عصر کرد
سامانه ای که موقوفات را سامان بخشید
چهارشنبه 21 شهريور 1397 - 14:19:20
عصر کرد - سنندج - سامانه جامع مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه که از سال 89 در ادارات اوقاف و امور خیریه کشور راه اندازی شده توانسته است نابسامانی های حوزه وقف را سامانی ببخشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، این سامانه از سال 89 به تبع کشور در استان کردستان نیز راه اندازی شد و از آن زمان تا کنون تمامی مشخصات رقبات موقوفات استان اعم از حدود جغرافیایی، متراژ، موقعیت مکانی، مشخصات مستاجر و دیگر اطلاعات در آن ثبت می شود.
براین اساس تمامی نیات واقفان و جزئیات موقوفات در هر زمینه و حوزه ای ثبت شده و اسنادی که قرار است وارد این سامانه شود از چندین کانال رد شده، توسط چند نفر تایید می شود و این کار دست سودجویان و موقوفه خواران را کوتاه می کند.
از زمان راه اندازی این سامانه تاکنون تمامی تراکنش های مالی و هر نوع حسابی که مربوط به حوزه موقوفات و بقاع متبرکه در سطح استان باشد بصورت الکترونیکی انجام می شود.
اداره کل اوقاف و امور خیریه کردستان برای آشنایی بیشتر مردم با مدیریت وقف و نحوه هزینه کرد درآمدهای موقوفات و اجرای نیات و رفع برخی شبهات که در این زمینه در جامعه وجود دارد شامگاه سه شنبه نشست تخصصی با حضور جمعی از خبرنگاران رسانه های مختلف در سنندج برگزار کرد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سنندج در این نشست گفت: همواره برخی شبهات در جامعه در زمینه اجرای نیات واقفان و نحوه هزینه کرد درآمد موقوفات در جامعه وجود دارد که ناشی از عدم فرهنگ سازی لازم در این زمینه است.
ماموستا ادریس هنرور با بیان اینکه آشنایی با سامانه جامع موقوفات و مراحل مختلفی که برای ثبت یک وقف طی می شود می تواند به تمامی این شبهات پایان دهد گفت: رسانه ها می توانند در زمینه این اطلاع رسانی کمک خوبی برای ادارات اوقاف باشند.
وی با بیان اینکه فردی که متقاضی اجاره زمین های وقفی است باید مراحل مختلفی را طی کند تا ملک را در اختیار بگیرد، افزود: این افراد باید قبل از هر کاری به ادارات اوقاف مراجعه کنند تا اطلاعات آنان ثبت شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کردستان اضافه کرد: متقاضی پس از طی مراحل مختلف کارشناسی می تواند با اخذ قرارداد، رقبات تجاری یا مسکونی موقوفه مورد نظر را در اختیار بگیرد و پس از آن نیز فیش اجاره‌ بها به صورت یکساله یا سه ساله صادر شده و در اختیار فرد قرار می‌گیرد.
وی اظهار داشت: برای املاک مسکونی و تجاری وقفی پول پیش دریافت نمی شود و اجاره بها نیز براساس موقعیت مکانی ملک از سه میلیون ریال تا 20 میلیون ریال تعیین می شود.
**وجود 2670 رقبه مسکونی و تجاری در سنندج
ماموستا هنرور با بیان اینکه در حال حاضر 2 هزار و 670 رقبه مسکونی و تجاری در شهرستان سنندج وجود دارد، گفت: 870 مورد از این رقبات تجاری است که اکثر آنها بصورت سرقفلی واگذار شده و فقط سالیانه مبلغی بصورت اجاره به اوقاف می پردازند.
وی با اشاره به اینکه یک هزار و 800 مورد از این رقبات نیز مسکونی است که آن را خریداری کرده اند، افزود: علاوه بر این تعداد 180 موقوفه مسکونی و تجاری دیگر نیز وجود دارد که متعلق به اوقاف است و سالانه بصورت مزایده به متقاضیان واگذار می شود.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان سنندج یادآور شد: تمامی اطلاعات مربوط به این موقوفات اعم از اجاره، باطل کردن اجاره، طرح و نقشه و غیره در سامانه جامع ثبت می شود.
وی از خبرنگاران خواست در زمینه نهادینه سازی فرهنگ وقف در جامعه و همچنین آشنایی مردم با مراحل ثبت موقوفات و اجرای نیات واقفان ادارات اوقاف را یاری دهند.
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه کردستان نیز در این نشست گفت: در حال حاضر اطلاعات تمامی موقوفات و بقاع متبرکه در سامانه جامع ثبت شده و اطلاعات ثبتی، حقوقی و وقفی موقفات جدیدی نیز که ایجاد می شوند به ثبت می رسد.
مهدی سلیمانی با بیان اینکه در این سامانه هر کدام از موقوفات دارای یک کُد مستقل است، افزود: از زمان راه اندازی این سامانه تاکنون اطلاعات 15 هزار رقبه متصرفی استان ویرایش شده است.
وی در ادامه ضعف قوانین را یکی از مشکلات حوزه اوقاف عنوان کرد و گفت: هیچگونه قانون محکمی برای جلوگیری از حق خوری در حوزه موقافت وجود ندارد و این امر مشکلات زیادی در این حوزه ایجاد می کند.
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه کردستان با بیان اینکه گاهی رسیدگی به پرونده های دعاوی موقوفات بسیار طول می کشد، خواستار رسیدگی سریعتر به پرونده های دعاوی مربوط به موقوفات در دستگاه قضایی استان شد.
وی همچنین به اجرای برنامه های عزاداری ماه محرم از محل موقوفات اشاره کرد و گفت: برای پیاده روی اربعین و عزاداری های این ماه تنها از طریق موقوفاتی که با این نیت وقف شدند و از محل کمک های خیرین در این حوزه هزینه می شود.
در حال حاضر حدود سه هزار موقوفه با بیش از 17 هزار رقبه در استان کردستان وجود دارد. استان کردستان همچنین دارای یک هزار و 50 مسجد و 70 مکان مذهبی اعم از آرامگاه، مقبره و امامزاده و مکان استقرار چهار قرآن تاریخی است.
7348/6108

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/52235/سامانه-ای-که-موقوفات-را-سامان-بخشید
بستن   چاپ