عصر کرد
مدیرکل بازرسی استان کردستان خبرداد :
ارائه 500 موردپیشنهاداصلاحی ازسوی بازرسی به مدیران ادارات کردستان
يکشنبه 25 شهريور 1397 - 20:23:04
عصر کرد - سنندج- مدیرکل بازرسی کردستان ازارائه 500مورد پیشنهاد اصلاحی به مدیران دستگاه های اجرایی استان خبرداد و گفت: این مواردبر اساس قوانین ودستورالعمل های ابلاغی مجلس و وزارتخانه هاارائه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمودرضا مهرورز امروز یکشنبه در جلسه شورای اداری شهرستان سنندج که با دستور کار سلامت محیط اداری، کسب و کار، امر به معروف و نهی از منکر در آمفی تئاتر کانون امام خمینی برگزارشد، با اشاره به اینکه اهمیت فریضتین امربه معروف و نهی از منکر به عنوان واجب شرعی بر هیچ کس پوشیده نیست، گفت: مجموعه بایدها و نبایدها در جامعه ما وجود دارد که جدای از فریضتین نیست.
وی با اشاره به اینکه مجموعه ای از اوامر و نواهی وجود دارد که در قالب قانون، آیین نامه، عرف حاکم بروز یافته است، عنوان کرد: اموری که در قانون رسیدگی به تخلفات اداری ذکر شده برگرفته از امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با بیان اینکه برهم زدن نظم اداری، رانت، اختلاس از تخلف هایی است که برای برخورد با آنها قوانینی وجود دارد، بیان کرد: سوالی که شاید ذهن آحاد مردم را به خود جلب کرده این است که چرا در این سیستم اداری با این همه قانون، ضوابط و دستورالعمل هایی که در مجلس تولید و شورای نگهبان از حیث انطباق با شرع مورد بررسی وتایید قرار می دهد، شاهد انحراف از قوانین و فساد اداری هستیم.
مدیرکل بازرسی استان کردستان با طرح این سوال که دلیل انحطاط در سیستم اداری چیست، افزود: چند نظریه در رابطه با پاسخ به این سوال وجود یا سیستم اداری ما فاسد است و به مدیران منتقل می شود یا مدیران ما فاسد هستند و آنرا به سیستم انتقال می دهند.
مهرورز ادامه داد: آیا می توان مدعی شد سیستم‌ اداری ما با وجود قولنین و مقرراتی که از فیلترهای مختلفی گذشته اند فاسد است یا اینکه نه مدیر فاسد است.
وی عنوان کرد: در جایی که سیستم ناکارآمدی وجود داشته باشد و شفافیت و نظارت بر آن هم نشود و پاسخگوی نیازهای خدمت گیرانندگان هم نباشد، فساد ایجاد خواهد شد.
تنها راه مبارزه با سرطان فساد اداری بهره مندی از نیروی انسانی باتقوا است
وی اعلام کرد: ما در مجموعه بازرسی استان سال گذشته حدود 500 مورد پیشنهاد اصلاحی به مدیران استان بر اساس قوانین ومقررات و دستورالعلمل های ابلاغی از سوی مجلس و وزارتخانه ها ارائه کردیم.
مدیرکل بازرسی استان کردستان با اشاره به اینکه سازمان بازرسی آیین نامه و بخشنامه صادر نمی کند بلکه نظارت آن براساس قوانین و دستورالعمل های ابلاغی از سوی مجلس وزارتخانه ها است، گفت: وقتی که دو مولفه سیستم ناکارآمد با کارمندان و مدیران نظارت گریز در جامعه ای وجود داشته باشد نتیجه آن فساد خواهد شد.
مهرورز سهم سیستم ناکارآمد در فساد اداری را 20،30 درصد خواند و بیان کرد: نیروی انسانی در ایجاد فساد اداری نقش پررنگ تری دارند.
وی اضافه کرد: اگر بخواهیم با سرطان فساد که امروز از داخل دارد به حکومت و انقلاب ما خدشه وارد می کند، مبارزه کنیم و تاثیر عمیقی در پیشگیری آن داشته باشیم نیازمند نیروی انسانی باتقوا در سیستم اداری هستیم.
وی اظهارداشت: افرادی که با زد و بند و لابی گری پست و مقامی را می گیرند تنها هدفشان طی کردن راه صد ساله در یک شب است و به دنبال خدمت نیستند و بی شک خروجی چنین اقداماتی نارضایتی مردم خواهد بود.
مدیرکل بازرسی استان کردستان اساس مدیریت را سلامت سازی محیط اداری و پاسخگویی ذکر کرد و گفت: مدیران باید خود کارمندان مجرم و خاطی را تحویل دهند و نباید منتظر ورود سازمان بازرسی و دیوان محاسبات باشند.
مهرورز خطاب به مدیران ادامه داد: قانون مجازات اسلامی این اختیار را به مدیر داده است چرا اقدام نمی کنید سکوت، معاونت در جرم محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه دولت تبلور نظام اسلامی است ، بیان کرد: مبارزه با فساد کمک به دولت است و قطعا مدیر یا کارمندی که قصد اختلاس داشته باشد با خود حساب و کتاب خواهد کرد و بعد کارش را انجام می دهد لذا باید هزینه فساد را باید بالا ببریم تا کسی جرات این کار را به خود ندهد.
وی بر ارتقای نظارت های الکترونیکی تاکید کرد و افزود: از این طریق سیستم های رایانه ای ادارات را رصد می کنیم و دیگر نیاز به مستقر شدن بازرس ما در ادارات نیست.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/53553/ارائه-500-موردپیشنهاداصلاحی-ازسوی-بازرسی-به-مدیران-ادارات-کردستان
بستن   چاپ