عصر کرد
اهداي خون در کردستان با اقبال عمومي روبه‌رو است
چهارشنبه 18 دي 1392 - 12:56:13 PM
فارس
ايثار يکي از باارزش‌ترين اعمال در تمامي اديان الهي به خصوص دين مبين اسلام است و ايثار اهداي خون در کنار فوايد معنوي  آن، تأثيرات مثبت زيادي بر سلامت جامعه مي‌گذارد.

انتقال خون علاوه بر تأمين خون سالم و کافي مورد نياز مراکز درماني و تسريع در روند درماني بيماران، کاهش هزينه‌هاي درمان به علت کاهش زمان بستري، ارتقا سطح سلامتي جامعه، فراهم‌سازي زمينه مناسب براي پذيرش بيماران و خدمات بهتر و کاهش دغدغه‌هاي روحي و رواني بيماران و خانواده‌هايشان به دنبال دارد.

اهداي خون به عنوان بالاترين نيکي‌ها و فرهنگ اهداي خون در جامعه به عنوان حرکتي انسان‌دوستانه و هم‌نوع خواهي و مايه زندگاني در بدن انسان است و اهداي آن به بيماران نيازمند، زمينه حيات را رقم مي‌زند.

افرادي که به طور مستمر خون اهدا مي‌کنند کمتر به بيماري‌هاي عفوني از قبيل سرماخوردگي، آنفولانزا، بيماري‌هاي عفوني گوارشي از قبيل اسهال و بيماري‌هاي قلبي و عروقي مبتلا شده و در مغز استخوان‌هاي آن‌ها کمتر دچار پوکي استخوان مي‌شوند.

هر اهداکننده خون جان سه نفر را نجات مي‌دهد و با توجه به اين که در دين اسلام و قرآن کريم جايگاه چنين فردي مشخص شده است، مي‌توان ارزش معنوي اين عمل را فهميد و مي‌توان گفت در واقع اهداي خون نوعي از خود گذشتگي و ايثار است.

سازمان انتقال خون از سال 1353 براي تهيه و توزيع خون و فرآورده‌هاي سالم و انجام امور آموزشي و کاربردي در زمينه انتقال خون کار خود را به طور رسمي آغاز به کار کرده است.

مهم‌ترين هدف انتقال خون تأمين خون و فرآورده هاي سالم آن با بهترين کيفيت استاندارد براي بيماران و نيازمندان و همچنين ترويج طب انتقال خون است.

اهداف اين سازمان در خصوص  مشارکت در مراقبت از بيماران تأمين خون سالم و کافي،  همکاري با بيمارستان‌ها در حل مشکلات انتقال خون، بسيج اهداکنندگان داوطلب، گسترش شبکه پايگاه‌هاي انتقال خون و نيز  ساير اهداف ديگر است.

اهداي خون، حس زيبايي کمک به هم‌نوع

کيوان ملک‌مطيعي  يکي از اهداکنندگان خون، اهداي خون را رمز سلامتي خود مي‌داند و مي‌گويد: کمک به هم‌نوع و نجات جان يک انسان از اهميت زيادي برخوردار است که قطعا خداوند هم آن را قبول مي‌کند زيرا به نظر من نجات جان يک انسان بسيار ارزشمند است.

وي افزود: وقتي که خون اهدا مي‌کنم روحم بسيار سبک مي‌شود و احساس بسيار خوبي دارم و اين حس که خون من جان يک هم وطن را نجات خواهد داد حس زيبايي را به من هديه مي‌هد و از اين کار احساس غرور مي‌کنم.

ملک‌مطيعي به هموطنانش توصيه مي‌کند: اگر سالم هستند براي اهداي خون به پايگاه انتقال خون مراجعه کرده و به هموطنان خود زندگي سالمي را ببخشيد.

وي مي‌گويد: زندگي، گرم جريان مي‌يابد با هر قطره‌اي که تو با لبخند اهدا مي‌کني و چقدر لذت‌بخش است چونان باران بي‌مضايقه مهربان بودن و قطره‌هاي خون بهاري است که پيشکش مي‌کنيم تا هيچ وقت زندگي ديگران به زمستان نرسد.

توليد فراورده‌هاي زندگي‌بخش از خون‌هاي اهدايي

مديرکل انتقال خون استان کردستان در اين رابطه به خبرنگار فارس گفت: هر واحد خون حداقل جان سه نفر را از مرگ حتمي نجات مي‌دهد که از اين يک واحد سه نوع فرآورده گلبول قرمز، پلاسما و پلاکت‌ها هر کدام به مصرف يک بيمار مي‌رسند.

محمدسعيد کريميان با بيان اين که فرآورده‌هاي خوني براي درمان عوارض ناشي از بيماري‌ها استفاده مي‌شود، اظهار کرد: نبود جايگزين مناسب براي خون، محدود بودن مدت زمان نگهداري خون و فرآورده‌هاي خوني و همچنين هميشگي بودن نياز به خون و فرآورده‌‌هاي خوني سبب شده است که اهداي خون اهميت و جايگاه ويژه‌اي داشته باشد.

وي وضعيت اهداي خون و اقبال عمومي نسبت به اين قضيه را در کردستان مطلوب عنوان کرد و گفت: اما کمبود نيروي انساني و کمبود فضاي فيزيکي به نوعي اين مهم را تحت تاثير قرار داده است.

کريميان افزود: بيشترين مصرف‌کنندگان خون کساني هستند که مبتلا به بيماري‌هاي ارثي، مبتلا به زردي، تالاسمي و هموفيلي نيز براي داشتن زندگي عادي نيازمند به خون هستند.

نقش انکارناپذير اهداي خون در سلامت خون‌دهنده

وي با بيان اينکه مهم‌ترين عامل تضمين‌کننده سلامت خون‌هاي اهدايي، اهداکنندگان خون هستند اظهار کرد: هر جامعه‌اي داراي ميزان مشخص و محدودي از افراد متمايل به اهداي خون بوده و هرچه داوطلبان به اهداي خون داراي سطح آموزشي بالاتر، آگاهي بيشتر و اهميت شرايط اهداي خون و تمايل به اهداي خون در مردان و زنان بيشتر باشد مي‌توان انتظار تاثير فزونتري را در سلامت خون‌هاي اهدايي را خواهد داشت.

کريميان گفت: خون سالم مي‌تواند هزاران نفر را از خطر مرگ نجات دهد اين در حالي است که هر روز عده‌اي از افراد به خون و فرآورده‌هاي خوني نياز پيدا مي‌کنند.

کريميان در خصوص اين که با اهداي هر واحد خوني، بدن انسان مقداري آهن را از دست مي‌دهد، تصريح کرد: دستگاه گوارش اين ميزان آهن از دست رفته را به مرور زمان جبران خواهد کرد بنابراين بايد به رژيم غذايي توجه خاصي نموده و مواد غذايي غني از آهن مصرف نمايند.

وي تصريح کرد: مهم‌ترين فايده اهداي خون، نجات زندگي بيماران نيازمند، کنترل ضربان قلب، فشار خون و دماي بدن است.

تنزل جايگاه خون‌دهي بانوان کردستاني در کشور

مديرکل انتقال خون کردستان گفت: زنان نيمي از جامعه هستند که نمي‌توان استعداد و توانايي آنان را ناديده گرفت که آگاهي لازم موجب افزايش مشارکت اجتماعي آنان شده است.

کريميان گفت: با وجود اينکه رتبه دوم کشوري در اهداي خون بانوان متعلق به استان کردستان بود اما متاسفانه به علت کمبود نيروي انساني در سازمان، اين جايگاه تنزل پيدا کرده است.

وي گفت: از آنجايي که زناني که رفتارهاي پرخطر و بيماري نداشته باشند و با توجه به اينکه معاينات پزشکي در زنان  طبيعي است، مي‌توانند جزو اهدا کنندگان مستمر خون باشند.

مديرکل انتقال خون استان کردستان در پايان اظهار کرد: کم‌خوني آهن در زنان کمتر از مردان است ولي با هر بار معاينات پزشکي شناسايي موارد کم‌خوني قبل از اهداي خون انجام مي‌شود از طرفي براي جايگزيني سريع آهن و پيشگيري از کم‌خوني براي همه بانوان بعد از هر بار اهداي خون  به مدت زمان 10 روز قرص آهن تجويز مي‌شود.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/547/اهداي-خون-در-کردستان-با-اقبال-عمومي-روبه‌رو-است
بستن   چاپ