عصر کرد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان:
ظرفیت تولید زالوی طبی به2میلیون قطعه می رسد
پنجشنبه 29 شهريور 1397 - 09:17:25
عصر کرد - سنندج - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: ظرفیت تولید زالوی طبی به2میلیون قطعه می رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی کردستان، خالد جعفری در سومین جلسه برنامه عملیاتی بخش کشاورزی شهرستان سنندج با بیان اینکه تولید محصولات ارگانیک 100 درصد سالم کشاورزی استان کردستان، سبب کسب رتبه های برتر این استان در کشور شده است، افزود: در راستای افزایش تولید محصولات کشاورزی با کیفیت که به عنوان برند استان در سطح کشور مطرح است باید با جدیت تمام اقدام کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: عسل تولیدی استان کردستان به عنوان برند این استان دارای اهمیت ویژه ای است به طوری که زنبورداران کردستانی اکنون با تولید ژل رویال در کشور به جایگاه خوبی از تولید این محصول رسیده اند.
جعفری با بیان اینکه برای تامین برگ درخت توت در سال های 95 و 96 بیش از 10 هزار اصل نهال توت توزیع شده است، اظهارداشت: تلاش می شود پرورش کرم ابریشم هم به عنوان یک شغل پر درآمد در چرخه تولید استان قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه محصولاتی چون ماهی سرد آبی و گرم آبی، عسل کردستان، توت فرنگی، گوشت قرمز به عنوان محصول هایی ارگانیک در استان تولید می شود، افزود: در حال حاضر ماهی از این استان به روسیه صادر می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: استان کردستان ظرفیت بیشتر از این مقادیر را در تولید ماهی قزل آلا و ماهیان زینتی دارد و مصرف ماهی در سلامت جامعه و کاهش هزینه های درمانی بسیار موثر است.
جعفری با بیان اینکه بهره برداری پایدار اولویت صدور پروانه صید و پرورش ماهیان سرد آبی و گرم آبی است، یادآور شد: تا دو سال آینده ظرفیت تولید زالوی طبی در استان کردستان به دو میلیون قطعه خواهد رسید.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: در حال حاضر شش تعاونی صید، تکثیر و پرورش ماهی در شش سد استان با 480 نفر بهره بردار به فعالیت صید و پرورش ماهی در استان کردستان اشتغال دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی و گرم آبی، توسعه پرورش و تکثیر آبزیان در مزارع و مجتمع های پرورشی و پرورش در قفس، صیدو بهره برداری، تکثیر، ماهیان زینتی در راستای اجرای تولید پایدار با هدف تامین نیاز استان و همچنین صادرات مازاد تولید به روند قابل قبولی در استان رسیده است.
جعفری اظهارداشت: تکثیر و پرورش ماهیان طبی به مدت دو سال اخیر توسط شیلات انجام می شود که با هدف گذاری های انجام شده امید آن می رود در تولید ماهیان طبی استان به جایگاه مناسبی برسد.
وی افزود: شاید تعداد مزارع در این مورد محدود باشد اما با توجه به امکانات صید و بهره برداری، افزایش وزن در زمان فروش درآمد مناسبی برای بهره برداران این حوزه رقم می زند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با اشاره به اصلاح نژاد ماهیان در استان، ادامه داد: در حال حاضر استان کردستان جزو استان های محدود است که با اصلاح نژاد سعی برآن دارد تا در آینده از وابستگی خارج شود.
جعفری یادآور شد: با توجه به وجود منابع آبی در شهرستان سنندج، یکی از برنامه‌ های در حال انجام در این شهرستان افزایش تولید 110 تن ماهی های سردآبی است که تاکنون 20 تن آن توسط چهار واحد محقق شده است که انتظار می رود تا پایان سال به تحقق صد در صدی این مقدار از افزایش تولید در شهرستان سنندج برسیم.
وی با بیان اینکه در ازای تولید هر پنج تن ماهی سردآبی یک شغل در حوزه شیلات ایجاد می شود، بیان کرد: در راستای افزایش بهره وری در حوزه شیلات، استفاده از مکانیزاسیون، سیستم های تزریق اوزون در ایجاد محیط با کیفیت برای پرورش ماهیان سردآبی بسیار تاثیر گذار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در ادامه گفت: بعد از مطالعات انجام شده دو سد در شهرستان سنندج در حال بهره برداری است که در حال حاضر سد قشلاق انجام شده است و بزودی سد آزاد نیز به اجرای نهایی خواهد رسید.
جعفری اظهارداشت: با توجه به اینکه استان کردستان تنها استانی است که مجوز صید و پروانه صیادی صادر می کند بهره برداری پایدار اولویت صدور پروانه صید و پرورش است.
وی با بیان اینکه با توجه به مطالعات انجام شده براساس رها سازی های مناسب در سد وحدت سنندج سالانه 280 تن ماهی صید می شود، افزود: در حوزه پرورش ماهیان زینتی ظرفیت شهرستان سنندج 600 هزار قطعه در سال است که با هدف گذاری جدید به 800 هزار قطعه خواهد رسید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: هر 30 هزار قطعه پرورش ماهیان زینتی برای یک نفر ایجاد شغل می کند که ظرفیت شش نفر در اجرای این پروژه در نظر گرفته شده است.
جعفری یادآور شد: مراکز تکثیر در استان فعال هستند گر چه در بحث واردات ارز دولتی به آنها تعلق می گیرد اما تلاش می شود که وابستگی واردات قطع شود و بر این اساس یکی از مراکز تکثیر ماهیان سردآبی مزرعه آقای بلوریان است که با صادرات به اقلیم عراق در دو محور هزار قطعه را صادر کرده است.
وی همچنین بیان کرد: یکی از شغل های که بیشترین متقاضی دریافت مجوز را دارد پرورش زالوی طبی است که به ازای هر 25 هزار قطعه زالوی طبی پرورشی برای دو نفر شغل ایجاد می شود و با توجه به اهمیت طب سنتی در استان کردستان تا دو سال آینده ظرفیت تولید زالوی طبی به دو میلیون قطعه خواهد رسید.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/53776/ظرفیت-تولید-زالوی-طبی-به2میلیون-قطعه-می-رسد
بستن   چاپ