عصر کرد
تا دوسال آینده؛
ظرفیت تولید زالوی طبی در کردستان به 2 میلیون قطعه خواهد رسید
دوشنبه 26 شهريور 1397 - 16:55:27
عصر کرد - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: با توجه به اهمیت طب سنتی در استان کردستان تا دوسال آینده ظرفیت تولید زالوی طبی به 2میلیون قطعه خواهد رسید. به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، خالد جعفری در سومین جلسه برنامه عملیاتی بخش کشاورزی شهرستان سنندج، اظهار کرد : 6 تعاونی صید، تکثیر و پرورش ماهی در 6 سد استان با 480 نفر بهره‌بردار به فعالیت صید و پرورش ماهی اشتغال دارند.
وی افزود: تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی و گرم آبی، توسعه پرورش و تکثیر آبزیان در مزارع و مجتمع‌های پرورشی و پرورش در قفس، صید و بهره برداری، تکثیر، ماهیان زینتی در راستای تولید پایدار با هدف تامین نیاز استان و همچنین صادرات مازاد تولید به روند قابل قبولی در استان رسیده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان عنوان کرد: تکثیر و پرورش ماهیان طبی در دو سال اخیر توسط شیلات انجام شده که با هدف گذاری‌های انجام شده امید آن می‌رود در تولید ماهیان طبی استان به جایگاه مناسبی برسد.
وی تاکید کرد: شاید تعداد مزارع در این مورد محدود باشد اما باتوجه به امکانات صید و بهره برداری، افزایش وزن در زمان فروش، درآمد مناسبی برای بهره برداران این حوزه رقم می‌زند.
جعفری با اشاره به اصلاح نژاد ماهیان در استان اظهار کرد: در حال حاضر استان کردستان جزء استانهای محدود است که با اصلاح نژاد سعی بر آن دارد تا در آینده از وابستگی خارج شود.
وی یادآور شد: باتوجه به وجود منابع آبی در شهرستان سنندج، یکی از برنامه‌‌های در حال انجام در این شهرستان افزایش تولید 110 تن ماهی سردآبی است که تاکنون 20 تن آن توسط 4 واحد محقق شده است که انتظار می رود تا پایان سال به تحقق 100 درصدی این مقدار از افزایش تولید در شهرستان سنندج برسیم.
به گفته وی در ازای تولید هر 5 تن ماهی سردآبی یک شغل در حوزه شیلات ایجاد می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد :در راستای افزایش بهره وری در حوزه شیلات، استفاده از مکانیزاسیون، سیستم‌های تزریق اوزون در ایجاد محیط باکیفیت برای پرورش ماهیان سردآبی بسیار تاثیر گذار است.
وی ادامه داد: بعد از مطالعات انجام شده 2سد در شهرستان سنندج در حال بهره برداری است که در حال حاضر سد قشلاق انجام شده و بزودی سد آزاد نیز به اجرای نهایی خواهد رسید.
جعفری در ادامه افزود: براساس مطالعات انجام شده، با رها سازی‌های مناسب در سد وحدت سنندج سالانه 280 تن ماهی صید می‌شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان اظهار کرد: در حوزه پرورش ماهیان زینتی ظرفیت شهرستان سنندج 600 هزار قطعه در سال است که با هدفگذاری جدید به 800هزار قطعه خواهد رسید.
به گفته جعفری هر 30 هزار قطعه پرورش ماهیان زینتی برای یک نفر ایجاد شغل می‌کند که ظرفیت 6 نفر در اجرای این پروژه درنظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از شغل‌هایی که بیشترین متقاضی دریافت مجوز را دارد، پرورش زالوی طبی است که به ازای هر 25 هزار قطعه زالوی طبی پرورشی برای دو نفر شغل ایجاد می‌شود.
وی در پایان یادآور شد: با توجه به اهمیت طب سنتی در استان کردستان تا دوسال آینده ظرفیت تولید زالوی طبی به 2میلیون قطعه خواهد رسید.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/53605/ظرفیت-تولید-زالوی-طبی-در-کردستان-به-2-میلیون-قطعه-خواهد-رسید
بستن   چاپ