عصر کرد
آغاز فعاليت پدافند زيست محيطي در بيجار
يکشنبه 28 خرداد 1396 - 10:45:53 AM
ايرنا
کردانلاين- سودآوري و نياز به دام هاي سبک و سنگين از جمله گاو و گوسفند، نگهداري از اين دام ها را افزايش داده است و بنابراين احتمال خطرات مرتبط با آن نيز افزايش مي يابد.
استان کردستان و شهرستان بيجار مناطق بسيار مستعد و بالقوه اي براي پرورش دام هاي سبک و سنگين محسوب مي شود و فرصت خوبي را در اختيار مشتاقان دامداري و ديگر بيکاران قرارداده است.
شهرستان بيجار مرتفع ترين نقطه جغرافيايي استان محسوب مي شود و بيشترين وسعت دامنه ها و دشت ها با پوشش گياهي کافي و مغذي، براي مدت حداقل 9ماه از سال را دارد که اين شرايط ظرفيت بسيار خوب و مقرون به صرفه اي را براي دامداري ايجاد کرده است.
اين امر باعث شده است تعداد زيادي دام سبک با چندين برابر ظرفيت طبيعت منطقه، وارد طبيعت اين ديار گردد. همچنين تعداد زيادي دام شناور نيز بطور روزانه به اين مجموعه در حال تخريب اضافه شده است.
وجود دام شناور و غير بومي مهاجر يکي از مشکلات عديده و مهم غير قابل حل براي اداره دامپزشکي شهرستان بيجار شده است و کار مديريت سلامت دام را با چالش مواجه کرده است.
موضوع سلامت دام و بويژه دام هاي مولد و پرورشي که به حضور و مراقبت انسان نياز زيادي دارد، امروز سلامت انسان را نيز با مخاطرات زيادي مواجه کرده است.
از جمله مي توان به شيوع بيماري هاي قابل انتقال از حيوان به حيوان، از حيوان به انسان و از انسان به انسان مانند تب مالت و تب کريمه اشاره کرد.
طولاني شدن مدت مبارزه و افزايش روز افزون مبتلايان به اين بيماري موجب گرديده است که مديريت استان کردستان و شهرستان بيجار بطور مستمر به فکر اتخاذ راهکارهاي جديد و مفيد به منظور اثر بخشي بحث پيشگيري و مبارزه باشد.
معاون فرمانداري شهرستان بيجار در اين زمينه گفت: بيماري هاي تب مالت، تب کريمه کنگو و آنفولانزاي فوق حاد پرندگان از جمله تهديدات و بيماري هاي مشترک ميان انسان و حيوان در منطقه است که نيازمند اقدامات پيشگيري و کنترل مي باشد.
حسين محبيان افزود: به منظور مديريت بيشتر، اعمال راهکارهاي مناسب، بطور مستمر برنامه ريزي و با جديت بيشتر اقدام به راه اندازي پدافند زيست محيطي در شهر ستان بيجار شده است.
وي به تشريح اين برنامه پرداخت و خاطرنشان کرد: پدافند زيست محيطي يک اقدام مهم در خصوص پيشگيري و مبارزه با آسيب هايي است که در صورت نبود برنامه ايي مشخص براي کنترل و پيشگيري مي تواند در کمتر از يک شبانه روز بيش از 150 نفر را درگير خود کند.
محبيان با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط برخي از ادارات شهرستان در مبارزه با بيماري هاي واگيردار خاطرنشان کرد: تهديدات زيست محيطي مي تواند توسط دشمنان مورد سوءاستفاده قرار گيرد که پدافند زيستي وظيفه دارد با اين هجمه دشمن مقابله کند و بعنوان يک عامل بازدارنده در جهت کاهش و کنترل آسيب هايي اينچنين، راهکارهايي براي مقابله مشخص کند.
وي در خصوص برخي از بيماري هاي واگيردار مشترک بين انسان و حيوان در شهرستان بيجار اظهار کرد: گشتارگاه سنتي دام بيجار و ميدان دام بايد با بررسي کارشناسان بهداشت و شهرداري مورد ارزيابي مجدد قرار گيرد و مشکلات موجود آنها برطرف شود.
محبيان با اشاره به اينکه سلامت مردم از هر چيزي مهمتر است و ارجحيت دارد، اظهار کرد: پدافند زيست محيطي با اقتدار قانوني مي تواند راهکارهاي مناسب براي کاهش حجم ابتلاي مردم مفيد باشد و با هجمه هاي دشمن نيز به مقابله برخيزد.
وي تاکيد کرد: پدافند زيست محيطي بطور مستمر به ارزيابي برنامه هاي در دست اجرا و تدوين راهکارهاي مناسب براي مناطق و مردم در معرض خطر مي پردازد.
او مزيت مهم ديگر پدافند زيست محيطي را ايجاد وحدت رويه، هماهنگي بين ادارات و کاهش فعاليت هاي موازي برشمرد وادامه داد: با راه اندازي پدافند زيست محيطي زمينه براي کاهش هزينه هاي پيشگيري و مبارزه در ابعاد مختلف دارويي، اجتماعي، نيروي انساني و هزينه هاي جانبي فراهم مي شود.
شهرستان بيجار که در شرق استان کردستان واقع شده است با داشتن بيشترين وسعت جغرافيايي و ظرفيت بسيار خوب براي فعاليت هاي دامداري است. برآورد شده است حدود 30 درصد مردم اين منطقه بطور مستقيم و غير مستقيم از اين راه هزينه هاي زندگي خود را تامين مي کنند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/5140/آغاز-فعاليت-پدافند-زيست-محيطي-در-بيجار
بستن   چاپ