عصر کرد
نقش احزاب در انتخابات شوراها؛ کمک به انتخاب کانديداي اصلح
چهارشنبه 23 فروردين 1396 - 11:19:12 AM
ايرنا
کردانلاين- نقش احزاب در جامعه سياسي امروز بر کسي پوشيده نيست و اين تشکل نقش بسيار پر رنگي در عرصه هاي مختلف سياسي ايفا مي کند.
بدون شک فلسفه وجودي مردم سالاري بسته به وجود احزاب سياسي و نهادهاي مدني است و مي توان گفت دموکراسي بدون وجود اجزاب و گروه هاي سياسي، امکان پذير نيست.
انتخابات نيز به عنوان يکي از نمادهاي دموکراسي از اهميت بالايي برخوردار است و در اين ميان، نقش و جايگاه جريان ها و احزاب سياسي نيز بسيار مهم است.
احزاب به دليل جا دادن اقشار مختلف مردم در خود، مي توانند در راي و ديدگاه مردم تاثيرگذار باشند و موجب رونق و گرمي تنور انتخابات شوند.
در واقع مي توان گفت بدون حضور نهادهاي مدني و گروه هاي سياسي، نمي توان شاهد انتخاباتي آزاد و پرشور بود و قطع به يقين، وجود اين تشکل هاي مدني، گرمابخش فضاي انتخابات است.
البته بايد اين نکته را يادآور شد که احزاب در ايران نتوانسته اند نقش خود را آنطور که شايسته است در انتخابات ايفا کنند که به نظر مي رسد به ضعف در برنامه ريزي و فعاليت مقطعي آنان مربوط مي شود.
عضو هيات علمي دانشگاه کردستان با بيان اينکه يک فصل از قانون اساسي کشور به شوراها اختصاص يافته است گفت: در قانون اساسي از شوراها به عنوان يکي از ارکان تصميم گيري نام برده شده که نشان دهنده اهميت آن است.
عليرضا مرامي به بحث انتخابات اشاره کرد و افزود: در جمهوري اسلامي، طبق اصل 6 قانون اساسي، امور کشور با اتکا به آرا عمومي و از طريق انتخابات اداره مي شود.
وي به نقش احزاب و جايگاه سياسي آنان در انتخابات شوراها پرداخت و گفت: در جامعه شناسي سياسي، يکي از کارکردهاي احزاب، کارکرد انتخاباتي است به اين معنا که اين تشکل ها، اوضاع انتخابات را تحليل، کانديداهاي مناسب را معرفي و به مردم اطلاع رساني مي کنند.
به گفته وي احزاب و جريان هاي سياسي مي توانند چشم اندازهاي مطلوب را ترسيم، نارسايي ها و کاستي هاي وضع موجود را نقد کنند و به تبيين راهبردها براي اداره امور عمومي بپردازند.
عضو هيات علمي دانشگاه کردستان با بيان اينکه يکي از تاثيرگذارترين ارکان انتخابات به ويژه در کشورهايي که جامعه مدني نيرومندي دارند، احزاب سياسي هستند افزود: احزاب مي توانند افراد مناسب را که شايستگي شورا شدن و خدمت به مردم را دارند معرفي کنند.
مرامي اظهار کرد: اين تشکل ها مي توانند در رسانه هاي مکتوب و فضاهاي مجازي، به معرفي کانديداها و ارائه برنامه هاي آنان، اقدام کنند و مردم را از نسبت به انتخاب بهترين گزينه ياري دهند.
به گفته وي، جريان هاي سياسي مي توانند با برگزاري جلسات عمومي، ديدگاه هاي مختلف خود را براي اداره بهتر امور عمومي شهري و روستايي ارائه و مردم را براي انتخاب کانديداي بهتر، ياري رسانند.
يک فعال سياسي اجتماعي نيز در اين ارتباط اظهار کرد: حضور احزاب در انتخابات به طور کلي و در شوراها به طور خاص، به افزايش نشاط سياسي در جامعه کمک مي کند.
محمد حسين عباس آبادي با بيان اينکه وجود جريان هاي سياسي در انتخابات، رقابت هاي سياسي را قاعده مند مي کند افزود: حضور اين تشکل ها مانع از انجام هزينه هاي غيرضروري و رقابت هاي غير موثر مي شود.
به گفته وي مهمترين نقشي که احزاب در انتخابات شوراها ايفا مي کنند، کمک به مردم براي انتخاب کانديداي اصلح است چون زماني که احزاب کانديدايي را معرفي مي کنند بيانگر آن است که فکر و برنامه اي پشت آن کانديدا وجود دارد.
اين فعال سياسي با اشاره به اينکه مردم از احزاب و سابقه آنها آگاه هستند اضافه کرد: مردم بر اساس شناختي که از احزاب و جريان هاي سياسي دارند به کانديداي معرفي شده جريان هاي سياسي راي مي دهند.
عباس آبادي حضور احزاب در انتخابات شوراها را تسهيل کننده امور دولت دانست و گفت: وجود اين نهادهاي مدني مانع از انجام تخلف هاي تبليغاتي مي شود و کار دولت را در برگزاري انتخابات آسانتر مي کند.
با توجه به مطالب مطرح شده، احزاب و گروه هاي سياسي فارغ از هر نوع ديدگاه و سليقه، مي توانند فضاي انتخابات را پرشور، قانونمند و مردم را براي کمک به انتخاب کانديداي اصلح ياري دهند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/4711/نقش-احزاب-در-انتخابات-شوراها؛-کمک-به-انتخاب-کانديداي-اصلح
بستن   چاپ