عصر کرد
تغییری از جنس تضییع
سه شنبه 27 شهریور 1397 - 10:18:03 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - این روزها که به آغاز سال تحصیلی جدید نزدیک می شویم، تعداد قابل توجهی از صاحبان مغازه های خیابان های مرکزی سنندج تغییر شغل داده و اقدام به فروش لوازم التحریر می کنند که این کار موجب کاهش درآمد نوشت افزار فروشان دارای پروانه کسب و اعتراض آنان شده است.
  اواخر شهریور و بوی ماه مهر که به مشام می رسد، بازار خرید نوشت افزار و لوازم مدرسه دانش آموزان داغ می شود و شمار زیادی از شهروندان برای خرید این لوازم در مقابل نوشت افزار فروشی ها به صف می شوند.
در شهر سنندج نیز هنوز چند روزی از شهریور نگذشته، بازار و خیابان ها، رنگ ماه مهر و بوی باز شدن مدرسه را به خود می گیرند و این موضوع را از ازدحام والدین و دانش آموزان در مقابل نوشت افزار فروشی ها یا دست فروشان لوازم التحریر فروش به وضوح می توان مشاهده کرد.
در این میان موضوعی که قابل تامل بوده، تغییر شغل تعداد قابل توجهی از بازاری ها و صاحبان مغازه های خیابان های مرکزی سنندج به ویژه خیابان فردوسی است که توجه عابران را نیز به خود جلب می کند.
البته این موضوع تنها شامل این موقع از سال نمی شود، بلکه در تمامی ایام سال و در فصل های مختلف، تعدادی از مغازه داران و واحدهای صنفی در سنندج، بنابر نیاز و تقاضای مردم و بر اساس اقتضای زمان، تغییر شغل داده و اقدام به فروش و توزیع کالا یا مواد غذایی خاصی می کنند که بی شک بر درآمد مغازه دارانی که به طور ثابت مشغول به آن کار هستند، تاثیر منفی می گذارد.
10روزی که از شهریورماه نیز می گذرد، تقریبا همین تعداد واحد صنفی که همواره و در تمامی فصول سال تغییر شغل و کار می دهند، ساختار مغازه را کامل تغییر داده، اقدام به فروش نوشت افزار و لوازم مدرسه می کنند که این کار موجب نارضایتی واحدهای صنفی نوشت افزار فروش دارای پروانه کسب و متضرر شدن آنان می شود.
این مغازه داران متخلف جدا از اینکه به ضرر نوشت افزارفروشان، اجناس خود را به صورت گسترده در معرض فروش می گذارند، بخشی از پیاده رو را نیز اشغال کرده و موجبات مزاحمت برای تردد عابران را نیز فراهم می کنند.
صاحب یکی از نوشت افزار فروشی های خیابان فردوسی سنندج در این رابطه گفت: چند سالی است که به محض نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی جدید، تعدادی از مغازه های این خیابان شغل قبلی خود را کنار گذاشته و مشغول به فروش نوشت افزار و لوازم التحریر می شوند که نگرانی های زیادی را برای ما فراهم کرده اند.
عزیزی با بیان اینکه این کار، تاثیر بسیار بدی بر بازار فروش ما گذاشته است، افزود: بارها به اتحادیه چاپ و نشر این مورد را اطلاع داده و نگرانی خود را ابراز کرده ایم اما متاسفانه هیچ گونه اقدامی در این رابطه انجام نشده است.
وی خواستار برخورد اتحادیه با واحدهای صنفی متخلف شد و یادآور شد: چنین رویه ای ممکن است به مابقی واحدهای صنفی نیز سرایت کرده و مغازه داران بیشتری را به این سمت تحریک کند؛ چرا که در این موقع از سال، بازار فروش نوشت افزار و لوازم مدرسه دانش آموزان داغ است.
این نوشت افزار فروش سنندجی تاکید کرد: جدا از مغازه داران، دستفروشان نیز اقدام به فروش لوازم التحریر مورد نیاز دانش آموزان می کنند که این موضوع نیز تاثیر مضاعفی را در کاهش درآمد و فروش واحدهای صنفی نوشت افزار فروش داشته است.
** قوانین دست و پا گیر مانع از برخورد با واحدهای صنفی متخلف شده است
رئیس اتحادیه چاپ و نشر شهرستان سنندج نیز در این رابطه اظهار داشت: بیش از 10 سال است که اتحادیه درگیر این مشکل است و تاکنون به دلیل وجود قوانین دست و پاگیر نتوانسته ایم اقدام عاجل و مفیدی در برخورد با واحدهای صنفی متخلف انجام دهیم.
فرید عزت پور با اشاره به اینکه اتحادیه، مغازه های متخلف را شناسایی کرده و اخطار قانونی به آنها می دهد، افزود: پس از عدم توجه و رعایت قانون توسط فرد صنفی خاطی، مجددا اخطار 10 تا 15 روزه از طرف اماکن نیروی انتظامی به همان فرد داده شده که این فاصله زمانی مانع برخورد به موقع با این واحدهای صنفی می شود.
وی اضافه کرد: پس از گذشت حدود یک ماه بدون اینکه برخوردی با واحد صنفی متخلف شده باشد، فرد خاطی اجناس خود را بصورت غیر قانونی به فروش رسانده و پس از پایان فصل توزیع نوشت افزار و لوازم مدرسه، اقدام به جمع آوری اجناس خود می کند و این در حالی است که اخطار و تذکر هیچ سودی نداشته است.
عزت پور اضافه کرد: بیشترین کسانی که پس از کسبه متخلف، اقدام به تداخل صنفی می کنند دست فروشان کنار خیابان هستند که البته چند سالی است وانت بارهای سیار سطح شهر نیز به قشر متخلفان اضافه شده اند؛ ضمن اینکه شهرداری نیز اقدامی در این راستا انجام نمی دهد و به این موضوع بی توجه است.
رئیس اتحادیه چاپ و نشر سنندج تاکید کرد: رفع این مشکل و تنها چاره کار هماهنگی، مساعدت و جدیت اماکن نیروی انتظامی با واحد بازرسی اتاق اصناف و اتحادیه در برخورد با واحدهای صنفی متخلف است.
عزت پور یادآور شد: نیاز است به صورت ویژه یک ماه قبل از بازگشایی مدارس نسبت به این موضوع تصمیم جدی اتخاذ کرده و بدون اتلاف وقت با واحد های صنفی متخلف و متداخل صنفی برخورد شود؛ ضمن اینکه شهرداری نیز باید با دستفروشانی که هم موجب نابودی این صنف می شوند و هم برای شهروندان سد معبر ایجاد می کنند برخورد کند.
امید است در سال های آینده اتحادیه چاپ و نشر با کمک اتاق اصناف و اماکن نیروی انتظامی پیش از تکرار این تخلفات، اقدام به برخورد به موقع و سریع با واحدهای صنفی و بازاریان متخلف و فرصت طلب کنند تا دغدغه نوشت افزار فروشان دارای پروانه کسب نیز برای همیشه رفع شود.
در حال حاضر 120 واحد صنفی نوشت افزار فروش دارای پروانه کسب، در سطح شهر سنندج مشغول به فعالیت هستند. سنندج مرکز استان کردستان حدود 500 هزار نفر جمعیت دارد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/53652/تغییری-از-جنس-تضییع
بستن   چاپ