبر اطراف معابر منتهی به مدارس تاکید کرد: با برنامه ریری های انجام شده در هفته اول مهر هیچگونه حفاری مگر موارد ضروری در معابر منتهی به مدارس انجام شود.
وی با اشاره به ممنوعیت حفاری از 28 شهریور تا 6 مهر در بسیاری از معابر شهری افزود: شتسشوی خطوط عابر پیاده جلوی مدارس و خیابان های اصلی، ترمیم سرعت گیرها و رفع چاله و گودال های مسیر مدارس از دیگر اقدمات شهرداری برای شروع سال تحصیلی جدید است.
مدیر نظارت بر خدمات شهری شهرداری سنندج انتقال نخاله های ساختمانی را از دیگر فعالیت های این نهاد اعلام کرد و یادآور شد: ترمیم نوار حفاری ها و سرعت گیرها و رفع موانع فیزیکی و سد معبر و ترمیم و مرمت خرابی شبکه معابر از دیگر فعالیت های شهرداری سنندج است.
وی اجرای خط کشی طولی و عابر پیاده جلوی مدارس به جهت ایمن سازی معابر و استفاده از تجهیزات ترافیکی جدید، رنگ آمیزی جداول و گلکاری برخی از معابر را از دیگر اقدامات انجام شده در قالب طرح بازگشایی مدارس اعلام کرد.

** آموزش و پرورش کردستان در زمینه نیروی انسانی مشکلی ندارد
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش کرددستان در ادامه با بیان اینکه در برخی از استان ها کمبود شدید نیروی انسانی وجود دارد، گفت: در این زمینه مشکلی نداریم و در برخی از رشته ها حتی با مازاد نیرو هم مواجه هستیم.
نامدار اظهار داشت: در شهرهای مریوان، سروآباد و تا حدودی دیواندره کمبود نیروی انسانی داریم که برای جبران آن از معلمان حق التدریس استفاده می کنیم.
وی افزود: امسال در زمینه ساماندهی نیروی انسانی بی دغدغه ترین سال برای آموزش و پرورش استان کردستان بود و تنها مشکلی که در این زمینه وجود دارد تعداد بالای متقاضیان انتقالی به مرکز استان است.
نامدار با اشاره به وجود 24 هزار و 105 نیروی انسانی شاغل در آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: امسال یک هزار و 700 نفر متقاضی انتقال بودند که یک هزار و 280 نفر برای داخل استان و 420 نفر برای خارج از استان درخواست دادند.
وی با بیان اینکه بیش از 80 درصد از این نیروها متقاضی انتقال به شهر سنندج بودند، تاکید کرد: تاکنون کار انتقال 723 متقاضی داخل استان و 70 نفر به خارج از استان انجام شده است.
نامدار در ادامه یکی دیگر از برنامه های آموزش و پرورش را ساماندهی سرویس های مدارس اعلام کرد و گفت: خودروهایی که برای سرویس مدارس در نظر گرفته می شود، از نظر تجهیزات و مدارک کامل بوده و توسط پلیس راهور تایید و آرم مخصوص سرویس مدارس نیز بر روی آنها نصب می شود.
وی با بیان اینکه رانندگان سرویس های مدارس باید دارای گواهینامه پایه 2 باشند، اضافه کرد: امسال برای سرویس های دانش آموزی با خودروهای ون و مینی بوس یک نفر به عنوان مراقب عبور دانش آموزان از چهار راه ها و خیابان های پر تردد از سوی سازمان حمل و نقل و با نظارت آموزش و پرورش تعیین و بکارگیری می شود.

** مدارس کردستان نیازمند هزار و 500 خودرو برای سرویس مدارس
وی به تعداد خودروهای مورد نیاز برای سرویس دانش آموزان استان اشاره کرد و افزود: در سال تحصیلی جدید برای مدارس استان 846 دستگاه مینی بوس، 567 دستگاه سواری، 36 اتوبوس، 17 میدل باس و 39 دستگاه ون نیاز است.
نامدار اظهار داشت: این خودروها در قالب شرکت های مجاز پیمانکاری از سوی شهرداری به آموزش و پرورش معرفی و از طریق سامانه سپند نسبت به انتخاب آنها اقدام خواهد شد.

** رانندگان به فرمان پلیس مدارس بی توجه نباشند
رئیس اداره آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی کردستان به آموزش تعدادی از دانش آموزان به عنوان پلیس مدرسه و بکارگیری ایشان همزمان با بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: با باز شدن مدارس در هر مدرسه از میان دانش آموزان تعدادی به عنوان پلیس مدرسه انتخاب و آموزش های لازم در زمینه قوانین راهنمایی و رانندگی می بینند.
سرهنگ درویشی با تاکید بر اینکه رانندگان باید فرمان پلیس مدارس را جدی بگیرند، افزود: برای شماره پلاک خودرویی که پلیس مدرسه به راهنمایی و رانندگی اعلام کند علاوه بر جریمه، نمره منفی نیز برای راننده متخلف در نظر گرفته می شود.
وی با بیان اینکه پلیس مدرسه از اول تا پایان سال تحصیلی فعالیت می کند، اضافه کرد: برای راننده خودروهای شخصی معرفی شده از سوی پلیس مدرسه نیز سه نمره منفی و برای خودروهای عمومی پنج نمره منفی در نظر گرفته شده است.
سرهنگ درویشی همچنین با بیان اینکه رانندگان سرویس های مدارس باید دارای شرایط لازم بوده و در طول سال تغییر نکنند، یادآور شد: اگر مشکلی برای راننده پیش آید، باید راننده واجد شرایط برای سرویس جایگزین شود.
وی تاکید کرد: تعدادی معدودی از مدیران مدارس قرارداد سرویس مدارس را رعایت نمی کنند و با خودروهایی که شرایط لازم را ندارند قرارداد می بندند که انتظار می رود این موارد از سوی آموزش و پرورش بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

** افزایش 15 درصدی هزینه سرویس های مدارس کردستان
مدیر نظارت بر خدمات شهری شهرداری سنندج نیر در رابطه با سرویس های مدارس گفت: بر اساس مصوبه های اخذ شده، کرایه سرویس مدارس برای سال تحصیلی جدید 15 درصد افزایش یافته است.
سنندجی با اشاره به اینکه برای سال تحصیلی جدید 194 دستگاه اتوبوس و مینی بوس برای سرویس دهی به دانش آموزان اختصاص یافته است، افزود: از این تعداد، 171 دستگاه مینی بوس و 23 دستگاه اتوبوس است که در قالب 12 شرکت به دانش آموزان و دانشجویان خدمات رسانی می کنند.
وی یادآور شد: همچنین تعداد 100 دستگاه خودروی شاغل در آژانس های تاکسی تلفنی و 10 آژانس ویژه بانوان نیز آماده اخذ قرارداد با آموزش و پرورش برای سرویس دهی به مدارس هستند.
مدیر نظارت بر خدمات شهری شهرداری سنندج اظهار داشت: تمام خودروهایی که به سرویس مدارس اختصاص پیدا می کنند باید نسبت به انجام تعمیرات و تعویض صندلی های آسیب دیده، رفع نقص فنی، شستشو و نظافت به موقع اقدام کنند.
وی گفت: علاوه بر این سرویس ها، ناوگان تاکسیرانی نیز از ابتدای مهر ماه با تمام ظرفیت آماده خدمت رسانی و جابجایی شهروندان است و بر اساس تقاضای مدیران می توانند در سرویس دهی به مدارس و دانش آموزان فعالیت کنند.
سال تحصیلی جدید در استان کردستان در سه هزار و 800 مدرسه شهری و روستایی با حدود 12 هزار کلاس درس و 290 هزار دانش آموز در سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و دوم با بیش از 24 هزار نفر پرسنل آموزشی، پرورشی و خدماتی آغاز می شود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/54785/سکوت-سه-ماهه-آماده-شکستن
بستن   چاپ