عصر کرد
کم آبي مزارع جودر کردستان/احتمال مواجه شدن با کمبود گندم در آينده
يکشنبه 15 مرداد 1396 - 10:36:04 AM
مهر
کردانلاين- محمد رحيم نيازي در پنجمين جلسه کميسيون کشاورزي و آب اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي استان کردستان که در محل اتاق و با موضوع بررسي وضعيت خريد گندم و جو در استان کردستان برگزار شد، گفت: شرايط آب و هوايي و کمبود بارش عملکرد و ميزان تناژ گندم را تحت تاثير قرار داد.

رئيس کميسيون کشاورزي و آب اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي سنندج اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزي استان کردستان را به عنوان پايلوت به سازمان ايکاردا معرفي کرده که اميد است با تحقيقات و عمليات هاي که انجام مي شود در سه سال آينده به تولد 75 هزار تني گندم برسيم.

وي با اشاره به مشکلات سد راه توليدات کشاورزي به ويژه جو و گندم در استان کردستان، افزود: با وجود سرمايي که امروزه در منطقه ما وجود دارد ممکن است در سه سال آينده با کمبود گندم مواجه شويم.

نيازي گفت: کشاورزان سطح استان کردستان با کم پولي و عدم دريافت حق الزحمه مواجه شده اند که براي رفع اين مشکل نيازمند تسهيلات بانک کشاورزي هستند.

رئيس کميسيون کشاورزي و آب اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي سنندج گريزي به مزارع جو استان کرد و اظهار داشت: مزارع جو در بخش آبي نيز دچار کم آبي شده اند که نياز است سازمان جهاد کشاورزي استان در اين مسئله ورود پيدا کند.

تبليغات منفي دليل اصلي عدم بيمه کردن کشاورزان است

دارا مرادي کارشناس بيمه نيز در اين جلسه گفت: در سال 94-95 کشاورزان 338 هزار هکتار از مزارع خود را بيمه کرده بودند اما در سال 95-96 اين ميزان به 156 هزار هکتار کاهش يافت و متاسفانه اين يک رنگ خطر جدي براي اين بخش به شمار مي رود.

کارشناس بيمه اظهار داشت: دليل اصلي کاهش بيمه و عدم برخورداري 60 درصد از کشاورزان از بيمه تبليغات منفي و نا اميد کردن بيمه از انجام خدمات است.

وي افزود: در سال 92-93 حدود  98ميليارد تومان دريافتي حق بيمه از کشاورزان داشته و در طرف مقابل 424 ميليارد تومان پرداختي داشته ايم.

مرادي گفت: در سال 94-95 مبلغ دريافتي حق بيمه 132 ميليارد تومان بود که در طرف مقابل 211 ميليارد تومان خسارت به کشاورزان پرداخت شده است.

اين کارشناس بيمه عنوان کرد: حداکثر انتظار بيمه 500 هزار و در بعضي شهرستان ها 600 هزار تومان است درحالي که درآمد شرکت هاي بيمه نيز اندک و محدود است.

وي گفت: ماهيت بيمه در صورت بروز خسارت هزينه درآمد کشاورز را پرداخت نمي کند بلکه هزينه توليد محصول را جبران مي کند.

در جريان برگزاري اين نشست در خصوص مهمترين مشکلات و چالش هاي پيش روي کشاورزان کردستاني به ويژه در حوزه کشت جو و گندم بحث و تبادل نظر صورت گرفت و در پايان مقرر شد که نشست ها و جلسات بيشتري در راستاي رفع اين مشکلات صورت گيرد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/5439/کم-آبي-مزارع-جودر-کردستان-احتمال-مواجه-شدن-با-کمبود-گندم-در-آينده
بستن   چاپ