عصر کرد
/گزارش/
وقتی گرانی لوازم التحریر رویا‌ی دانش آموزان را بر باد می‌دهد...
يکشنبه 25 شهريور 1397 - 16:03:35
عصر کرد - در شهریور ماه هر سال با نزدیک شدن به آستانه سال تحصیلی جدید بازار خرید نوشت افزار، گرم شده و دانش‌آموزان به همراه والدین خود روانه فروشگاه های سطح شهر شدند تا نوشت افزار مورد نیاز خود را تهیه کنند . به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، اما امسال با توجه به گرانی های موجود و کاهش توان اقتصادی مردم، بازار لوازم التحریر همچون گذشته گرم نیست و شلوغی سال های قبل در بازار و خیابان ها مشاهده نمی شود.
علاوه بر این، لوازم التحریر خارجی همچنان بر طرح های ایرانی پیشی گرفته و به دلیل تنوع بیشتر، خواهان بیشتری هم دارد و به گفته فروشندگان لوازم التحریر، علیرغم گرانی، برخی افراد صرفا خواستار لوازم التحریر خارجی هستند و از اجناس ایرانی خرید نمی کنند.
کسانی هم که توان مالی چندانی ندارند، از دستفروشان و اجناس بی کیفیت و وارد شده از کشور چین خرید می کنند و گاه هم به گفته نماینده صنف لوازم‌التحریر در اتحادیه چاپ و نشر شهرستان سنندج، بیماری های پوستی برای کودکان در پی دارد.
شیلان ثقتی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان، با بیان اینکه طرح‌های لوازم التحریر باید متنوع باشد، تصریح کرد: باید روی لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار مدارس بیشتر کار شود که برای دانش آموزان جذاب باشد، در واقع متنوع بودن لوازم‌التحریر باعث می‌شود کودکان استقبال بیشتری داشته باشند.
وی با اشاره به ضرورت متنوع بودن لوازم التحریر، بیان کرد: نوشت‌افزارهای متنوع، موجب می‌شود که دانش آموزان رغبت بیشتری به مدرسه داشته باشند.
نماینده صنف لوازم‌التحریر در اتحادیه چاپ و نشر شهرستان سنندج، عنوان کرد: عمده لوازم‌التحریر موجود در سطح بازار سنندج از کشور چین وارد شده و با قیمت کم فروخته می شود و والدین دانش‌آموزان به کیفیت کالاها و اقلام لوازم‌التحریر توجه چندانی نمی‌کنند.
وی ذکر کرد: اغلب لوازم التحریر ها در کشور چین تولید و وارد بازار کشور و استان کردستان می‌شود و متاسفانه دستفروشان با اقلام کمتری به مردم می‌فروشند که از کیفیت خوبی برخودار نیست.
وی افزود: به دلیل قیمت گران اجناس، خانواده ها توان خرید ندارند و به ناچار لوازم‌التحریر ارزان و بی‌کیفیت خریداری می‌کنند.
ثقتی بیان کرد: هر سال در آستانه بازگشایی مدارس در شهریور ماه تا اوایل مهر، بسیاری از صنوف که شغل دیگری دارند اقدام به فروش لوازم‌التحریر می‌کند که هیچ ارتباطی با نوشت افزار ندارند.
نماینده صنف لوازم‌التحریر در اتحادیه چاپ و نشر شهرستان سنندج، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل نوسانات قیمت نوشت افزار، خانواده ها ناآگاهانه از دستفروشان خریداری می‌کنند.
دستفروشان لوازم التحریر نامرغوب می فروشند
ثقتی در ادامه تاکید کرد: از مردم و همشهریان درخواست می‌کنم بیشتر کیفیت را مدنظر قرار دهند و نیازمندی‌های خود را از دستفروشان نخرند، چون که اجناس بی کیفیت و نامرغوب می‌فروشند و موجب عوارض و بیماری‌های پوستی برای فرزندانشان شود.
اگر تولیدکنندگان لوازم‌التحریر با کیفیت و با قیمت مناسب طراحی کنند...
وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان لوازم‌التحریر، باید اجناس متنوع و با کیفیت ارائه دهند، خاطرنشان کرد: اگر تولیدکنندگان طرح نوشت‌افزارها را با کیفیت و با قیمت مناسب به مردم ارائه دهند، دانش آموزان استقبال بیشتر و خانواده به راحتی می ‌‌ توانند وسایل مورد نیاز فرزندانشان را تهیه کنند.
نماینده صنف لوازم‌التحریر در اتحادیه چاپ و نشر شهرستان سنندج، یادآور شد: به دلیل قیمت بالای غرفه‌ها، هنوز نمایشگاه لوازم‌التحریر در شهریور ماه برگزار نشده است.
خبات زانیار، فروشنده لوازم التحریر کردستانی ، اظهار کرد: با وجود اینکه امسال قیمت اجناس 100 درصد افزایش پیدا کرده است اما مردم استقبال خوبی برای خرید لوزام‌التحریر داشته اند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از وسایل مدارس امسال در لوازم‌التحریرها وجود ندارد، تصریح کرد: بسیاری از اجناس از اردیبهشت ماه در گمرک مانده و هنوز به دست ما نرسیده است.
پگاه مرادی از دیگر فروشنده های لوازم التحریر در کردستان ، با بیان اینکه بسیاری از مردم تمایل به اجناس خارجی دارند، افزود: همه وسایل لوازم‌التحریر در کشور ایران تولید نمی‌شود و نمی‌توانیم اظهار کنیم که این دفتر یا خودکار تولید ایران است اما اکثر خانواده ها لوازم‌التحریر خارجی از ما می‌خواهند.
اجناس هر لحظه گرانتر می‌شوند
وی با اشاره به اینکه هر کدام از لوازم‌التحریر دو یا سه برابر افزایش قیمت داشته است، بیان کرد: هفته‌ای یک بار خرید می‌کنیم و هر بار قیمت اجناس تغییر پیدا می‌کند برای مثال اگر قیمت کاغذ 18هزار تومان باشد سه روز بعد به 22 هزار تومان افزایش می یابد و ما هم نسبت به بازار اجناس خود را می‌فروشیم.
برخی اجناس در بازار وجود ندارد
این فروشنده کردستانی، عنوان کرد: برخی اجناس همچون کاغذ کاهی و خودکار بیک در بازار وجود ندارد و این در حالی است که بسیاری از آموزشگاه‌های هنری مشکل کاغذ کاهی دارند و به این خاطر مجبورند نوع کاغذ طراحی را عوض کنند.
مرادی با اشاره به استقبال نکردن مردم از خرید لوازم‌التحریر، بیان کرد: مردم قدرت خرید و پول کافی برای خرید ندارند و فقط اجناس را قیمت می‌کنند و به دنبال نوشت‌افزار ارزان هستند، در واقع قیمت‌ها بیش از حد گران شده است.
فرزاد نادری، پدر یک دانش آموز ، ذکر کرد: با وجود افزایش بیش از حد قیمت لوازم‌التحریر، خانواده‌ها مجبور هستند برای فرزندانشان وسایل تهیه کنند.
وی با اشاره به خرید کالای ایرانی، عنوان کرد: اگر کیفیت و تنوع اجناس به روز باشد از لوازم التحریر ایرانی خریداری می‌کنیم.
وی با بیان اینکه نوشت‌افزار سال قبل فرزندانمان را برای امسال نگه داشتیم، افزود: کودکانمان خوشبختانه قبول کرده‌اند که وسایل لوازم‌التحریر سال گذشته استفاده کنند و امسال فقط نیمی از وسایل را تهیه کرده‌ایم.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/53520/وقتی-گرانی-لوازم-التحریر-رویا‌ی-دانش-آموزان-را-بر-باد-می‌دهد
بستن   چاپ