عصر کرد
/یادداشت/
هنرمندان در فرهنگ کُردها ماندگارند
سه شنبه 20 شهريور 1397 - 13:28:05
عصر کرد - فرهنگ در هر جامعه‌ای به مثابه شناسنامه آن جامعه است و این شناسنامه، هویت یک فرهنگ را از لحاظ قدمت و اصالت، هویدا می‌سازد و در واقع به منزله شناختنامه و مرجع عمل می‌کند و با توجه به همین محور، می توان پویایی یک فرهنگ را واکاوی کرد؛ در پیدایش این هویت افراد و نوابغی وجود دارند که مانند خورشید مظهر و نماد روشنایی یک فرهنگ هستند و تاریخ ساز فرهنگ خود شده‌اند.
به همین منوال، در میان کردها نیز، نوابغی وجود دارد که مانند ستاره در آسمان فرهنگ آنان نورافشانی می‌کنند؛ سرزمین کردستان زادگاه علم و حکمت و هنر است، جایی است که در آن پنجره ها رو به تجلی باز است، جایگاه عارفان، شاعران، نویسندگان و اندیشمندانی که آینه زار تجلی زیبایی بوده اند؛ آنان به فرهنگ کردستان شخصیت و اعتبار داده اند و کردستان را سرزمین اصالت و فرهنگ کرده اند.
بی شک آنان نمادهای تاریخی و فرهنگی کُردها هستند که همواره یاد و نامشان در دل این فرهنگ اصیل جاودانه می‌ماند.
فرهنگ کُردها، هنرمندانی در عرصه‌های مختلف داشته و دارد که همچون هوای تازه نسیم بهاری، به روح انسان طراوت و شادابی می‌بخشد.
کردها میراث دار فرهنگی درخشان و ریشه‌ای هستند که با مطالعه کتاب‌های حوزه تاریخ و فرهنگ کردستان، می‌توان به نقش ممتاز هنرمندانش در استمرار، پایداری و پویایی این فرهنگ پی برد.
هنرمندان در عرصه‌های مختلف هنری، گوهرهای نایابی هستند که باید قدرشان را بدانیم و برایشان احترام خاصی قائل شویم؛ آنانی که در میان ما نیستند باید همواره یاد و نامشان را زنده نگهداریم زیرا بخشی از فرهنگ‌مان مدیون وجود و نامشان است.
در بررسی تاریخ فرهنگ کردها تا زمان حاضر، نام‌های جاودانه‌ای در زمینه‌های ادبی، علمی، هنری، ورزشی و ... وجود دارند که اینک در میان ما نیستند؛ آنان برای پویایی و روشنایی فرهنگ کردها در نبود امکانات حداقلی، بسیار کوشیدند و خوش درخشیدند و در نزد مردم محبوب ماندن و با عزت و افتخار رفتند و همواره نامشان در تارو پود فرهنگ کردها، جاودانه خواهد ماند.
اما باید آن دسته از هنرمندانی که زنده‌اند را ارج نهیم و به وجودشان افتخار کنیم.
خوشبختانه سالهاست در کردستان فرهنگی، انجمنی مردمی و مستقل، به نام انجمن تجلیل از مفاخر کردستان در راستای تجلیل و قدرشناسی از بزرگان و نخبگان حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری کردها، فعالیت می‌کند که باید به بانیان و برگزار کنندگان این حرکت ارزشمند دستمریزاد و خداقوت گفت، زیرا این انجمن سالهاست در راستای تکریم و قدرشناسی، از بزرگواران و گوهرهای عرصه های مختلف هنری کردستان تجلیل به عمل آورده است و وظیفه است اهالی رسانه و مطبوعات، اهالی فرهنگ و هنر در کنار مسئولان فرهنگی استان، از این پویش مردمی، به جهت دلگرمی و استمرار مسیر (از این حرکت فرهنگی که هدفی جز تعالی فرهنگ کردها و زنده نگهداشتن نام بزرگان کردستان ندارد) همواره حمایت کنند.
علی حیدرآقایی، نویسنده و پژوهشگر فرهنگی
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/51221/هنرمندان-در-فرهنگ-کُردها-ماندگارند
بستن   چاپ