عصر کرد
وقتي بانک‌ها حامي توليد نيستند!/ کارخانه بستني عسل کردستان در آستانه تعطيلي کامل
يکشنبه 15 مرداد 1396 - 10:39:20 AM
ايسنا

کردانلاين- به دليل اينکه استان کردستان در دوران دفاع مقدس درگير جنگ هشت ساله بوده، از بسياري از شاخص‌هاي توسعه عقب افتاده است و هم اکنون هم با گذشت سال‌ها بعد از اتمام جنگ، باز هم آثار محروميت در برخي از مناطق آن به وضوح ديده مي‌شود.

متاسفانه کم کاري برخي از مسئولان طي ادوار گذشته و يا برخي از ذهنيت‌هاي نادرست هم باعث شده که کردستان سرسبز عليرغم دارا بودن ظرفيت‌هاي بالقوه در مقايسه با ديگر استان‌هاي کشور از توسعه صنعتي، گردشگري و... عقب بماند و سال‌ها نياز هست تا اين کمبودها جبران شود.

از سوي ديگر قضيه؛ بانک‌ها هم که مي‌بايست ياريگر بخش توليد باشند در استان کردستان کمتر در اين بخش سرمايه‌گذاري مي‌کنند و همين مسئله باعث شده که واحدهاي توليدي و کارخانجات استان هم براي ادامه فعاليت خود با مشکلات جدي روبرو شوند.

بارها استاندار کردستان و ساير مسئولان هم در جلسات کارگروه رفع موانع توليد، جلسات ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي، شوراي توسعه و برنامه‌ريزي استان، شوراي گفتگوي بخش خصوصي و دولت و ... از نظام بانکي کشور که در جهت حمايت از بخش توليد نيست انتقاد کرده‌اند و از بانک‌هاي عامل درخواست همکاري بيشتر با سرمايه گذاران و حمايت توليدکنندگان استان را داشته‌اند.

تعطيلي کارخانه بستني عسل سنندج از اسفندماه سال گذشته

در تازه‌ترين مورد، کارخانه بزرگ توليد بستني عسل و همچنين گاوداري هزار راسي کشت و صنعت برکت استان کردستان که توسط سرمايه گذران بومي و با حمايت بنياد برکت در استان کردستان احداث شده‌اند از اسفندماه سال گذشته به دليل نبود «سرمايه در گردش» به حالت نيمه تعطيل درآمده‌اند.

آغاز فعاليت کارخانه بستني عسل در سال 1386 بوده است که در سال 1388 توسعه يافته و يک واحد گاوداري صنعتي يک هزار راسي(کشت و صنعت برکت) هم در شهرستان دهگلان وابسته به همين کارخانه احداث و شروع بکار کرده است.

مديرعامل شرکت بستني عسل سنندج در حاشيه بازديد از اين کارخانه در جمع خبرنگاران استان کردستان به نحوه شروع بکار اين مجموعه و همچنين آخرين وضعيت کارخانه پرداخت و اظهار کرد: فاز دوم کارخانه بستني عسل در سال 94 و در سفر آقاي جهانگيري معاون اول رئيس جمهور به استان کردستان با هدف توليد روزانه 100 تُن بستني و اشتغالزايي 400 نفر به بهره برداري رسيد.

خلف وعده در پرداخت 40 ميليارد تومان از محل صندوق توسعه ملي

سيدجمال ساعدي ادامه داد: در جلسه کارگروه رفع موانع توليد در سال 94 مصوب شد که 40 ميليارد تومان از محل صندوق توسعه ملي به دو پروژه کارخانه بستني عسل و واحد گاوداري شيري اختصاص يابد که متاسفانه اين اعتبار تخصيص نيافت.

وي با اعلام اينکه تاکنون 70 ميليارد تومان اعتبار در اين دو مجموعه هزينه شده است، گفت: 49 درصد اين واحد صنعتي متعلق به بنياد برکت و 51 درصد آن مربوط به سرمايه گذار بومي پروژه(خانواده ساعدي) است.

مديرعامل شرکت بستني عسل سنندج با اشاره به اينکه دو پروژه ياد شده، پروژه‌هايي بزرگ و دانش بنيان هستند، تصريح کرد: به حدود 70 کشور جهان و 23 استان کشور، ما در گذشته صادرات داشته‌ايم و توان توليد 100 نوع محصول بستني را داريم؛ اما متاسفانه به علت عدم تامين سرمايه در گردش از اسفندماه سال گذشته تاکنون تقريبا کارخانه تعطيل شده و حدود 120 نفر سرپرست خانوار اين مجموعه بيکار شده‌اند.

وي بيان کرد: در شرايطي که بيکاري در کل کشور وجود دارد اما در کردستان بيکاري مضاعف است که توجه ويژه به بخش صنعت و توليد را مي‌طلبد.

ساعدي گفت: در کارخانه بستني حدود 100 نفر در ابتدا مشغول بکار شدند که متاسفانه اکنون به حدود 20 نفر کاهش يافته و در گاوداري هم اکنون حدود 60 نفر مشغول به فعاليت هستند.

وي خاطرنشان کرد: اگر بانک‌ها حمايت کنند مي‌توانيم ظرفيت اشتغالزايي کارخانه بستني را به 400 نفر و واحد گاوداري را نيز به 200 نفر ارتقاء دهيم.

عدم همکاري بانک‌ها بزرگترين ضربه را به سرمايه‌گذاري وارد مي‌کند

فوادساعدي، مديرعامل گاوداري شيري کشت و صنعت برکت هم با اعلام اينکه بنياد برکت تاکنون 24 ميليارد تومان در قالب اين دو پروژه در استان سرمايه گذاري کرده است، گفت: عدم همکاري بانک‌ها بزرگترين ضربه را به سرمايه‌گذاري در استان وارد مي‌کند.

وي با اعلام اينکه 10 ميليارد تومان براي راه اندازي مجدد پروژه بستني عسل و توسعه گاوداري شيري هزار راسي نياز است، افزود: از چهار ماه پيش مصوب شده است که دو بانک عامل در استان هرکدام سه ميليارد تومان به اين دو مجموعه کمک کنند که متاسفانه عليرغم پيگيري‌هاي صورت گرفته هنوز اين سرمايه تعلق نگرفته است.

ساعدي با اشاره به اينکه زيرساخت‌هاي بسيار خوبي با تکيه بر توان داخلي در کارخانه بستني عسل در استان ايجاد شده است، عنوان کرد: علاوه بر اين، نيروهاي متخصص خوبي را هم در اين مجموعه تربيت و آموزش داده‌ايم که سعي کرده‌ايم آنها را حفظ کنيم.

وي افزود: 10 سال زحمت و تلاش صورت گرفته است تا برند اين کارخانه توانسته در کنار برندهاي معتبر دنيا قرار گيرد و محصولات خود را در خارج و داخل کشور به فروش برساند.

مديرعامل گاوداري هزار راسي کشت و صنعت برکت با عنوان اينکه امسال به نام سال اقتصاد مقاومتي؛ توليد و اشتغال نامگذاري شده است، گفت: نظام و دولت حامي بخش توليد و اشتغال هستند و خود استاندار هم تاکنون تلاش‌هايي را در اين راستا کرده‌اند اما متاسفانه به دليل عدم همکاري بانک‌ها به نتيجه نرسيده است.

وي خاطرنشان کرد: در صورتي که سرمايه در گردش لازم به دو مجموعه حاضر تزريق شود حدود 500 نفر اشتغالزايي ايجاد خواهد شد که تحول بسيار خوبي در بخش اشتغال استان خواهد بود.

کردستان رتبه 23 کشور در پرداخت تسهيلات به واحدهاي توليدي

رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان آذرماه سال گذشته در دهمين جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي استان که در استانداري برگزار شد، اظهار کرد: استان کردستان در پرداخت تسهيلات براي رونق توليد در واحدهاي توليدي مشکل دار رتبه 23 را در کشور در اختيار دارد که نياز هست بانک‌ها بيشتر در اين زمينه تلاش کنند.

بنا به گفته‌ي محمد دره وزمي، تعداد واحدهاي صنعتي داراي پروانه بهره برداري در استان 757 واحد است که از اين تعداد 391 واحد فعال، 239 نيمه فعال و مابقي راکد هستند.

پرداخت تسهيلات به واحدهاي توليدي در کردستان مطلوب نيست

استاندار کردستان هم با اشاره به اينکه پرداخت تسهيلات به واحدهاي توليدي در کردستان مطلوب نيست، گفت: کردستان بايد به سهم واقعي خود از اين پرداخت‌ها برسد.

عبدالمحمد زاهدي خاطرنشان کرد: منابع بانک‌ها منابع مردم است و بايد در جايي هزينه شود که حتما به نتيجه برسد، اما متاسفانه عملکرد کردستان در پرداخت تسهيلات براي احياي واحدهاي توليدي نسبت به وضعيت کشوري مطلوب نبوده است.

وي گفت: از مديران بانکي تقاضا مي‌شود در پرداخت تسهيلات تسريع کرده و براي حل اين مشکل در کردستان عزم خود را جزم کنند.

با توجه به اينکه استان کردستان، استاني کمتر توسعه يافته و محروم محسوب مي‌شود و براساس آمارهاي بيکاري طي چند سال اخير، همواره جزو پنج استان داراي بيشترين جمعيت بيکار در کشور بوده است مي‌طلبد که همه از جمله بخش دولتي و خصوصي دست به دست هم دهند و براي رونق بخش توليد تلاش کنند که در اين راستا وظيفه بانک‌ها هم به عنوان بخشي تاثيرگذار بر توسعه توليد بسيار حائز اهميت است.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/5440/وقتي-بانک‌ها-حامي-توليد-نيستند!--کارخانه-بستني-عسل-کردستان-در-آستانه-تعطيلي-کامل
بستن   چاپ